енчіладос з кіноа, Pyramida f82 black

Мексиканські варіації: енчіладос з кіноа (готую у духовій шафі Pyramida F82)

Я ще не куштувала справжню національну кухню десь у Мексиці, але тамтешні рецепти завжди викликають приємні відчуття у шлунку :) Зважаючи, на кількість приправ і перцю, мене можна назвати мазохістом, правда?  Але ж помідори, червона фасоль, кукурудза, чилі, різні соуси, сири, тортильї, хіба це не смачно? А якщо ще й підібрати кількість гостроти відповідно до свого смаку…ммм.

енчіладос з кіноа, Pyramida f82 black

Сьогодні я приготувала страву, яку знайшла у блозі однієї американки. Мені сподобалось, що вона підбирає цілком доступні інгредієнти, запікає їх переважно хвилин 15 і отримує ситний і смачний результат. Якось я побачила рецепт цього енчіладос, де автор запропонувала замінити тортилью на більш здоровий варіант – кіноа.

На саму кіноа я натрапила в одному із супермаркетів Польщі у відділі здорового харчування. Це проста крупа, яка містить багато білків, а також Омега 3. Вікіпедія взагалі стверджує, що в цивілізації інків, кіноа була одним з основних інгредієнтів у харчуванні, на рівні з картоплею та кукурудзою. Шкода, що в нас вона ще не дуже популярна, я наразі знаходила її лише в інтернет-магазинах. Зрештою, Ви завжди можете повернутись до більш традиційного рецепту і все-таки використати тортильї :)

Отже, на 4 порції нам знадобляться:

енчіладос з кіноа

  • 300 -400 гр кіноа
  • 200 гр консервованої червоної фасолі
  • 200 гр консервованої кукурудзи
  • 1-2 помідори
  • 2 ч.л. подрібненої кінзи
  • 0,5 ч.л. кумину
  • 200 гр моцарели
  • 200 гр чедеру або іншого сиру
  • половинка перцю чилі або 0,5 ч.л. приправи чилі
  • сіль-перець на смак
  • за бажанням – 1 авокадо

Також нам потрібен соус для заправки:

  • 3-4 томати (можуть бути консервовані)
  • 2 дольки часника
  • 1 маленька цибулина
  • 1 ч.л. тмину
  • сіль-перець на смак
  • 0,5 склянки води
  • я додала ще трішки чилі та кінзи і усе перемололоа в блендері

енчіладос з кіноа

Відваріть кіноа згідно з інструкцією на упаковці (зазвичай 1 до 2 (300 гр кіноа до 600 гр води) впродовж 15 хв.).  Злийте зайву воду та дайте крупі охолонути.

Наріжте кубиками помідор та авокадо, подрібніть чилі, промийте водою фасоль, натріть сири. Розігрійте духовку у стандартному режимі до 180 градусів.

 

енчіладос з кіноа

У великій мисці змішайте фасоль, кукурудзу, кіноа, томат, чилі, авокадо, кінзу, кумин та соус. Поперчіть і посоліть на смак. Додайте половину натертих сирів. Вважайте на кількість перцю. Цього разу я додала половинку чилі + трішки чилі в соус і страва вийшла все рівно доволі гострою. Попереднього разу я використала цілий перець + сушену приправу і їсти без сліз мій енчіладос було складно :)

енчіладос з кіноа

Змастіть маслом жаростійку форму, викладіть суміш. Посипте зверху рештою сиру та відправляйте в духовку на 15 хв.

енчіладос з кіноа, Pyramida f82 black

А тепер, вже традиційно, трішки про мою кохану духову шафу Pyramida F82. Здається, стандартний режим випробуваний вже “до неможу”, але він для мене лишається найбільш універсальним та зручним.

енчіладос з кіноа, Pyramida f82 black

І хоч ти звик, що при користуванні духовкою, запах розвіюється по усьому помешканню – тут не цей варіант. За 15 хвилин за ароматом сиру доводиться підходити безпосередньо до Pyramida :)

енчіладос з кіноа, Pyramida f82 black

Після приготування страви, у  Pyramida F82 автоматично вмикається вентилятор для охолодження. Для мене це дуже великий бонус, адже духову шафу не потрібно залишати відкритою і знову ж таки боротись з запахом.
енчіладос з кіноа, Pyramida f82 black     енчіладос з кіноа, Pyramida f82 black

енчіладос з кіноа, Pyramida f82 black     енчіладос з кіноа, Pyramida f82 black

 

 

Смачного!

Мексиканські варіації: енчіладос з кіноа (готую у духовій шафі Pyramida F82)
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 300 -400 гр кіноа
  • 200 гр консервованої червоної фасолі
  • 200 гр консервованої кукурудзи
  • 1-2 помідори
  • 2 ч.л. подрібненої кінзи
  • 0,5 ч.л. кумину
  • 200 гр моцарели
  • 200 гр чедеру або іншого сиру
  • половинка перцю чилі або 0,5 ч.л. приправи чилі
  • сіль-перець на смак
  • за бажанням - 1 авокадо
  • для соусу:
  • 3-4 томати (можуть бути консервовані)
  • 2 дольки часника
  • 1 маленька цибулина
  • 1 ч.л. тмину
  • сіль-перець на смак
  • 0,5 склянки води
  • я додала ще трішки чилі та кінзи і усе перемололоа в блендері
Інструкції
  1. Відваріть кіноа згідно з інструкцією на упаковці (зазвичай 1 до 2 (300 гр кіноа до 600 гр води) впродовж 15 хв.). Злийте зайву воду та дайте крупі охолонути.
  2. Наріжте кубиками помідор та авокадо, подрібніть чилі, промийте водою фасоль, натріть сири. Розігрійте духовку у стандартному режимі до 180 градусів.
  3. У великій мисці змішайте фасоль, кукурудзу, кіноа, томат, чилі, авокадо, кінзу, кумин та соус. Поперчіть і посоліть на смак. Додайте половину натертих сирів.
  4. Змастіть маслом жаростійку форму, викладіть суміш. Посипте зверху рештою сиру та відправляйте в духовку на 15 хв (сир повинен розплавитись за цей час).

 

енчіладос з кіноа, Pyramida f82 black

Categories: Tasty Recipes