тарт з малиновим курдом

Тарт з малиновим курдом

У мене є невеличка слабинка – курди і тарти. Обидва варіанти візульно мені дуже подобаються і обидва варіанти я ще не сильно вмію готувати, тож набиваю руку (що помітно на моєму картатому коржі :))

Ідею з малиновим курдом я виношувала вже давно, а коли, дорогою до дому, я ще й натрапила на бабусю з потрібними ягодами, то зрозуміла, що час настав :) Результатом я задоволена: насичений колір, нескладне приготування і легка кислинка, яка пасуватиме до осіннього чаю чи кави.

тарт з малиновим курдом

Для приготування тарту з малиновим курдом нам знадобляться:

Курд:

  • 3 склянки малини
  • 0,5 скл. цукру
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 2 жовтки
  • 2 ст.л. води
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • щипотка солі

тарт з малиновим курдом

Корж:

  • 200 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 3 ст.л. води
  • 2 ст.л. цукру
  • щипотка солі

+ Кілька ягід малини та смужок цедри для прикраси

тарт з малиновим курдом

Я почала з курду. Промийте малину, покладіть її у ксатрюльку, додайте цукор, цедру, сік лимона, воду та перемішайте.

Доведіть масу до кипіння та варіть 5 хв. Після цього –  подрібніть соус у блендері, помийте каструлю, та процідіть туди малину (аби відділити соус від кісточок).

В окремій мисочці збийте жовтки і крохмаль. Влийте в малину, поставте суміш на невеликий вогонь та помішуючи доведіть до кипіння і загустіння. Вважайте з вогнем, курд досить легко пригорає.

Заберіть массу з вогню, додайте масло і сіль, перемішайте та поставте курд охолоджуватись.

тарт з малиновим курдом

Далі зробіть пісочне тісто. Рзітріть в мисочці борошно з маслом, порізаним на кубики. Маса має стати крихкою. Додайте цукор, сіль, воду і перемішайте. Тісто має бути тугим і не має липнути до рук. Оберніть його в харчову плівку і поставте на хвилин 40 у холодильник.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Присипте злегка форму для випікання борошном. Розкатайте тісто, застеліть форму, та обріжте нерівні краї.

Щоб корж вийшов рівним, застеліть його фольгою і на фольгу висипте горох або квасолю (щоб тісто при випічці не набухло). Випікати 30 хв.

п.с. Десь на 20 хвилині я забрала горох з фольгою, щоб дно пропеклось.

Дайте коржу охолонути, заповніть його курдом, прикрасьте малиною і цедрою та відправте в холодильник на кілька годин (однієї години буде замало, у мене гарно загустів курд після ночі у холоді).

Тарт з малиновим курдом
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Інгредієнти
  • 3 склянки малини
  • 0,5 скл. цукру
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 2 ст.л. лимонного соку
  • 2 жовтки
  • 2 ст.л. води
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 ст.л. вершкового масла
  • щипотка солі
  • 200 г борошна
  • 150 г вершкового масла
  • 3 ст.л. води
  • 2 ст.л. цукру
  • щипотка солі
  • + кілька ягід і смужок цедри для прикрас
Інструкції
  1. Промийте малину, покладіть її у ксатрюльку, додайте цукор, цедру, сік лимона, воду та перемішайте.
  2. Доведіть масу до кипіння та варіть 5 хв. Після цього - подрібніть соус у блендері, помийте каструлю, та процідіть туди малину (аби відділити соус від кісточок).
  3. В окремій мисочці збийте жовтки і крохмаль. Влийте в малину, поставте суміш на невеликий вогонь та помішуючи доведіть до кипіння і загустіння. Вважайте з вогнем, курд досить легко пригорає.
  4. Заберіть массу з вогню, додайте масло і сіль, перемішайте та поставте курд охолоджуватись.
  5. Далі зробіть пісочне тісто. Рзітріть в мисочці борошно з маслом, порізаним на кубики. Маса має стати крихкою. Додайте цукор, сіль, воду і перемішайте. Тісто має бути тугим і не має липнути до рук. Оберніть його в харчову плівку і поставте на хвилин 40 у холодильник.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів. Присипте злегка форму для випікання борошном. Розкатайте тісто, застеліть форму, та обріжте нерівні краї.
  7. Щоб корж вийшов рівним, застеліть його фольгою і на фольгу висипте горох або квасолю (щоб тісто при випічці не набухло). Випікати 30 хв.
  8. п.с. Десь на 20 хвилині я забрала горох з фольгою, щоб дно пропеклось.
  9. Дайте коржу охолонути, заповніть його курдом, прикрасьте малиною і цедрою та відправте в холодильник на кілька годин (однієї години буде замало, у мене гарно загустів курд після ночі у холоді).

Смачного!
тарт з малиновим курдом

Categories: Tasty Recipes