Вівсяно-яблучні мафіни
Намагаючись вдосконалити своє харчування і використовувати у раціоні виключно здорову їжу, нам все одно часом хочеться чогось солоденького. Але солодке – це не обов’язково купа калорій і жирів, солодке може також бути корисним. Можливо тому, ці мафіни так полюбили у нас вдома.
У цьому рецепті мінімальна кількість цукру та олії, а завдяки йогурту та пластівцям, такі мафіни стають багатими на білок та клітковину. Довершує цей десерт затишний смак яблука, кориці та родзинок.
Тож для приготування даних смаколиків нам знадобляться:
- 120 г борошна
- 80 г вівсяних або житніх пластівців
- 1,5 ч.л. розпушувача для тіста
- 1 ч.л. кориці
- дрібка солі
- 1 яйце
- 225 г йогурта без наповнювача
- 50 мл оливкової олії
- 50 г цукру
- 1 ч.л. ванілі
- 1 середнє яблуко
- 80 г родзинок
Родзинки залийте окропом і потримайте їх у ньому з 2 хв, після чого злийте воду з родзинок.
Злегка збийте яйце, додаючи йогурт, цукор, ваніль та олію. Опісля – додайте до цієї суміші натерте яблуко та перемішайте.
В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, пластівці, розпушувач, сіль, корицю.
З’єднайте вологу та сухі суміші, додайте родзинки і добре перемішайте.
Покладіть у форму для випічки паперові формочки для мафінів і викладіть у кожну з них тісто. Тісто можна дозувати за допомогою столової ложки. Я використовую ложку для морозива – дуже зручно.
За бажанням – прикрасьте кожен мафін пластівцями і випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хв, доки вони не підрум’яняться.
Опісля – дайте мафінам добре охолонути і пригощайте ними друзів та рідних.
Смачного!
- 120 г борошна
- 80 г вівсяних або житніх пластівців
- 1,5 ч.л. розпушувача для тіста
- 1 ч.л. кориці
- дрібка солі
- 1 яйце
- 225 г йогурта без наповнювача
- 50 мл оливкової олії
- 50 г цукру
- 1 ч.л. ванілі
- 1 середнє яблуко
- 80 г родзинок
- Родзинки залийте окропом і потримайте їх у ньому з 2 хв, після чого злийте воду з родзинок.
- Злегка збийте яйце, додаючи йогурт, цукор, ваніль та олію. Опісля - додайте до цієї суміші натерте яблуко та перемішайте.
- В окремій мисці змішайте сухі інгредієнти: борошно, пластівці, розпушувач, сіль, корицю.
- З'єднайте вологу та сухі суміші, додайте родзинки і добре перемішайте.
- Покладіть у форму для випічки паперові формочки для мафінів і викладіть у кожну з них тісто. Тісто можна дозувати за допомогою столової ложки. Я використовую ложку для морозива - дуже зручно.
- За бажанням - прикрасьте кожен мафін пластівцями і випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хв, доки вони не підрум'яняться.
- Опісля - дайте мафінам добре охолонути і пригощайте ними друзів та рідних.
Схожі записи
Categories: Tasty Recipes