Індійська кухня: карамельна халава
Зроблю малесеньку перерву з записами про Італію, адже хочеться чогось більш простого і доступного Сьогодні розповім про Східний рецепт ласощів під назвою халава. Тим більше, їх вже продегустував мій товариш Сірьожа і дуже просив опублікувати рецепт, щоб показати його мамі
Халаву я вперше спробувала роки з 3-4 тому у своєї куми. Вона була смачна, але розсипчаста. А нещодавно мене пригостили на чайній церемонії карамельною халавою, сформованою в кульки, і я зрозуміла, що це воно – мої ідеальні домашні цукерки.
Тож нам знадобляться:
- 225 г манної крупи
- 200 г вершкового масла
- 650 мл молока
- 300 г цукру
- 35 г родзинок
- 80 г кокосової стружки
Спершу необхідно довести молоко до кипіння. В окремій каструлі на слабкому вогні розтопити цукор, постійно помішуючи його дерев’яною ложкою або лопаткою, щоб не пригорів. Коли розплавлений цукор стане світло-коричневим – повільно влити у нього гаряче молоко (вважайте, буде багато пари та піни, тому дійсно вливайте його помалу). Перемішайте та залиште цукор розчинятись у молоці на маленькому вогні.
В іншій каструлі розтопити масло, додати туди манку і смажити на слабкому вогні впродовж 15 хвилин, регулярно помішуючи, доки крупа не стане світло-коричневою. Додайте родзинки у карамелізоване молоко. Повільно влийте цю суміш до манки. Перемішайте кілька разів, прикрийте кришкою та варіть на повільному вогні, доки крупа не поглине усю рідину. Дати суміші трішки охолонути, після чого сформувати кульки та обкатати їх у кокосовій стружці.
Насправді в халаву можна додавати багато інших інгредієнтів, а готовій страві надавати різні форми. Наприклад, перша моя халава була з грецькими горіхами, а ця вийшла без апельсина, але це не стало мінусом у кінцевому результаті. Смачного!
- 225 г манної крупи
- 200 г вершкового масла
- 650 мл молока
- 300 г цукру
- 35 г родзинок
- 80 г кокосової стружки
- Довести молоко до кипіння
- В окремій каструлі на слабкому вогні розтопити цукор, постійно помішуючи його дерев'яною ложкою або лопаткою, щоб не пригорів
- Коли розплавлений цукор стане світло-коричневим - повільно влити у нього гаряче молоко (вважайте, буде багато пари та піни, тому дійсно вливайте його помалу). Перемішайте та залиште цукор розчинятись у молоці на маленькому вогні
- В іншій каструлі розтопити масло, додати туди манку і смажити на слабкому вогні впродовж 15 хвилин, регулярно помішуючи, доки крупа не стане світло-коричневою.
- Додайте родзинки у карамелізоване молоко. Повільно влийте цю суміш до манки
- Перемішайте кілька разів, прикрийте кришкою та варіть на повільному вогні, доки крупа не поглине усю рідину
- Дати суміші трішки охолонути, після чого сформувати кульки та обкатати їх у кокосовій стружці
Схожі записи
Categories: Tasty Recipes