Салат з кус-кусом, печеним гарбузом, шпинатом та фетою
Восени мені не хотілось їсти перше, друге і компот Організм просив щось легше, тому, протягом місяця, фаворитом на моїй кухні був кус-кус та шпинат. Якось я натрапила на рецепт цього ситного та смачного салату. Ним можна заміняти легкий обід і робити щасливим свій шлунок
На перший погляд рецепт виглядає трішки марудним, але насправді усе готується дуже-дуже просто та швидко.
Нам знадобляться:
- 1 скл. кус-кусу
- 1,5 скл. окропу
- дрібка солі
- 1 1/2 скл. порізаного на кубики та запеченого гарбуза
- ~1/2 скл. сиру фета
- пучок шпинату
- 2 зубці часнику
- жменя родзинок
Помийте та очистіть від шкірки гарбуз, наріжте його на кубики.
Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть на дечку гарбуз, сбризніть оливковою олією та травами, і випікайте до готовності.
За цей час добре помийте і наріжте шпинат. Роздусіть зубці часнику. Розігрійте олію на пательні, обсмажте шпинат разом з часником, доки шпинат не зменшиться у розмірах (5- 7 хв.). Коли шпинат буде готовий, часник можна забрати зі страви.
Запарте кус-кус. Залийте його у каструлі окропом та накрийте кришкою. Дайте настоятись з 5 хв. Мій маленький секрет – для гарного кольору до кус-кусу я додаю 0,5 ч.л. куркуми.
Промийте родзинки та прокип’ятіть їх з 3 хв.
Наріжте сир фета на кубики.
Нарешті усе готово (не забудьте дати продуктам злегка охолонути), тож інгедієнти можна змішувати: гарбуз, сир, шпинат, кус-кус та родзинки. Додайте трішки оливкової олії та солі на смак (вважайте на солону фету). Обережно перемішайте.
Салат подавайте теплим або холодним.
Смачного!
- 1 скл. кус-кусу
- 1,5 скл. окропу
- дрібка солі
- 1½ скл. запеченого та порізаного на кубики гарбуза
- ~1/2 скл. сиру фета
- пучок шпинату
- 2 зубці часнику
- жменя родзинок
- Помийте та очистіть від шкірки гарбуз, наріжте його на кубики.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть гарбуз на дечку, сбризніть оливковою олією та травами, і випікайте до готовності.
- За цей час добре помийте і наріжте шпинат. Роздусіть зубці часнику. Розігрійте олію на пательні, обсмажте шпинат разом з часником, доки шпинат не зменшиться у розмірах (5- 7 хв.). Коли шпинат буде готовий, часник можна забрати зі страви.
- Запарте кус-кус. Залийте його у каструлі окропом та накрийте кришкою. Дайте настоятись з 5 хв. Мій маленький секрет - для гарного кольору до кус-кусу я додаю 0,5 ч.л. куркуми.
- Промийте родзинки та прокип'ятіть їх з 3 хв.
- Наріжте сир фета на кубики.
- Нарешті усе готово (не забудьте дати продуктам злегка охолонути), тож інгедієнти можна змішувати: гарбуз, сир, шпинат, кус-кус та родзинки. Додайте трішки оливкової олії та солі на смак (вважайте на солону фету). Обережно перемішайте. Салат подавати теплим або холодним.
Схожі записи
Categories: Tasty Recipes