Вівсяно-яблучні мафіни

Вівсяно-яблучні мафіни

Намагаючись вдосконалити своє харчування і використовувати у раціоні виключно здорову їжу, нам все одно часом хочеться чогось солоденького. Але солодке – це не обов’язково купа калорій і жирів, солодке може також бути корисним. Можливо тому, ці мафіни так полюбили у нас вдома.

У цьому рецепті мінімальна кількість цукру та олії, а завдяки йогурту та пластівцям, такі мафіни стають багатими на білок та клітковину. Довершує цей десерт затишний смак яблука, кориці та родзинок.

Вівсяно-яблучні мафіни

Тож для приготування даних смаколиків нам знадобляться:

  • 120 г борошна
  • 80 г вівсяних або житніх пластівців
  • 1,5 ч.л. розпушувача для тіста
  • 1 ч.л. кориці
  • дрібка солі
  • 1 яйце
  • 225 г йогурта без наповнювача
  • 50 мл оливкової олії
  • 50 г цукру
  • 1 ч.л. ванілі
  • 1 середнє яблуко
  • 80 г родзинок

Родзинки залийте окропом і потримайте їх у ньому з 2 хв, після чого злийте воду з родзинок.

Злегка збийте яйце, додаючи йогурт, цукор, ваніль та олію. Опісля  – додайте до цієї суміші натерте яблуко та перемішайте.

Вівсяно-яблучні мафіни

В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, пластівці, розпушувач, сіль, корицю.

Вівсяно-яблучні мафіни

З’єднайте вологу та сухі суміші, додайте родзинки і добре перемішайте.

Вівсяно-яблучні мафіни

Покладіть у форму для випічки паперові формочки для мафінів і викладіть у кожну з них тісто. Тісто можна дозувати за допомогою столової ложки. Я використовую ложку для морозива – дуже зручно.

Вівсяно-яблучні мафіни

За бажанням – прикрасьте кожен мафін пластівцями і випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хв, доки вони не підрум’яняться.

Вівсяно-яблучні мафіни

Опісля – дайте мафінам добре охолонути і пригощайте ними друзів та рідних.

Вівсяно-яблучні мафіни

Смачного!

Вівсяно-яблучні мафіни

Вівсяно-яблучні мафіни
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Інгредієнти
  • 120 г борошна
  • 80 г вівсяних або житніх пластівців
  • 1,5 ч.л. розпушувача для тіста
  • 1 ч.л. кориці
  • дрібка солі
  • 1 яйце
  • 225 г йогурта без наповнювача
  • 50 мл оливкової олії
  • 50 г цукру
  • 1 ч.л. ванілі
  • 1 середнє яблуко
  • 80 г родзинок
Інструкції
  1. Родзинки залийте окропом і потримайте їх у ньому з 2 хв, після чого злийте воду з родзинок.
  2. Злегка збийте яйце, додаючи йогурт, цукор, ваніль та олію. Опісля - додайте до цієї суміші натерте яблуко та перемішайте.
  3. В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, пластівці, розпушувач, сіль, корицю.
  4. З'єднайте вологу та сухі суміші, додайте родзинки і добре перемішайте.
  5. Покладіть у форму для випічки паперові формочки для мафінів і викладіть у кожну з них тісто. Тісто можна дозувати за допомогою столової ложки. Я використовую ложку для морозива - дуже зручно.
  6. За бажанням - прикрасьте кожен мафін пластівцями і випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хв, доки вони не підрум'яняться.
  7. Опісля - дайте мафінам добре охолонути і пригощайте ними друзів та рідних.

Вівсяно-яблучні мафіни

Categories: Tasty Recipes