Салат з кус-кусом, печеним гарбузом, шпинатом та фетою

Салат з кус-кусом, печеним гарбузом, шпинатом та фетою

Восени мені не хотілось їсти перше, друге і компот :) Організм просив щось легше, тому, протягом місяця, фаворитом на моїй кухні був кус-кус та шпинат. Якось я натрапила на рецепт цього ситного та смачного салату. Ним можна заміняти легкий обід і робити щасливим свій шлунок :) На перший погляд рецепт виглядає трішки марудним, але насправді усе готується дуже-дуже просто та швидко.

Салат з кус-кусом, печеним гарбузом, шпинатом та фетою

Нам знадобляться:

  • 1 скл. кус-кусу
  • 1,5 скл. окропу
  • дрібка солі
  • 1 1/2 скл. порізаного на кубики та запеченого гарбуза
  • ~1/2 скл. сиру фета
  • пучок шпинату
  • 2 зубці часнику
  • жменя родзинок

Салат з кус-кусом, печеним гарбузом, шпинатом та фетою

Помийте та очистіть від шкірки гарбуз, наріжте його на кубики.

Салат з кус-кусом, печеним гарбузом, шпинатом та фетою

Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть на дечку гарбуз, сбризніть оливковою олією та травами, і випікайте до готовності.

Салат з кус-кусом, печеним гарбузом, шпинатом та фетою

За цей час добре помийте і наріжте шпинат. Роздусіть зубці часнику. Розігрійте олію на пательні, обсмажте шпинат разом з часником, доки шпинат не зменшиться у розмірах (5- 7 хв.). Коли шпинат буде готовий, часник можна забрати зі страви.

Салат з кус-кусом, печеним гарбузом, шпинатом та фетою

Запарте кус-кус. Залийте його у каструлі окропом та накрийте кришкою. Дайте настоятись з 5 хв. Мій маленький секрет – для гарного кольору до кус-кусу я додаю 0,5 ч.л. куркуми.

Промийте родзинки та прокип’ятіть їх з 3 хв.

Наріжте сир фета на кубики.

Нарешті усе готово (не забудьте дати продуктам злегка охолонути), тож інгедієнти можна змішувати: гарбуз, сир, шпинат, кус-кус та родзинки. Додайте трішки оливкової олії та солі на смак (вважайте на солону фету). Обережно перемішайте.

Салат з кус-кусом, печеним гарбузом, шпинатом та фетою

Салат подавайте теплим або холодним.

Салат з кус-кусом, печеним гарбузом, шпинатом та фетою

Смачного!

Салат з кус-кусом, печеним гарбузом, шпинатом та фетою
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 1 скл. кус-кусу
  • 1,5 скл. окропу
  • дрібка солі
  • 1½ скл. запеченого та порізаного на кубики гарбуза
  • ~1/2 скл. сиру фета
  • пучок шпинату
  • 2 зубці часнику
  • жменя родзинок
Інструкції
  1. Помийте та очистіть від шкірки гарбуз, наріжте його на кубики.
  2. Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть гарбуз на дечку, сбризніть оливковою олією та травами, і випікайте до готовності.
  3. За цей час добре помийте і наріжте шпинат. Роздусіть зубці часнику. Розігрійте олію на пательні, обсмажте шпинат разом з часником, доки шпинат не зменшиться у розмірах (5- 7 хв.). Коли шпинат буде готовий, часник можна забрати зі страви.
  4. Запарте кус-кус. Залийте його у каструлі окропом та накрийте кришкою. Дайте настоятись з 5 хв. Мій маленький секрет - для гарного кольору до кус-кусу я додаю 0,5 ч.л. куркуми.
  5. Промийте родзинки та прокип'ятіть їх з 3 хв.
  6. Наріжте сир фета на кубики.
  7. Нарешті усе готово (не забудьте дати продуктам злегка охолонути), тож інгедієнти можна змішувати: гарбуз, сир, шпинат, кус-кус та родзинки. Додайте трішки оливкової олії та солі на смак (вважайте на солону фету). Обережно перемішайте. Салат подавати теплим або холодним.

 

Categories: Tasty Recipes