Томатний пиріг з сиром фета
За вікном дощить, у мене з колонок звучить піано джаз, а в горнятці помалу холоне чай. Наче весна, а трохи нагадує осінь. Восени ринки рясніли від розмаїття овочів і я готувала цей фотогенічний пиріг. Скоро можна буде знову тішити себе кольоровими томатами, тому ловіть рецепт
Нам знадобляться:
- Для тіста
- 2 скл. борошна
- 0,5 скл. теплої води
- 0,5 ч.л. сухих дріжджів (але я не додавала)
- 2 ст.л. оливкової олії
- дрібка солі та дрібка цукру
- 1 жовток
- кмин або розмарин для оздоблення
- Для начинки
- 700 г томатів різного кольору та розміру
- 5 зубчиків часнику
- 270 г сиру фета
- 1 ст.л. гірчиці із зернятками
- жменя листочків базиліку
- 2 ч.л. оливкової олії
- 2 ч.л. яблучного оцту
- 1 ст.л. смажених кедрових горіхів за бажанням
У великій мисці змішайте борошно, сіль, цукор, воду, оливкову олію та замісіть тісто. В оригінальному рецепті тут же замішуються і сухі дріжджі. Гадаю, з ними тісто вийде дещо м’якшим. У своєму рецепті я цього не робила і тісто вийшло досить твердим.
Вимішуйте тісто з 2-3 хв., опісля розкатайте у круглу форму (+- 35 см в діаметрі).
Помийте томати. Очистіть часник та дрібно наріжте.
Змастіть тісто гірчицею, покришіть половину фети. Посипте часником (також половина від загальної кількості) та кількома листочками базиліку.
Викладіть томати, відступивши від країв тіста 5 см. Пограйтесь з розмірами та кольорами, аби було красиво
Додайте решту фети, часника та базиліку. Покропіть яблучним оцтом та оливковою олією.
Акуратно загорніть краєчки пирога, щоб отримати круглу форму.
Краї тіста можна змастити яєчним жовтком та посипати кмином або розмарином.
Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хв. Готовий пиріг мусить постояти з 10 хв. (томати під час випічки пустять сік і за цей час тісто якраз встигне його поглинути).
Приготований пиріг можна додатково посипати кедровими горіхами, листям базиліку та змастити медом.
Смачного!
- Для тіста
- 2 скл. борошна
- 0,5 скл. теплої води
- 0,5 ч.л. сухих дріжджів (але я не додавала)
- 2 ст.л. оливкової олії
- дрібка солі та дрібка цукру
- 1 жовток
- кмин або розмарин для оздоблення
- Для начинки
- 700 г томатів різного кольору та розміру
- 5 зубчиків часнику
- 270 г сиру фета
- 1 ст.л. гірчиці із зернятками
- жменя листочків базиліку
- 2 ч.л. оливкової олії
- 2 ч.л. яблучного оцту
- 1 ст.л. смажених кедрових горіхів за бажанням
- У великій мисці змішайте борошно, сіль, цукор, воду, оливкову олію та замісіть тісто. В оригінальному рецепті тут же замішуються і сухі дріжджі. Гадаю, з ними тісто вийде дещо м'якшим. У своєму рецепті я цього не робила і тісто вийшло досить твердим.
- Вимішуйте тісто з 2-3 хв., опісля розкатайте у круглу форму (+- 35 см в діаметрі).
- Помийте томати. Очистіть часник та дрібно наріжте.
- Змастіть тісто гірчицею, покришіть половину фети. Посипте часником (також половина від загальної кількості) та кількома листочками базиліку.
- Викладіть томати, відступивши від країв тіста 5 см. Пограйтесь з розмірами та кольорами, аби було красиво :)
- Додайте решту фети, часника та базиліку. Покропіть яблучним оцтом та оливковою олією.
- Акуратно загорніть краєчки пирога, щоб отримати круглу форму.
- Краї тіста можна змастити яєчним жовтком та посипати кмином або розмарином.
- Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 40 хв. Готовий пиріг мусить постояти з 10 хв. (томати під час випічки пустять сік і за цей час тісто якраз встигне його поглинути).
- Приготований пиріг можна додатково посипати кедровими горіхами, листям базиліку та змастити медом.
Схожі записи
Categories: Tasty Recipes