Цибулевий пиріг

Хрусткий цибулевий пиріг

Не буду багатослівною – це дуже-дуже смачно і це вартує приготування! Я обожнюю карамелізовану цибулю, а тут натрапила на цілий пиріг. Жодного разу не пошкодувала про витрачений час. Усі, хто мав змогу почастуватись цією стравою,  казали, що це дуже смачно :) А я… хочу приготувати це знову.

Цибулевий пиріг

Нам знадобляться:

  • 5 червоних цибулин
  • 2 ст.л. олії
  • 1 ст.л. масла
  • сіль
  • бальзамічний оцет
  • 1 ст.л. цукру
  • 1/2 ч.л. тим’яну
  • 3/4 скл. тертого чедеру
  • 160 г борошна
  • дрібка солі
  • пачка вершкового масла
  • 1/4 скл. сметани

Цибулевий пиріг

Замісіть тісто. Наріжте вершкове масло на кубики, змішайте з борошном та сіллю до стану крихт. Додайте сметану та змішайте до однорідної маси. Сформуйте кульку та поставте в холодильник на 40 хв.

Цибулевий пиріг

Наступним кроком готуємо карамелізовану цибулю.

Цибулевий пиріг

Помийте цибулю, наріжте її тонкими напівкільцями.

Цибулевий пиріг

Розігрійте пательню, розтопіть 1 ст.л. вершкового масла, змішайте з олією та висипте цибулю. Тушкуйте на невеликому вогні протягом 15 хв., доки цибуля не стане м’якою.

Цибулевий пиріг

Приглядайте аби цибуля не підгорала. Додайте цукор та сіль, перемішайте. За 5 хв. додайте бальзамічний оцет, перемішайте, протушкуйте ще з 5 хв. та вимикайте вогонь.

Розігрійте духовку на 180 градусів. Витягніть із холодильника тісто та розкатайте його рівномірним шаром завтовшки з пів см. Застеліть дечку пергаментом і перемістіть туди тісто. Я для зручності відразу розкатую тісто на пергаменті, який злегка посипаю борошном.

Посипте тісто сиром.

Цибулевий пиріг

Зверху викладіть карамелізовану цибулю і посипте її тим’яном.

Цибулевий пиріг

Загорніть краї тіста, залишивши відкритою серединку. Її можете ще злегка посипати сиром.

Цибулевий пиріг

Випікайте пиріг протягом 25 хв., доки тісто не стане рум’яним. Опісля витягніть страву та дайте їй охолонути з 5-10 хв.

Смачного!

Цибулевий пиріг

Хрусткий цибулевий пиріг
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 5 червоних цибулин
  • 2 ст.л. олії
  • 1 ст.л. масла
  • сіль
  • бальзамічний оцет
  • 1 ст.л. цукру
  • ½ ч.л. тим'яну
  • ¾ скл. тертого чедеру
  • 160 г борошна
  • дрібка солі
  • пачка вершкового масла
  • ¼ скл. сметани
Інструкції
  1. Замісіть тісто. Наріжте вершкове масло на кубики, змішайте з борошном та сіллю до стану крихт. Додайте сметану та змішайте до однорідної маси. Сформуйте кульку та поставте в холодильник на 40 хв.
  2. Цибулевий пиріг
  3. Наступним кроком готуємо карамелізовану цибулю. Помийте цибулю, наріжте її тонкими напівкільцями.
  4. Цибулевий пиріг
  5. Розігрійте пательню, розтопіть 1 ст.л. вершкового масла, змішайте з олією та висипте цибулю. Тушкуйте на невеликому вогні протягом 15 хв., доки цибуля не стане м'якою.
  6. Цибулевий пиріг
  7. Приглядайте аби цибуля не підгорала. Додайте цукор та сіль, перемішайте. За 5 хв. додайте бальзамічний оцет, перемішайте, протушкуйте ще з 5 хв. та вимикайте вогонь.
  8. Розігрійте духовку на 180 градусів. Витягніть із холодильника тісто та розкатайте його рівномірним шаром завтовшки з пів см. Застеліть дечку пергаментом і перемістіть туди тісто. Я для зручності відразу розкатую тісто на пергаменті, який злегка посипаю борошном.
  9. Посипте тісто сиром.
  10. Цибулевий пиріг
  11. Зверху викладіть карамелізовану цибулю і посипте її тим'яном.
  12. Цибулевий пиріг
  13. Загорніть краї тіста, залишивши відкритою серединку. Її можете ще злегка посипати сиром.
  14. Випікайте пиріг протягом 25 хв., доки тісто не стане рум'яним. Опісля витягніть страву та дайте їй охолонути з 5-10 хв.

 

Categories: Tasty Recipes