Кутя за рецептом моєї бабці
Свята завершуються, а я ловлю моменти аби наїстись улюбленою кутею. Цьогоріч бабця відсахнулась, мовляв, готуй її сама. А я не проти, однак попросила бабцю курувати процесом.
Я впевнена, що більшість з Вас знають, як готувати кутю, однак мені хочеться більше зачепити її рецепт. Хто зна, може хто розкаже якісь особливі таємниці
Отже нам знадобляться:
- 1 склянка пшениці
- 1 склянка маку
- 1 склянка волоських горіхів
- 100 г родзинок
- мед
Покладіть пшеницю у термос та залийте окропом таким чином, аби вода вкривала злаки вище на см 3. Закрийте термос та залишіть пшеницю запарюватись на 3 години.
Потовчіть горіхи у ступці, але не надто дрібно.
Залийте мак окропом та залиште настоюватись 10 хв.
Прокип’ятіть з 5хв. родзинки.
Дістаньте з термосу пшеницю та покладіть у ємність, в якій готуватимете кутю. Додайте горіхи.
Злийте з родзинок воду та додайте їх до основної суміші.
Злийте воду з маку та перетріть його. Тут є варіанти на вибір: бавитись з ним у ступці, перетерти через кавомолку чи просто кинути на 1 хв. у блендер. Вгадайте, що обрала я :)))
Додайте до куті перетертрий мак та мед на смак. Усе добре перемішайте.
Смачного!
А як Ви готуєте кутю? Діліться секретами у коментарях!
- 1 склянка пшениці
- 1 склянка маку
- 1 склянка волоських горіхів
- 100 г родзинок
- мед
- Покладіть пшеницю у термос та залийте окропом таким чином, аби вода вкривала злаки вище на см 3. Закрийте термос та залишіть пшеницю запарюватись на 3 години.
- Потовчіть горіхи у ступці, але не надто дрібно.
- Залийте мак окропом та залиште настоюватись 10 хв.
- Прокип'ятіть з 5хв. родзинки.
- Дістаньте з термосу пшеницю та покладіть у ємність, в якій готуватимете кутю. Додайте горіхи.
- Злийте з родзинок воду та додайте їх до основної суміші.
- Злийте воду з маку та перетріть його. Тут є варіанти на вибір: бавитись з ним у ступці, перетерти через кавомолку чи просто кинути на 1 хв. у блендер.
- Додайте до куті перетертрий мак та мед на смак. Усе добре перемішайте
Схожі записи
Categories: Tasty Recipes