рецепт куті. Як приготувати Різдвяну українську кутю

Кутя за рецептом моєї бабці

Свята завершуються, а я ловлю моменти аби наїстись улюбленою кутею. Цьогоріч бабця відсахнулась, мовляв, готуй її сама. А я не проти, однак попросила бабцю курувати процесом.

Я впевнена, що більшість з Вас знають, як готувати кутю, однак мені хочеться більше зачепити її рецепт. Хто зна, може хто розкаже якісь особливі таємниці :)

рецепт куті. Як приготувати Різдвяну українську кутю

Отже нам знадобляться:

  • 1 склянка пшениці
  • 1 склянка маку
  • 1 склянка волоських горіхів
  • 100 г родзинок
  • мед

Покладіть пшеницю у термос та залийте окропом таким чином, аби вода вкривала злаки вище на см 3. Закрийте термос та залишіть пшеницю запарюватись на 3 години.

Потовчіть горіхи у ступці, але не надто дрібно.

рецепт куті. Як приготувати Різдвяну українську кутю

Залийте мак окропом та залиште настоюватись 10 хв.

рецепт куті. Як приготувати Різдвяну українську кутю

Прокип’ятіть з 5хв. родзинки.

Дістаньте з термосу пшеницю та покладіть у ємність, в якій готуватимете кутю. Додайте горіхи.

Злийте з родзинок воду та додайте їх до основної суміші.

рецепт куті. Як приготувати Різдвяну українську кутю

Злийте воду з маку та перетріть його. Тут є варіанти на вибір: бавитись з ним у ступці, перетерти через кавомолку чи просто кинути на 1 хв. у блендер. Вгадайте, що обрала я :)))

Додайте до куті перетертрий мак та мед на смак. Усе добре перемішайте.

рецепт куті. Як приготувати Різдвяну українську кутю

Смачного!

рецепт куті. Як приготувати Різдвяну українську кутю

А як Ви готуєте кутю? Діліться секретами у коментарях!

Кутя за рецептом моєї бабці
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Кухня: українська
Інгредієнти
  • 1 склянка пшениці
  • 1 склянка маку
  • 1 склянка волоських горіхів
  • 100 г родзинок
  • мед
Інструкції
  1. Покладіть пшеницю у термос та залийте окропом таким чином, аби вода вкривала злаки вище на см 3. Закрийте термос та залишіть пшеницю запарюватись на 3 години.
  2. Потовчіть горіхи у ступці, але не надто дрібно.
  3. Залийте мак окропом та залиште настоюватись 10 хв.
  4. Прокип'ятіть з 5хв. родзинки.
  5. Дістаньте з термосу пшеницю та покладіть у ємність, в якій готуватимете кутю. Додайте горіхи.
  6. Злийте з родзинок воду та додайте їх до основної суміші.
  7. Злийте воду з маку та перетріть його. Тут є варіанти на вибір: бавитись з ним у ступці, перетерти через кавомолку чи просто кинути на 1 хв. у блендер.
  8. Додайте до куті перетертрий мак та мед на смак. Усе добре перемішайте

 

Categories: Tasty Recipes