капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

Капкейки з шоколадним ганашем (готую у духовій шафі Pyramida F82)

За вікном справжня весна, душа тішиться і просить свята. А ще хочеться протестувати духову шафу Pyramida на предмет солодкої випічки у режимі конвекції. А ще погода така хороша, що хочеться пошвидше закінчити усі справи на кухні і хутчіше бігти надвір, тож усі ці фактори змусили мене приготувати чудовий і перевірений рецепт капкейків з шоколадним ганашем.

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

Ці капкейки я навчилась готувати ще в Криму на кулінарному майстер-класі. До речі, скільки відвідую МК, саме той виглядав для мене ідеальним: і практика для усіх учасників, і грамоти, і тематичні роздруківки з інструкціями… Саме ж приготування капкейків – просте і дуже швидке, тож цей рецепт я використовую доволі часто.

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

Отже, для 12 капкейків нам знадобляться:

  • 100 г розм’якшеного вершкового масла
  • 140 г цукру
  • 2 яйця
  • 100-160 г борошна
  • 40 г какао
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста
  • 4 ст.л. молока
  • 3-4 ягідки вишні на кожен капкейк, або 1 банан на 12 шт.
  • форма для випікання і паперові обгортки для кексиків

Для ганашу:

  • 4 ст.л. 20% вершків
  • плитка чорного шоколаду

Спершу необхідно збити яйця, поступово додаючи цукор.

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт

Додати масло, какао, борошно (100 г для вологіших капкейків, 160 г – для щільніших), розпушувач. Вимішати тісто, додати 4 ст. л. молока.

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт

Консистенція має бути доволі густою, але “повітряною”.

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт

Викласти паперові  обгортки у форму для випікання. Покласти в кожну обгорту по ложці тіста.

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт

Викласти кілька вишеньок або нарізаний на кубики банан

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт

Викласти зверху решту тіста. Майте на увазі, що воно добре підійметься під час випікання

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт

Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці в звичайному режиму або на конвекції. Щоб отримати “вологі” капкейки – тримати їх в духовці 10 хв, для пропеченої серединки – 15 хв.

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт

Я хотіла протестувати у своїй Pyramida F82 режим конвекції із солодкою випічкою, тож цього разу обрала саме його. Кексики росли на очах :)

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

Я завжди вагаюсь з часом приготування –  все боюсь, що за 10 хвилин капкейки будуть сируватими. 15 хвилин у Pyramida і вони просто ідеальні.

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82     капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82     капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82 До речі, мою духовку Pyramida F82 вже освоїла й бабця. Вона встигла приготувати у ній пиріжки, запіканки і овочі зі скоринкою. Доки бабця розбиралась у режимах, я ще раз погортала інструкцію і знайшла в ній дуже корисні поради щодо приготування різних продуктів. Зокрема потішила табличка з режимами і варіантами страв. Сама бабця дуже задоволена і, здається, більше не збирається повертатись до газової духової шафи.

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

Доки капкейки вистигали, я узялась до ганашу

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

Тут усе просто: шоколад дрібно порубати ножем або просто подрібнити блендером. Скип’ятити вершки, залити в шоколад та перемішати до утворення однорідної маси. Дати їй охолонути. Ганаш має перетворитись у кремоподібну консистенцію, після чого ним можна змастити капкейки, або начинити кондитерський мішок і красиво прикрасити випічку.

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

Зазвичай я додаю трохи більше вершків, ніж за рецептом. Сьогодні трішки перестаралась, але кексики все рівно вийшли прекрасні :)

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

 

Капкейки з шоколадним ганашем (готую у духовій шафі Pyramida F82)
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 100 г розм'якшеного вершкового масла
  • 140 г цукру
  • 2 яйця
  • 100-160 г борошна
  • 40 г какао
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста
  • 4 ст.л. молока
  • 3-4 ягідки вишні на кожен капкейк, або 1 банан для 12 шт.
  • форма для випікання і паперові обгортки для кексиків
  • 4 ст.л. 20% вершків
  • плитка чорного шоколаду
Інструкції
  1. Збити яйця, поступово додаючи цукор
  2. Додати масло, какао, борошно (100 г для вологіших капкейків, 160 г - для щільніших), розпушувач. Вимішати тісто, додати 4 ст. л. молока. Консистенція має бути доволі густою, але "повітряною".
  3. Викласти паперові обгортки у форму для випікання. Покласти в кожну обгорту по ложці тіста.
  4. Викласти кілька вишеньок або нарізаний на кубики банан
  5. Викласти зверху решту тіста. Майте на увазі, що воно добре підійметься під час випікання
  6. Випікати у розігрітій до 200 градусів духовці в звичайному режиму або на конвекції. Щоб отримати "вологі" капкейки - тримати їх в духовці 10 хв, для пропеченої серединки - 15 хв. Дати кексикам охолонути
  7. Для ганашу шоколад дрібно порубати ножем або просто подрібнити блендером. Скип'ятити вершки, залити в шоколад та перемішати до утворення однорідної маси. Дати їй охолонути.
  8. Ганаш має перетворитись у кремоподібну консистенцію, після чого ним можна змастити капкейки, або начинити кондитерський мішок і красиво прикрасити випічку.

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

капкейки з шоколадний ганашем, мафіни рецепт, Pyramida f82

Categories: Tasty Recipes