Карпатська грибна юшка (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)
Cuisine: українська
Prep time: 30 хвилин
Cook time: 60 хвилин
Total time: 1 година 30 хвилин
Інгредієнти
  • 80- 100 г сушених білих грибів
  • 1 цибулина
  • 1 морквина
  • олія
  • 1,5 л овочевого бульйону
  • 50-100 г дрібної локшини
  • сіль та перець на смак
Інструкції
  1. Відваріть попередньо овочевий бульйон. У мене він стандартний: морква, цибулина, кілька картоплин, корінь селери, зелень, лавровий лист, кілька зубчиків часника, сіль на смак.
  2. Залийте гриби окропом (300-350 мл) та залишіть настоятись протягом 20 хв.
  3. Процідіть гриби, зливши рідину в окрему мисочку (ми її також обов'язково використаємо).
  4. Гриби наріжте дещо дрібніше.
  5. Помийте моркву та цибулю. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на середній терці.
  6. Розігрійте олію в каструлі. Протушкуйте цибулю та моркву протягом 5-10 хв., постійно їх помішуючи.
  7. Влийте до каструлі бульйон та рідину, яка залишилась після зціжування грибів. Додайте й гриби.
  8. Доведіть усе до кипіння та варіть юшку на невеликому нагріві протягом години.
  9. В окремій каструлі відваріть локшину.
  10. Юшку подавайте гарячою, додавши локшину на смак.
Recipe by Кулінарний блог Tasty World at https://www.tastyworld.com.ua/karpatska-grybna-yushka-gotuyu-na-induktsijnij-varochnij-poverhni-pyramida-ih-6410-u/