Гарбузове печиво, рецепт печива з гарбузом

Гарбузове печиво

Гарбуз ще легко можна знайти на ринках міста. Тож чому б не приготувати з нього класне і просте печиво?

Гарбузове печиво, рецепт печива з гарбузом

Нам знадобляться:

  • 3 скл. борошна
  • дрібка солі
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 2 ст.л. pumpkin pie spice (суміш спецій: 2 ч.л. кориці, 2 ч.л. меленого імбиру,  2 ч.л. меленого мускатного горіху, 1,5 ч.л. меленого духмяного перцю)
  • 1 пачка вершкового масла кімнатної температури
  • 0,5 скл. цукру
  • 1 велике яйце
  • 1 склянка гарбузового пюре

Гарбузове печиво, рецепт печива з гарбузом

Очистіть гарбуз, наріжте кубиками, відваріть та подрібніть до стану пюре. Дайте охолонути.

У середній мисці змішайте борошно, сіль, розпушувач та спеціїї pumpkin pie spice.

В окремій мисці з 3 хв. збивайте масло з цукром. Додайте яйце та збийте знову.

До цієї суміші додайте пюре з гарбуза та розмішайте до однорідної маси.

З’єднайте вологу та суху суміші і замісіть тісто. За консистенцією воно буде дещо липким. Для легшої роботи – помістіть його на пів години в холодильник.

IMG_3047

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Далі потрібно сформувати печиво. Я використовувала незамінну ложку для морозива. Альтернативний варіант- сформувати с тіста ковбаски, потримати їх у холодильнику трошки довше, після чого розділити їх на рівномірні частини та злегка розкатати. Погодьтесь, ложка для морозива – все ж легше :)

Застеліть дечку пергаментом, викладіть печиво. Печиво можна ще злегка посипати цукром.

Гарбузове печиво, рецепт печива з гарбузом

Випікайте печиво протягом 15 хв. За цей час краї страви підрум’яняться, а печиво водночас залишиться м’яким.

Дайте печиву охолонути, після чого зніміть його з дечки та пригощайте друзів та рідних.

Гарбузове печиво, рецепт печива з гарбузом

Гарбузове печиво
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 3 скл. борошна
  • дрібка солі
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 2 ст.л. pumpkin pie spice (суміш спецій: 2 ч.л. кориці, 2 ч.л. меленого імбиру, 2 ч.л. меленого мускатного горіху, 1,5 ч.л. меленого духмяного перцю)
  • 1 пачка вершкового масла кімнатної температури
  • 0,5 скл. цукру
  • 1 велике яйце
  • 1 склянка гарбузового пюре
Інструкції
  1. Очистіть гарбуз, наріжте кубиками, відваріть та подрібніть до стану пюре. Дайте охолонути.
  2. У середній мисці змішайте борошно, сіль, розпушувач та спеціїї pumpkin pie spice.
  3. В окремій мисці з 3 хв. збивайте масло з цукром. Додайте яйце та збийте знову.
  4. До цієї суміші додайте пюре з гарбуза та розмішайте до однорідної маси.
  5. З'єднайте вологу та суху суміші і замісіть тісто. За консистенцією воно буде дещо липким. Для легшої роботи - помістіть його на пів години в холодильник.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  7. Далі потрібно сформувати печиво. Я використовувала незамінну ложку для морозива. Альтернативний варіант- сформувати с тіста ковбаски, потримати їх у холодильнику трошки довше, після чого розділити їх на рівномірні частини та злегка розкатати. Погодьтесь, ложка для морозива - все ж легше :)
  8. Застеліть дечку пергаментом, викладіть печиво. Печиво можна ще злегка посипати цукром.
  9. Випікайте печиво протягом 15 хв. За цей час краї страви підрум'яняться, а печиво водночас залишиться м'яким.
  10. Дайте печиву охолонути, після чого зніміть його з дечки та пригощайте друзів та рідних.

Смачного!

Categories: Tasty Recipes