Морквяні оладки - смак дитинства

Морквяні оладки – смак дитинства

Святковий період нарешті залишився позаду і ми можемо з полегшеннями зітхнути, розпочавши повернення до нормального режиму та здорового харчування :) Не знаю як Ви, а я наїла за січень 2 смачні кг і тепер намагаюсь збалансувати свій щоденний раціон.

Переглядаючи рецепти з овочів, пригадались мені морквяні оладки, які в дитинстві готувала мені мама і які я просто обожнювала. Ностальгія настільки поглинула мою уяву, що я відразу побігла на ринок за кілограмом моркви, а потім подумала чому б не поділитись цим рецептом і тут.

Морквяні оладки - смак дитинства

Отже, нам знадобляться:

  • 1 кг моркви
  • 2 яйця
  • 2-3 зубчики часнику
  • 5 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. молока
  • сіль, перець на смак

Помийте та очистіть моркву. Натріть її на дрібній терці, або поріжте на дрібніші шматочки та подрібніть у блендері разом з часником.

Морквяні оладки - смак дитинства

Додайте до моркви яйця, молоко, сіль, перець, борошно та добре перемішайте.

Морквяні оладки - смак дитинства

Розігрійте на пательні олію, викладіть за допомогою столової ложки оладки та обсмажуйте їх по 2-3 хв. з кожної сторони на середньому вогні.

Морквяні оладки - смак дитинства

Зверніть увагу, морква, за кілька хвилин після подрібнення, пускає сік, тому маса для оладок стає більш рідкою. Бажано підсмажити 1 тестовий оладок. Якщо він розвалюватиметься, додайте до суміші ще 1-2 ст.л. борошна.

Морквяні оладки - смак дитинства

Загалом, при дотриманні дажних пропорцій у Вас вийде близько 20 невеликих оладок. Ця страва гарно смакуватимуть зі сметаною або різними соусами.

Морквяні оладки - смак дитинства

Смачного!

Морквяні оладки - смак дитинства
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 1 кг моркви
  • 2 яйця
  • 2-3 зубчики часнику
  • 5 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. молока
  • сіль, перець на смак
Інструкції
  1. Помийте та очистіть моркву. Натріть її на дрібній терці, або поріжте на дрібніші шматочки та подрібніть у блендері разом з часником.
  2. Додайте до моркви яйця, молоко, сіль, перець, борошно та добре перемішайте.
  3. Розігрійте на пательні олію, викладіть за допомогою столової ложки оладки та обсмажуйте їх по 2-3 хв. з кожної сторони на середньому вогні.
  4. Зверніть увагу, морква, за кілька хвилин після подрібнення, пускає сік, тому маса для оладок стає більш рідкою. Бажано підсмажити 1 тестовий оладок. Якщо він розвалюватиметься, додайте до суміші ще 1-2 ст.л. борошна.
  5. Загалом, при дотриманні дажних пропорцій у Вас вийде близько 20 невеликих оладок. Ця страва гарно смакуватимуть зі сметаною або різними соусами.

 

Categories: Tasty Recipes, Без категорії