IMG_0527

France, Paris: ресторанчик Saint Severin, який я не порекомендую для відвідин

Читаючи путівник і шукаючи гарне місце для вечері, ми прогулювались у Латинському кварталі. За різними джерелами, саме тут зосереджене найбільше розмаїття цікавих закладів, тож обирати мало б бути з чого. Однак, пройшовши лише кілька метрів, ми спокусились столиками навпроти прекрасної каплиці Saint Severin і приготувались скуштувати найбільш стереотипну французьку кухню…

 

Інтер`єр

На жаль нічого не можу розповісти про внутрішнє оздоблення закладу, так як сиділи ми на вулиці. На перший погляд ресторанчик видався досить милим: ротангові меблі, приглушене світло, старенька гарна вуличка… Родзинкою для мене стали французькі коти, які ходили по даху і лишали по собі красиву тінь під ліхтариками ( але це на любителя :))

IMG_0531

Однак, коли нам почали приносити замовлення, в очі полізли різні недоліки на кшталт надщербленого посуду. Причому надщерблень було дуже багато. На мою думку, поважаючий себе кухар ніколи не подасть Вам страву у такому посуді.

 

Страви

Коли ми шукали ресторанчик, то хотіли спробувати традиційну французьку кухню, а саме цибулевий суп та жаб`ячі лапки. Окрім цього ми ще й замовили фондю. Не скажу, що я є фахівцем у цибулевих супах, але на смак він був досить непоганим, навіть смачним, хоча його подача залишала бажати кращого.

IMG_0526

Що ж до лапок  – вони нагадували сухе несолене куряче м`ясо. Моя мама каже, що добрий шеф завжди залишає клієнту можливість трішки підсолити страву, але шеф у Saint Severin явно перестарався.

IMG_0529

IMG_0530

Сирне фондю також особливо не вразило. Чомусь, ми з друзями жартома уявляли, що у нього додають усі сири, які залишились невикористаними на кухні. Маю надію, що це не так)

 

Атмосфера

IMG_0532

Мабуть, це найяскравіший пункт у враженнях від Saint Saverin, і довершив його наш офіціант-китаєць. Чесно кажучи, я ніяк не могла до кінця усвідомити, чи він ставиться до нас зверхньо і хамсько, чи то така специфіка азіатської поведінки. Офіціант не дуже дбав про чистоту столу, не дуже акуратно ставив прибори, а коли приносив замовлення, то не віддавав їх, доки не почує нашу відповідь саме французьким “уі”.

Зрештою, ми розрахувались і наш китаєць, дізнавшись звідки ми, сказав “спасіба”, після чого отримав від мене лекцію, що українською мовою варто казати “дякую”. Офіціант якось дуже перелякано вибачався і практично божився, що запам`ятає це. Знаєте, я й досі не розумію його поведінку, але думаю, що в серйозному ресторані персонал себе так не поводить…

 

Ціни

На перший погляд Saint Severin здається дорогим і хорошим закладом, але, як бачимо, це не так. Ціни тут відповідні до образу і вищі, ніж у середньостатичному Паризькому ресторанчику. Наша вечеря, яка складалась із сирного фондю, 2 цибулевих зуп, 2 порцій жаб`ячих лапок, фляшки рожевого вина і склянки чаю – винесла близько 70 євро. Не багато, не мало, але, враховуючи подачу та якість страв – воно цього не вартувало.

 

Висновки

Я довго думала чи варто згадувати про ресторанчик Saint Severin у моєму блозі. Ми отримали мало позитивних емоцій від його відвідин і рекомендувати його я точно не хочу :) Однак, я подумала, що без нього мої враження про гастрономічні подорожі Парижем будуть неповними, тому я вирішила його все ж таки опублікувати.

Також, вже по приїзді, я випадково знайшла цей заклад на сайті Trip Advisor і здивувалась кількості негативних відгуків. До речі, наш “китайський товариш” там також засвітився – один чоловік писав “I didn’t like that asian man, I didn’t feel safe” :) (мені не подобався той азіат, я не почувався безпечно – авт.). Читаючи це, ми з друзями довго сміялись і розуміли, що той офіціант там справжня зірка :)

Отже, підсумовуючи усе вищенаписане, гадаю, що:

  • у майбутньому, маючи намір відвідати дорожчий ресторан, я як мінімум користуватимусь сайтом Trip Advisor
  • якщо отримаю страву з поганою подачею – попрошу її замінити
  • навряд чи вдруге відвідаю Saint Severin у Парижі

Categories: France, Paris, Tasty Places, Без категорії