сирні кульки з бананом

Ідеї для сніданку: сирні кульки з бананом

Практично кожного ранку переді мною постає одна і та сама проблема: що приготувати на сніданок? За стільки років канапки просто набридають і стають поперек горла, на каші не завжди є бажання, а на налисники чи сирники часто бракує часу, то ж що? Сьогодні я поділюсь із Вами черговою смачною ідеєю для сніданку, яка не відніме багато часу.

Цей рецепт я знайшла у одній з  книжечок, які лежать біля кожного столика у вегетаріанському кафе “Green”. До речі вперше бачу таку підбірку вегі-рецептів: з доступними інгредієнтами, простим приготуванням і дуже домашніми асоціаціями (наприклад пиріг з чорносливом та яблуками, я лише від назви вже чую цей аромат :)). Одним словом, книжечку я купила і відразу почала експериментувати.

 

Нам знадобляться:

  • 300 г творогу
  • 60 г  манної крупи
  • 1/4 ч.л. куркуми
  • 1/2 ч.л. кориці
  • 20 г ванільного цукру
  • 1 банан
  • борошно для обкатки

IMG_1074

 

Спосіб приготування:

  • Розім`яти у блендері творог до однорідної маси
  • Додати манку, куркуму, корицю та ванільний цукор. Змішати. Маса буде дуже крута.
  • Банан нарізамєо невеликими кільцями або кубиками
  • Відщипуємо тісто і формуємо коржики для основи (щоб коржики вийшли рівними, я брала більшу кількість тіста, формувала ковбаску, нарізала з неї однакові шматочки, і розминала їх у більші кружечки)
  • Кладемо на основи по шматочку банану, склеюємо краї та скатуємо кульки (як у дитинстві з пластиліну: круговими обертами між двох долоней)
  • Обвалюємо кульки у борошні
  • Далі необхідно скип`ятити воду та трішечки її підсолити. Кинути у киплячу воду сирні кульки. Діставати, коли спливуть.
  • Готову страву подавати з медом, сметаною або варенням.

IMG_1144-2

 

 Результат

Буквально 10 хвилин і у нас є солодкий та неординарний сніданок. Я навела оригінальний рецепт із використанням борошна, але наступного разу хочу спробувати приготувати кульки без нього. Після варки воно здебільшого з кульок злізло, а на деяких лишилось тоненьким слоєм, що виглядало не дуже красиво. На щастя, це не впливає на смак, тож насолодитись сніданком вийшло сповна.

Смачного!

P.S. дякую Насті Судковській за вінтажні виделочки. Тепер у мене є ще один аксесуар для експериментів з фото їжі :)

Ідеї для сніданку: сирні кульки з бананом
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 300 г творогу
  • 60 г манної крупи
  • ¼ ч.л. куркуми
  • ½ ч.л. кориці
  • 20 г ванільного цукру
  • 1 банан
  • борошно для обкатки
Інструкції
  1. Розім`яти у блендері творог до однорідної маси
  2. Додати манку, куркуму, корицю та ванільний цукор. Змішати. Маса буде дуже крута.
  3. Банан нарізамєо невеликими кільцями або кубиками
  4. Відщипуємо тісто і формуємо коржики для основи (щоб коржики вийшли рівними, я брала більшу кількість тіста, формувала ковбаску, нарізала з неї однакові шматочки, і розминала їх у більші кружечки)
  5. Кладемо на основи по шматочку банану, склеюємо краї та скатуємо кульки (як у дитинстві з пластиліну: круговими обертами між двох долоней)
  6. Обвалюємо кульки у борошні
  7. Далі необхідно скип`ятити воду та трішечки її підсолити. Кинути у киплячу воду сирні кульки. Діставати, коли спливуть.
  8. Готову страву подавати з медом, сметаною або варенням.

 

IMG_1133-3

Categories: Tasty Recipes