Мигдальне молоко
Минулого року я випадково натрапила на акційний мигдаль у супермаркеті. Пакетик коштував близько 20-30 грн. Я скупила всі Тоді я вперше спробувала приготувати мигдальне молоко.
Нам знадобляться:
- 1 склянка сирого мигдалю
- 2-3 склянки відфільтрованої води
Мигдаль необхідно попередньо замочити на ніч.
Зранку промиваємо мигдаль та поміщаємо у блендер. Додаємо склянку води і блендеруємо до однорідної маси. Вода стане білого кольору і справді нагадуватиме молоко.
Далі проціджуємо отриманий напій. Я використовую звичайне сито і просто злегка притискаю мигдаль ложкою, аби з нього вийшло якомога більше рідини.
Додаємо до процідженого молока решту води (я б рекомендувала додавати не всю воду відразу, аби зрозуміти яка концентрація смакуватиме найбільше).
Вуаля, можна смакувати смачне рослинне молоко.
До речі, шмір від мигдалю я не викидаю, а додаю до каші або печива. Також, я стала лінивою, тому останнім часом просто купую готове мигдальне молоко та й по всьому.
А ви готуєте рослинне молоко? Яке? Діліться ідеями у коментарях
- 1 склянка сирого мигдалю
- 2-3 склянки відфільтрованої води
- Мигдаль необхідно попередньо замочити на ніч.
- Зранку промиваємо мигдаль та поміщаємо у блендер. Додаємо склянку води і блендеруємо до однорідної маси. Вода стане білого кольору і справді нагадуватиме молоко.
- Далі проціджуємо молоко. Я використовую звичайне сито і просто злегка притискаю мигдаль ложкою, аби з нього вийшло якомога більше рідини.
- Додаємо до процідженого молока решту води (я б рекомендувала додавати не всю воду відразу, аби зрозуміти яка концентрація смакуватиме найбільше).
- Вуаля, можна смакувати смачне рослинне молоко.
Схожі записи
Categories: Tasty Recipes