Мексиканські варіації: енчіладос з кіноа (готую у духовій шафі Pyramida F82)
Prep time: 15 хвилин
Cook time: 15 хвилин
Total time: 30 хвилин
Інгредієнти
  • 300 -400 гр кіноа
  • 200 гр консервованої червоної фасолі
  • 200 гр консервованої кукурудзи
  • 1-2 помідори
  • 2 ч.л. подрібненої кінзи
  • 0,5 ч.л. кумину
  • 200 гр моцарели
  • 200 гр чедеру або іншого сиру
  • половинка перцю чилі або 0,5 ч.л. приправи чилі
  • сіль-перець на смак
  • за бажанням - 1 авокадо
  • для соусу:
  • 3-4 томати (можуть бути консервовані)
  • 2 дольки часника
  • 1 маленька цибулина
  • 1 ч.л. тмину
  • сіль-перець на смак
  • 0,5 склянки води
  • я додала ще трішки чилі та кінзи і усе перемололоа в блендері
Інструкції
  1. Відваріть кіноа згідно з інструкцією на упаковці (зазвичай 1 до 2 (300 гр кіноа до 600 гр води) впродовж 15 хв.). Злийте зайву воду та дайте крупі охолонути.
  2. Наріжте кубиками помідор та авокадо, подрібніть чилі, промийте водою фасоль, натріть сири. Розігрійте духовку у стандартному режимі до 180 градусів.
  3. У великій мисці змішайте фасоль, кукурудзу, кіноа, томат, чилі, авокадо, кінзу, кумин та соус. Поперчіть і посоліть на смак. Додайте половину натертих сирів.
  4. Змастіть маслом жаростійку форму, викладіть суміш. Посипте зверху рештою сиру та відправляйте в духовку на 15 хв (сир повинен розплавитись за цей час).
Recipe by Кулінарний блог Tasty World at https://www.tastyworld.com.ua/meksy-kans-ki-variatsiyi-enchilados-z-kinoa-gotuyu-u-duhovij-shafi-pyramida-f82/