Як приготувати хумус

Хумус

Вперше я дізналась про хумус не так давно, десь роки 2 тому. Просто гортала кулінарний блог і побачила рецепт з нуту. Спробувала я його ще пізніше – здається, в січні у Стамбулі. Що дивує, незважаючи на те, що рецепт хумусу дуже простий і смачний, про нього мало хто знає. От на цих вихідних його вперше спробували ще двійко моїх друзів і сказали обов’язково опублікувати рецепт. А мені не шкода :)

Як приготувати хумус

Нам знадобляться:

  • 300 г нуту
  • 50-100 г кунжуту
  • 0,5 ч.л. кумину
  • 3 зубчики часника
  • 5-7 ст.л. лимонного соку
  • сіль
  • оливкова олія
  • кип’ячена вода

Як приготувати хумус

Добре промити та відварити до готовності нут. Злити з нього воду.

Підсмажити впродовж 2 хв. на пательні зернята кумину, доки вони не стануть ароматними. Перекласти їх у блендер

Підсмажити до золотистого кольору кунжут, перекласти у блендер до кумину, подрібнити до однорідної маси

Додати нут, часник, лимонний сік, сіль, олію, 10 ст.л. кип’яченої води та подрібнити до однорідної маси.

Як приготувати хумус

Воду додавайте на око та на Ваш смак. Маса не має бути рідкою, вона має нагадувати густий соус. Одним словом, в результаті Ви маєте отримати “нутове пюре”. Смачного!

Як приготувати хумус

Хумус прийшов до нас з країн Ближнього Сходу. Він популярний у Ізраілі, Туреччині, ОАЕ тощо. Зазвичай, хумус споживають як закуску. Наприклад, його можна мастити на підсушені шматочки лавашу. Також його можна їсти як гарнір, однак він дуже ситний та дещо тяжкий у поєднанні з іншими білковими продуктами. Особисто я люблю їсти хумус з сирою морквою :) Як то кажуть, усе на Ваш смак. А Ви встигнули скуштувати хумус? Діліться враженнями у коментарях!

Як приготувати хумус

Хумус
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 300 г нуту
  • 50-100 г кунжуту
  • 0,5 ч.л. кумину
  • 3 зубчики часника
  • 5-7 ст.л. лимонного соку
  • сіль
  • оливкова олія
  • кип'ячена вода
Інструкції
  1. Добре промити та відварити до готовності нут. Злити з нього воду.
  2. Підсмажити впродовж 2 хв. на пательні зернята кумину, доки вони не стануть ароматними. Перекласти їх у блендер
  3. Підсмажити до золотистого кольору кунжут, перекласти у блендер до кумину, подрібнити до однорідної маси
  4. Додати нут, часник, лимонний сік, сіль, олію, 10 ст.л. кип'яченої води та подрібнити до однорідної маси.
  5. Воду додавайте на око та на Ваш смак. Маса не має бути рідкою, вона має нагадувати густий соус. Одним словом, в результаті Ви маєте отримати "нутове пюре"

Як приготувати хумус

Categories: Tasty Recipes