гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.ua

Сезонні рецепти: гарбузово-шоколадні брусочки

На цей рецепт я натрапила зовсім випадково у соцмережі Pinterest. Мені дуже сподобався вигляд цієї випічки, тож я практично відразу побігла на ринок за інгредієнтами. Відразу скажу, що за останні 2 місяці я готувала гарбузові брусочки разів 5-6 і усі ці рази вони таємниче зникали з кухні впродовж кількох годин. Містика :)

гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.ua

Перед приготуванням варто завчасно підготувати два інгредієнти: прянощі pumpkin pie spice та гарбузове пюре. З останнім все просто: очистіть 200-250 г гарбуза від шкірки та м`якоті і відваріть. Коли виделка буде легко входити у шматочки гарбуза – вимикайте вогонь. Після чого – злийте воду, пропюруйте гарбуз у блендері та дайте йому охолонути.

Гарбуз вариться швидко, тож уся процедура займе не більше 10 хв.

гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.ua

Підготуйте баночку для зберігання прянощів, адже наступний крок -приготування pumpkin pie spice (а в даних пропорціях суміші вистачить на кілька разів)

В окремій сухій мисочці змішайте:

  • 2 ч.л. кориці
  • 2 ч.л. мускатного горіху
  • 2 ч.л. меленого імбиру
  • 1,5 ч.л. меленого духмяного перцю

усе просто :)

гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.ua

 

Сезонні рецепти: гарбузово-шоколадні брусочки
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Інгредієнти
  • ½ склянки розтопленого масла
  • 1 яйце
  • ¾ склянки гарбузового пюре
  • 1 склянка тростинного цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 2 ч.л. прянощів pumpkin pie spice (рецепт див. вище)
  • 1 ч.л. кориці
  • 1¼ склянки борошна
  • 1¼ склянки шоколадних пластівців
Інструкції
  1. Розігрійте духовку до 175 градусів, форму для випічки (у мене 20х30) застеліть пергаментом
  2. Розтопіть масло у мікрохвильовці або на паровій бані
  3. Дайте маслу трішки охолонути, перш ніж додати яйце (інакше воно може згорнутись). Додайте яйце, гарбузова пюре, цукор, ваніль, прянощі, корицю та збийте міксером до однорідної маси
  4. Додайте борошно та добре перемішайте
  5. Вмішайте шоколадні пластівці (але лишіть жменьку для посипки)
  6. Викладіть масу у форму, злегка розрівняйте лопаткою
  7. Посипте масу рештою шоколадних пластівців та відправляйте її у духовку
  8. Випікати 25-30 хв.

гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.ua

Що ж до шоколаду – його я купую на краківському ринку за ціною 6-8 грн за сто грам. Зазвичай я беру круглі пластівці (вони виглядають гарніше), але цього разу їх розкупили, тож довелось використовувати стружку.

гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.ua

Я довго намагалась зрозуміти як можна описати смак цих брусочків і що саме вони мені нагадують. Нарешті я зрозуміла  – брусочки подібні на соковитий шоколадний пряник! Дуже смачний соковитий шоколадний пряник :)

гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.uaАвтор оригінального рецепту стверджує, що брусочки найкраще смакують на 2-3 день, адже тоді вони стають більш насиченими та м`якими. Як я вже згадувала вище, перевірити це можливості немаю – брусочки настільки смачні, що їх з`їдають за кілька годин :)

До речі, коли готуватимете цей рецепт – не розрізайте відразу наш гарбузовий пиріг. Дайте йому охолонути впродовж 30 хв., щоб мати змогу акуратно і красиво розрізати його на частини.
Смачного!

Categories: Tasty Recipes