Спагеті con le vongole

Спагеті con le vongole

Як я вже згадувала у одному з попередніх дописів – у Південних регіонах Італії досить популярні морепродукти. Не дивно, що паста con le vongole (з молюсків – з італ.) є одною з найбільш відомих страв у районі Неаполя. Ба більше, це одна з найулюбленіших страв мого вітчима :) Я не впевнена, що у нас її можна повторити (чесно кажучи, я б і не ризикувала, не вірю я в “свіжі мушлі” біля гір :)), але рецептом поділюсь. Не дарма ж я їх (рецепти) збирала. Хто зна, може Ви проїжджатимете біля узбережжя і вони Вам стануть у нагоді :)

Спагеті con le vongole

Отже, нам знадобляться:

  • 1 сушений перець чилі
  • 2 зубчика часнику
  • насіння дикого фенхелю (або звичайного)
  • зелень (петрушка , селера)
  • 1 кг морепродуктів
  • 100 мл білого сухого вина
  • 1 пачка спагеті (500 г)

Перш за все, необхідно дуже добре промити морепродукти, щоб у готовій страві Вам не трапився пісок.
Спагеті con le vongole

(До речі, кажуть, що оці подовгуваті мушлі вважаються делікатесом і водяться лише у водах Неаполітанської затоки)

Розігріти олію. Нарізати пластинками часник, подрібнити чилі. Додати їх в олію разом з фенхелем. Підсмажити 2-3 хв. Опісля, коли олія поглине аромат часнику, забрати його шматочки.

Спагеті con le vongole

Всипати мушлі, додати води та довести страву до кипіння.

Спагеті con le vongole

Додати вино, збільшити вогонь і дати вину випаруватись.

Спагеті con le vongole

Коли вино випарується і мушлі відкриються – вимкнути газ, додати зелень та накрити страву кришкою. Дати їй настоятись з 2-3 хвилини.

(мушлі вважаються готовими, коли відкриваються, але, для більшої впевненості, їх можна потримати на вогні на 2 хв. довше)

Спагеті con le vongole

Паралельно з приготуванням морепродуктів, відварити спагеті до стану аль-денте у підсоленій воді (в Італії для варки пасти використовують крупну морську сіль) . Зазвичай, час приготування вказаний на упаковці.

Основну частину мушель перекласти у глибоке блюдо, додати трішки бульйону, в якому вони готувались, і прикрити кришкою. Додати спагеті до решти морепродуктів та бульйону.

Спагеті con le vongole

Можна підсипати ще трішки зелені.

Спагеті con le vongole
le vongole подаються на стіл в окремому блюді. Кожна порція спагеті прикрашається кількома мушлями. Смачного!

Спагеті con le vongole

Спагеті con le vongole
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Кухня: італійська
Інгредієнти
  • 1 сушений перець чилі
  • 2 зубчика часнику
  • насіння дикого фенхелю (або звичайного)
  • зелень (петрушка , селера)
  • 1 кг морепродуктів (молюски)
  • 100 мл білого сухого вина
  • 1 пачка спагеті (500г)
Інструкції
  1. промити морепродукти
  2. нагріти на пательні олію, додати порізаний пластинками часник, додати перець чилі та насіння фенхелю
  3. через 2-3 хвилини, коли олія забере аромат часнику - витягнути його пластинки і всипати морепродукти
  4. додати трішки води, довести усе до кипіння
  5. вилити у мушлі вино, збільшити вогонь
  6. коли вино випарується - зменшити вогонь. Мушлі вважаються готовими, коли вони відкрились, але, для більшої впевненості, їх можна потримати на вогні ще з хвилину -дві
  7. додати зелень і прикрити страву кришкою
  8. за цей час зварити спагеті до стану аль-денте у підсоленій воді
  9. морепродукти покласти в окреме глибоке блюдо, додати трішки бульйону, в якому вони варились, прикрити кришкою
  10. спагеті перекласти до решти мушель та бульйону
  11. у порції зі спагеті налити трішечки бульйону з-під мушель, прикрасити зверху кількома штучками. основну частину страви подавати в окремій тарілці

 

Categories: Italy, Tasty Recipes, Без категорії