Крем-суп із запечених томатів

Крем-суп із запечених томатів

Розпочинаємо новий тиждень із цікавих та корисних рецептів, які варто обов’язково спробувати приготувати впродовж найближчих днів :) Цей суп оцінять люди, які люблять багатий і дуже насичений томатний смак. Також варто зауважити величезний бонус даного рецепта – він потребує мінімум Вашої присутності. Усе що Вам необхідно буде зробити – лише очистити овочі, поставити їх у духовку на 2-3 години, а потім подрібнити блендером.

Крем-суп із запечених томатів

Отже нам знадобляться:

  • 1,5 кг різних томатів (гарно, якщо Ви візьмете жовті та червоні, звичайні та чері)
  • 2 цибулини (можна взяти 1 шалот)
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 велика морквина
  • 1 голівка часнику
  • 2 склянки води
  • 1 ч.л. сушеного базиліку
  • сіль, перець
  • оливкова олія
  • пармезан для подачі

Крем-суп із запечених томатів

Промийте овочі. Очистіть цибулю та моркву. Часник розділіть на часточки, шкірку не знімайте.

Моркву та більші томати поріжте на четвертинки, дрібні чері – залиште, як є.

Цибулю поріжте на досить великі пласкі шматочки. Очистіть перець від насіння, наріжте скибками.

Розігрійте духовку до 150 градусів, застеліть дечку пергаментом та викладіть усі овочі в 1 слой.

Крем-суп із запечених томатів

Покропіть овочі оливковою олією, посоліть, поперчіть та посипте базиліком.

Випікайте протягом 2-3 годин, доки овочі не стануть м’якими та дещо не карамелізуються.

Крем-суп із запечених томатів

Дістаньте готові овочі з духовки, помістіть у блендер, додайте воду та подрібніть суміш на малих оборотах (якщо є така можливість) до однорідної маси.

Крем-суп із запечених томатів

Подавайте суп приправлений тертим пармезаном та пластівцями червоного перцю. До цього крем-супу також гарно смакуватимуть грінки.

Смачного!

Крем-суп із запечених томатів

У мене, до речі, зараз немає блендера і я перемелювала овочі через харчовий млин :) Виходить також дуже гарно.

Крем-суп із запечених томатів
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: перші страви
Інгредієнти
  • 1,5 кг різних томатів (гарно, якщо Ви візьмете жовті та червоні, звичайні та чері)
  • 2 цибулини (можна взяти 1 шалот)
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 велика морквина
  • 1 голівка часнику
  • 2 склянки води
  • 1 ч.л. сушеного базиліку
  • сіль, перець
  • оливкова олія
  • пармезан для подачі
Інструкції
  1. Промийте овочі. Очистіть цибулю та моркву. Часник розділіть на часточки, шкірку не знімайте.
  2. Моркву та більші томати поріжте на четвертинки, дрібні чері - залиште, як є.
  3. Цибулю поріжте на досить великі пласкі шматочки. Очистіть перець від насіння, наріжте скибками.
  4. Розігрійте духовку до 150 градусів, застеліть дечку пергаментом та викладіть усі овочі в 1 слой.
  5. Покропіть овочі оливковою олією, посоліть, поперчіть та посипте базиліком.
  6. Випікайте протягом 2-3 годин, доки овочі не стануть м'якими та дещо не карамелізуються.
  7. Дістаньте готові овочі з духовки, помістіть у блендер, додайте воду та подрібніть суміш на малих оборотах (якщо є така можливість) до однорідної маси.
  8. Подавайте суп приправлений тертим пармезаном та пластівцями червоного перцю. До цього крем-супу також гарно смакуватимуть грінки.

 

Categories: Tasty Recipes