Персиковий пиріг з мигдалем
Prep time: 10 хвилин
Cook time: 35 хвилин
Total time: 45 хвилин
Інгредієнти
  • 175 г цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 скл. молока
  • лимонна цедра на смак (з 1 лимону або його половинки)
  • 100 мл оливкової олії (бажано extra virgin)
  • 2 яйця
  • 190 г борошна
  • 25 г меленого мигдалю
  • 1,5 ч.л. розпушувачу для тіста
  • щипотка солі
  • пластівці мигдалю для прикрашання
Інструкції
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів. Злегка змастіть круглу форму (діаметром +- 28см) вершковим маслом чи олією.
  2. В окремій мисці збийте яйця. Додайте цукор, ванільний цукор, молоко та лимонну цедру. Збийте до однорідної маси.
  3. Окремо змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль та мелений мигдаль. Останній чудово подрібнюється у блендері або ступці.
  4. До борошна додайте олію та яєчно-молочну суміш. Акуратно перемішайте до однорідної маси.
  5. Помийте персики, розріжте їх на слайси шириною з 1 см.
  6. Вилийте тісто у форму та викладіть довільно персики. За бажанням, фрукти можна викладати у кілька слоїв: наприклад, спершу покласти у форму персики, залити їх тістом, а потім ще раз викласти зверху фрукти.
Recipe by Кулінарний блог Tasty World at https://www.tastyworld.com.ua/persykovyj-pyrig-z-mygdalem/