Простий і надзвичайно смачний десерт – вишневий коблер
А я продовжую готувати рецепти американської кухні і сьогодні розповім про легкий і дуже смачний пиріг, який органічно вписався в наше меню і тепер супроводжує кожен візит гостей. Пропоную Вам також відкрити для себе щось новеньке і спробувати вишневий коблер.
Коблер – це ніщо інше, аніж фруктова начинка та пісочне тісто, причому начинка викладається першою, а тісто йде у якості другого шару та у формі невеликих грудок. Я наразі спробувала приготувати лише вишневий варіант, але цей пиріг готують і з чорниць, і з персиків, і з інших фруктів.
До речі, рецепт я вперше побачила у одному з улюблених блогів It`s al dente, а потім він почав натрапляти мені на очі у пінтересті, щоправда у інших варіацціях.
Але зараз я пропоную приготувати саме вишневий коблер і для цього нам знадобляться:
- 400 г вишні без кісточок
- 130 г цукру
- пакетик ванільного цукру
- 1 ст.л. кукурудзяного або картопляного крохмалю
- 200 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача для тіста
- 100 г холодного вершкового масла
- дрібка солі
- 100 – 150 мл молока
Якщо Ви використовуєте заморожену вишню – розморозьте її і сік не зливайте.
Змішайте цукор, ванільний цукор та крохмаль. Перемішайте разом з вишнею.
Вишневу суміш викладіть у форму для випічки та відправте у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хв., аби вишня прогрілась.
За цей час готуємо тісто. Змішайте борошно, розпушувач та сіль.
Масло поріжте на кубики, додайте до борошна та розітріть у крихту.
Вливайте у тісто молоко тонкою цівкою, акуратно перемішуючи суміш за допомогою ложки. Тут важливо не роздусити структуру з крихт, тож кількість молока має бути такою, аби тісто трималось разом, залишаючись дещо крихким. Загалом 100 мл молока має вистачити.
Дістаньте з духовки вишню та, за допомогою ложки, викладіть зверху тісто у формі півкуль.
Злегка посипте пиріг цукром та випікайте протягом 20-30 хв у духовці при 200 градусах, доки коблер не підрум’яниться.
Дайте пирогу трохи охолонути. Він гарно смакує теплим з морозивом.
Смачного!
- 400 г вишні без кісточок
- 130 г цукру
- пакетик ванільного цукру
- 1 ст.л. кукурудзяного або картопляного крохмалю
- 200 г борошна
- 1 ч.л. розпушувача для тіста
- 100 г холодного вершкового масла
- дрібка солі
- 100 - 150 мл молока
- Якщо Ви використовуєте заморожену вишню - розморозьте її і сік не зливайте.
- Змішайте цукор, ванільний цукор та крохмаль. Перемішайте разом з вишнею.
- Вишневу суміш викладіть у форму для випічки та відправте у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хв., аби вишня прогрілась.
- За цей час готуємо тісто. Змішайте борошно, розпушувач та сіль.
- Масло поріжте на кубики, додайте до борошна та розітріть у крихту.
- Вливайте у тісто молоко тонкою цівкою, акуратно перемішуючи суміш за допомогою ложки. Тут важливо не роздусити структуру з крихт, тож кількість молока має бути такою, аби тісто трималось разом, залишаючись дещо крихким. Загалом 100 мл молока має вистачити.
- Дістаньте з духовки вишню та, за допомогою ложки, викладіть зверху тісто у формі півкуль.
- Злегка посипте пиріг злегка цукром та випікайте протягом 20-30 хв у духовці на 200 градусах, доки коблер не підрум'яниться.
- Дайте пирогу трохи охолонути. Він гарно смакує теплим з морозивом.
Схожі записи
Categories: Tasty Recipes, Без категорії