Ідеї для сніданку: сирні кульки з бананом
Практично кожного ранку переді мною постає одна і та сама проблема: що приготувати на сніданок? За стільки років канапки просто набридають і стають поперек горла, на каші не завжди є бажання, а на налисники чи сирники часто бракує часу, то ж що? Сьогодні я поділюсь із Вами черговою смачною ідеєю для сніданку, яка не відніме багато часу.
Цей рецепт я знайшла у одній з книжечок, які лежать біля кожного столика у вегетаріанському кафе “Green”. До речі вперше бачу таку підбірку вегі-рецептів: з доступними інгредієнтами, простим приготуванням і дуже домашніми асоціаціями (наприклад пиріг з чорносливом та яблуками, я лише від назви вже чую цей аромат :)). Одним словом, книжечку я купила і відразу почала експериментувати.
Нам знадобляться:
- 300 г творогу
- 60 г манної крупи
- 1/4 ч.л. куркуми
- 1/2 ч.л. кориці
- 20 г ванільного цукру
- 1 банан
- борошно для обкатки
Спосіб приготування:
- Розім`яти у блендері творог до однорідної маси
- Додати манку, куркуму, корицю та ванільний цукор. Змішати. Маса буде дуже крута.
- Банан нарізамєо невеликими кільцями або кубиками
- Відщипуємо тісто і формуємо коржики для основи (щоб коржики вийшли рівними, я брала більшу кількість тіста, формувала ковбаску, нарізала з неї однакові шматочки, і розминала їх у більші кружечки)
- Кладемо на основи по шматочку банану, склеюємо краї та скатуємо кульки (як у дитинстві з пластиліну: круговими обертами між двох долоней)
- Обвалюємо кульки у борошні
- Далі необхідно скип`ятити воду та трішечки її підсолити. Кинути у киплячу воду сирні кульки. Діставати, коли спливуть.
- Готову страву подавати з медом, сметаною або варенням.
Результат
Буквально 10 хвилин і у нас є солодкий та неординарний сніданок. Я навела оригінальний рецепт із використанням борошна, але наступного разу хочу спробувати приготувати кульки без нього. Після варки воно здебільшого з кульок злізло, а на деяких лишилось тоненьким слоєм, що виглядало не дуже красиво. На щастя, це не впливає на смак, тож насолодитись сніданком вийшло сповна.
Смачного!
P.S. дякую Насті Судковській за вінтажні виделочки. Тепер у мене є ще один аксесуар для експериментів з фото їжі
- 300 г творогу
- 60 г манної крупи
- ¼ ч.л. куркуми
- ½ ч.л. кориці
- 20 г ванільного цукру
- 1 банан
- борошно для обкатки
- Розім`яти у блендері творог до однорідної маси
- Додати манку, куркуму, корицю та ванільний цукор. Змішати. Маса буде дуже крута.
- Банан нарізамєо невеликими кільцями або кубиками
- Відщипуємо тісто і формуємо коржики для основи (щоб коржики вийшли рівними, я брала більшу кількість тіста, формувала ковбаску, нарізала з неї однакові шматочки, і розминала їх у більші кружечки)
- Кладемо на основи по шматочку банану, склеюємо краї та скатуємо кульки (як у дитинстві з пластиліну: круговими обертами між двох долоней)
- Обвалюємо кульки у борошні
- Далі необхідно скип`ятити воду та трішечки її підсолити. Кинути у киплячу воду сирні кульки. Діставати, коли спливуть.
- Готову страву подавати з медом, сметаною або варенням.
Схожі записи
Categories: Tasty Recipes