IMG_2963

Мигдальне молоко

Минулого року я випадково натрапила на акційний мигдаль у супермаркеті. Пакетик коштував близько 20-30 грн. Я скупила всі :) Тоді я вперше спробувала приготувати мигдальне молоко.

IMG_2972

Нам знадобляться:

  • 1 склянка сирого мигдалю
  • 2-3 склянки відфільтрованої води

Мигдаль необхідно попередньо замочити на ніч.

IMG_2963

Зранку промиваємо мигдаль та поміщаємо у блендер. Додаємо склянку води і блендеруємо до однорідної маси. Вода стане білого кольору і справді нагадуватиме молоко.

Далі проціджуємо отриманий напій. Я використовую звичайне сито і просто злегка притискаю мигдаль ложкою, аби з нього вийшло якомога більше рідини.

Додаємо до процідженого молока решту води (я б рекомендувала додавати не всю воду відразу, аби зрозуміти яка концентрація смакуватиме найбільше).

IMG_2973

Вуаля, можна смакувати смачне рослинне молоко.

До речі, шмір від мигдалю я не викидаю, а додаю до каші або печива. Також, я стала лінивою, тому останнім часом просто купую готове мигдальне молоко та й по всьому.

А ви готуєте рослинне молоко? Яке? Діліться ідеями у коментарях :)

Мигдальне молоко
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 1 склянка сирого мигдалю
  • 2-3 склянки відфільтрованої води
Інструкції
  1. Мигдаль необхідно попередньо замочити на ніч.
  2. Зранку промиваємо мигдаль та поміщаємо у блендер. Додаємо склянку води і блендеруємо до однорідної маси. Вода стане білого кольору і справді нагадуватиме молоко.
  3. Далі проціджуємо молоко. Я використовую звичайне сито і просто злегка притискаю мигдаль ложкою, аби з нього вийшло якомога більше рідини.
  4. Додаємо до процідженого молока решту води (я б рекомендувала додавати не всю воду відразу, аби зрозуміти яка концентрація смакуватиме найбільше).
  5. Вуаля, можна смакувати смачне рослинне молоко.

 

Categories: Tasty Recipes