Італійський лимонний кекс Чамбелла

Італійський лимонний кекс “Чамбелла”

Свята безжалісно стають все ближчими, а отже саме час готувати щось таке ароматне, ніжне та затишне. Одним з таких десертів для мене став італійський лимонний кекс “Чамбелла”. Він легкий та “повітряний”, нескладний у приготуванні і зовсім невибагливий у інгредієнтах.

Італійський лимонний кекс Чамбелла

Нам знадобляться:

  • 4 яйця
  • 200 г цукрової пудри + пудра для посипки
  • цедра 1 лимона
  • 200 г 15% вершків
  • 270 г борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 100 г розтопленого вершкового масла
  • 1 ч.л. екстракту ванілі
  • дрібка солі

Помийте лимон та натріть його цедру.

Розтопіть масло та залиште його охолонути на кілька хв.

Італійський лимонний кекс Чамбелла

Збийте яйця з цукровою пудрою. Продовжуючи збивати, додайте вершки, а потім масло.

Італійський лимонний кекс Чамбелла

Змішайте сухі інгрдієнти: борошно, розпушувач, сіль. Додайте їх до яєчної суміші і акуратно перемішайте. Опісля – збийте до однорідної маси (за консистенцією вона нагадуватиме густу базарну сметану).

Італійський лимонний кекс Чамбелла

Додайте до тіста ваніль і цедру, перемішайте і помістіть у форму для випічки.

Поставте форму у розігріту до 180 градусів духовку. Накрийте кекс листком фольги (глянцевою стороною догори).

Випікайте кекс протягом 45-50 хв. За 10 хв. до закінчення випікання, зніміть фольгу і дайте кексу можливість гарно підрум’янитись.

Італійський лимонний кекс Чамбелла

Готовий кекс посипте цукровою пудрою.

Смачного!

Італійський лимонний кекс Чамбелла

Лайфхак: у рецепті я додаю цедру в кінці, але нещодавно я почула пораду змішувати цедру з маслом і додавати їх разом. Це дозволить тісту більше поглинути лимонний аромат.

Зауважу, що кекс я готувала двічі. Перший раз поспішила витягнути з форми, коли він не встиг нормально охолонути. Результат – кекс розвалився. Вдруге я чемно зачекала з пів години і кекс вийшов ну просто ідеальним. Але вартувало мені відволіктись на 5 хв і…

img_0384

Словом, доведеться мені ще раз його готувати :)

Італійський лимонний кекс "Чамбелла"
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Кухня: італійське
Інгредієнти
  • 4 яйця
  • 200 г цукрової пудри + пудра для посипки
  • цедра 1 лимона
  • 200 г 15% вершків
  • 270 г борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 100 г розтопленого вершкового масла
  • 1 ч.л. екстракту ванілі
  • дрібка солі
Інструкції
  1. Помийте лимон та натріть його цедру.
  2. Розтопіть масло та залиште його охолонути на кілька хв.
  3. Збийте яйця з цукровою пудрою. Продовжуючи збивати, додайте вершки, а потім масло.
  4. Змішайте сухі інгрдієнти: борошно, розпушувач, сіль. Додайте їх до яєчної суміші і акуратно перемішайте. Опісля - збийте до однорідної маси (за консистенцією вона нагадуватиме густу базарну сметану).
  5. Додайте до тіста ваніль і цедру, перемішайте і помістіть у форму для випічки.
  6. Поставте форму у розігріту до 180 градусів духовку. Накрийте кекс листком фольги (глянцевою стороною догори).
  7. Випікайте кекс протягом 45-50 хв. За 10 хв. до закінчення випікання зніміть фольгу і дайте кексу можливість гарно підрум'янитись.

Італійський лимонний кекс Чамбелла

 

Categories: Tasty Recipes