йогічне вівсяне печиво

Йогічне вівсяне печиво

Вперше я спробувала це печиво років з 10 тому, його продавали після занять з йоги. Потім я знайшла рецепт на сайті Львівської студії і почала імпровізувати. Я готувала, пригощала друзів, навіть додала його до меню одного з йога-ретритів, куди подалась кухарем. І всім дуже подобалось, і всі питали рецепт. Що ж, настав час ним поділитись і тут :)

йогічне вівсяне печиво

Нам знадобляться:

  • 1,5 скл. пластівців.
  • 1 скл. борошна (класно, якщо це буде житнє)
  • 0,5 скл. насіння або горішків (льон, соняшник, гарбуз, волоський горіх тощо).
  • 100 г цукру (або заміняємо на фініки чи мед).
  • 125 г вершкового масла або 0,5 скл. олії (може бути оливкова, кокосова, соняшникова теж підійде).
  • 2 ст.л. води

йогічне вівсяне печиво

Змішуємо усі сухі інгредієнти. Зазвичай я просто вигрібаю усе, що лежить в кухонній шафі. Пластівці, борошно, льон, насіння соняшника, часом беру кокосову стружку, фініки. Головне фантазія :)

Додаємо олію, воду і добре перемішуємо. Виходить відносно розсипчата суміш, але при формуванні печива – вона тримається купи.

йогічне вівсяне печиво

Розігріваємо духову до 180 градусів. На дечку вистеляємо пергамент і формуємо печиво. Можна формувати кругле за допомогою ложки. Я використовую форму у вигляді сердечка, заповнюю її сумішю і трохи втрамбовую.

йогічне вівсяне печиво

Випікаємо печиво 10-15 хв. Я слідкую за тим, коли печиво почне рум’янитись, тоді відразу й витягаю.

йогічне вівсяне печиво

Смачного!

П.С. Я давно тут нічого не писала. Чи цікаво Вам дізнатись щось про мене окрім рецептів? :) Чи поділитись побутовими моментами? Пишіть в коментарях :)

йогічне вівсяне печиво

Йогічне вівсяне печиво
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 1,5 скл. пластівців.
  • 1 скл. борошна (класно, якщо це буде житнє)
  • 0,5 скл. насіння або горішків (льон, соняшник, гарбуз, волоський горіх тощо).
  • 100 г цукру (або заміняємо на фініки чи мед).
  • 125 г вершкового масла або 0,5 скл. олії (може бути оливкова, кокосова, соняшникова теж підійде).
  • 2 ст.л. води
Інструкції
  1. Змішуємо усі сухі інгредієнти. Зазвичай я просто вигрібаю усе, що лежить в кухонній шафі. Пластівці, борошно, льон, насіння соняшника, часом беру кокосову стружку, фініки. Головне фантазія :)
  2. Додаємо олію, воду і добре перемішуємо. Виходить відносно розсипчата суміш, але при формуванні печива - вона тримається купи.
  3. Розігріваємо духову до 180 градусів. На дечку вистеляємо пергамент і формуємо печиво. Можна формувати кругле за допомогою ложки. Я використовую форму у вигляді сердечка, заповнюю її сумішю і трохи втрамбовую.
  4. Випікаємо печиво 10-15 хв. Я слідкую за тим, коли печиво почне рум'янитись, тоді відразу й витягаю.

 

Categories: Без категорії