Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер
Cuisine: американська
Prep time: 10 хвилин
Cook time: 20 хвилин
Total time: 30 хвилин
Інгредієнти
  • 400 г вишні без кісточок
  • 130 г цукру
  • пакетик ванільного цукру
  • 1 ст.л. кукурудзяного або картопляного крохмалю
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста
  • 100 г холодного вершкового масла
  • дрібка солі
  • 100 - 150 мл молока
Інструкції
  1. Якщо Ви використовуєте заморожену вишню - розморозьте її і сік не зливайте.
  2. Змішайте цукор, ванільний цукор та крохмаль. Перемішайте разом з вишнею.
  3. Вишневу суміш викладіть у форму для випічки та відправте у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хв., аби вишня прогрілась.
  4. За цей час готуємо тісто. Змішайте борошно, розпушувач та сіль.
  5. Масло поріжте на кубики, додайте до борошна та розітріть у крихту.
  6. Вливайте у тісто молоко тонкою цівкою, акуратно перемішуючи суміш за допомогою ложки. Тут важливо не роздусити структуру з крихт, тож кількість молока має бути такою, аби тісто трималось разом, залишаючись дещо крихким. Загалом 100 мл молока має вистачити.
  7. Дістаньте з духовки вишню та, за допомогою ложки, викладіть зверху тісто у формі півкуль.
  8. Злегка посипте пиріг злегка цукром та випікайте протягом 20-30 хв у духовці на 200 градусах, доки коблер не підрум'яниться.
  9. Дайте пирогу трохи охолонути. Він гарно смакує теплим з морозивом.
Recipe by Кулінарний блог Tasty World at https://www.tastyworld.com.ua/prostyj-i-nadzvychajno-smachnyj-desert-vyshnevyj-kobler/