Шоколадний пиріг з черешнями

Шоколадний пиріг з черешнями

У Львові дощ і душа просить теплий коцик, велику склянку какао або чаю і “затишний” пиріг. А тут сталось ще й так, що сусідка принесла велику миску черешень з городу, з якими потрібно було швиденько щось зробити. Вже за кілька годин на моїй кухні народився невеликий шоколадний пиріг. М’який, пряний, якраз доречно під дощ.

Шоколадний пиріг з черешнями

Нам знадобиться:

  • 175г борошна
  • 1/4 склянки какао
  • 0,5 ч.л. розпушувача для тіста
  • 1/4 ч.л. кориці
  • щипотка солі
  • 4 ч.л. вершкового масла кімнатної температури
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 велике яйце
  • 1 ч.л. ванілі
  • 0,5 склянки молока
  • 1,5 склянки черешень

Шоколадний пиріг з черешнями

Очистіть черешні від кісточок

Розігрійте духовку до 180 градусів

Шоколадний пиріг з черешнями

Змішайте борошно, какао, розпушувач для тіста, корицю і сіль.

В окремій мисочці збийте масло з цукром. Продовжуючи збивати, додайте яйце та ванільний цукор.

Шоколадний пиріг з черешнями

Додавайте порційно борошно і молоко, тобто трішки борошна – трішки молока, збивайте до утворення однорідної маси.

Застеліть форму для випічки пергаментом (у мене форма була діаметром 17 см), налийте трішки тіста, викладіть черешні і залийте рештою маси.

Шоколадний пиріг з черешнями

Випікати 25-30 хв, перевіряти готовність сірником або дерев’яною паличкою (злегка проткнути коржик, якщо сірник сухий, то можна діставати :))

Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Смачного!

Шоколадний пиріг з черешнями

До речі, я ще не хизувалась новими тарілочками, а тут нарешті трапилась нагода. Велику тарілку з тисненням і милу соусницю мені подарувала подруга Ліля. Мовляв, спеціально для твого блогу :) Ліля -стиліст і у неї також є цікавий блог, де вона багато розповідає про одяг і стиль. Якщо Вам цікава ця тема, то Вам сюди :)
Шоколадний пиріг з черешнями

Шоколадний пиріг з черешнями
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 175г борошна
  • ¼ склянки какао
  • 0,5 ч.л. розпушувача для тіста
  • ¼ ч.л. кориці
  • щипотка солі
  • 4 ч.л. вершкового масла кімнатної температури
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 велике яйце
  • 1 ч.л. ванілі
  • 0,5 склянки молока
  • 1,5 склянки черешень
Інструкції
  1. Очистіть черешні від кісточок
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів
  3. Змішайте борошно, какао, розпушувач для тіста, корицю і сіль
  4. В окремій мисочці збийте масло з цукром. Продовжуючи збивати, додайте яйце та ванільний цукор
  5. Додавайте порційно борошно і молоко, тобто трішки борошна - трішки молока, збивайте до утворення однорідної маси
  6. Застеліть форму для випічки пергаментом, налийте трішки тіста, викладіть черешні і залийте рештою маси
  7. Випікати 25-30 хв, перевіряти готовність сірником або дерев'яною паличкою (злегка проткнути коржик, якщо сірник сухий, то можна діставати :))
  8. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою

Шоколадний пиріг з черешнями

Categories: Tasty Recipes