IMG_1327

Сезонні рецепти: гарбузові мафіни від Джеймі Олівера та моє міні-доповнення

Цієї осені я відкрила для себе нове сприйняття гарбуза: якщо раніше я асоціювала з ним лише каші (часом не дуже смачні), то тепер це ще й низка класних і смачних рецептів випічки. Гарбуз не лише корисний, а ще й дешевий, тож вдома в мене вже жартують, мовляв, “гарбузовий тиждень в макдональдсі розпочато” :)

Спочатку мені на очі натрапив рецепт гарбузових брусочків (яким я поділюсь з Вами у наступному пості), а згодом, за вечірнім переглядом відео, з`явився ще й Джеймі із тематичним осіннім випуском своєї програми та чудовими домашніми мафінами. До речі, я читала в одній книжці, що Олівер і його молодша донька просто в захваті від гарбузів :)

IMG_1288

Приготування цих мафінів досить просте та швидке, тож не потребує особливих кондитерських навичок. В оригіналі Джеймі Олівер використовує у якості помадки звичайну сметану, але як на мене, з гарбузом чудово поєднується і шоколад, тож я вирішила замінити цей пункт на ганаш.

IMG_1319

Якщо хтось не знає що таке “ганаш” – це густий ароматний крем із шоколаду та вершків. Часто ним змазують основу випічки під мастику або прикрашають кондитерські вироби (ви точно бачили кремовий конус на капкейках, який в народі називають “какашечка” :))

IMG_1321

Якщо придивитись, то цього разу мій ганаш вийшов не ідеально-однорідним, тому не лінуйтесь: добре подрібнюйте шоколад та ретельно перемішуйте його з гарячими вершками.

IMG_1332

Сезонні рецепти: гарбузові мафіни від Джеймі Олівера та моє міні-доповнення
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Інгредієнти
  • 400 г очищеного від м`якоті та шкірки гарбуза
  • 350 г цукру
  • 4 яйця
  • щипотка солі
  • 300 г борошна
  • 1 пакетик розпушувача для тіста
  • жменя горіхів
  • 1 ч.л. кориці
  • 175 мл оливкового масла
  • 2 плитки чорного шоколаду
  • 1,5 - 2 склянки 20% вершків
Інструкції
  1. розігріти духовку до 180°
  2. подрібнити у блендері гарбуз до стану пюре
  3. додати яйця, перемішати
  4. додати цукор, сіль, борошно, розпушувач, горіхи, корицю та масло, перемішати
  5. наповнити масою форми та випікати 20-25 хв
  6. дати кексикам охолонути
  7. для ганашу подрібнити у блендері шоколад (або дрібно порубати ножем)
  8. потрішки додаючи гарячі вершки, розмішувати шоколад , доки він не розтане
  9. нанести ганаш на мафіни за допомогою кондитерської лопатки або пакету

 

IMG_1327

 

IMG_1330

 

і в якості бонуса, власне, “гарбузовий випуск ” Джеймі Олівера. Смачного!

А які цікаві рецепти з гарбузом знаєте Ви? Розповідайте!

Categories: Tasty Recipes