Сочники за рецептом Сірьожиної мами |
Prep time: 30 хвилин
Cook time: 30 хвилин
Total time: 1 година
- 200 г борошна
- 100 г вершкового масла
- 100 г сметани
- 50 г цукру
- 1 ч.л. розпушувача для тіста
- щипотка солі
- 1 банан
- 200 г творога
- 50 г цукру
- 1 ст.л. борошна
- 2 ст.л. кокосової стружки
- маленький пакетик ванільного цукру
- цукрова пудра для посипки
- Збийте з цукром розм'якшене вершкове масло.
- Додайте сметану та сіль, перемішайте.
- Змішайте борошно з розпушувачем та додайте до основної маси. Замісіть тісто руками. Тісто вийде середньої м'якості, але воно не має бути тугим.
- Накрийте миску з тістом харчовою плівкою та залиште у холодильнику на 20-30хв.
- Розімніть виделкою банан у пюре, залишаючи цілі шматочки.
- Творог розітріть у блендері до однорідної маси. Можете додати до нього кілька столових ложок кип'яченої води або молока. Але не перестарайтесь, сиркова маса має бути густою.
- Змішайте усі інгредієнти для начинки: банан, творог, стружку, цукор, ванільний цукор та борошно.
- Дістаньте тісто з холодильника та розділіть на 12 частин.
- Розкатайте кожну частинку до овальної форми. Ви можете розкатати тісто більше чи менше, від цього залежтиме товщина Вашого готового сочника. Я розкатувала тісто десь до 3мм.
- Аби тісто не прилипало до дошки, на якій Ви його розкатуєте, посипайте її час від часу борошном. Але не перестарайтесь, Вам ще потрібно буде зліпити самі сочники.
- Викладіть начинку на кожну частинку розкатаного тіста.
- Зчіпіть краї тіста. Якщо шов вийде широким, то для красивого вигляду його можна акуратно підрізати.
- Застеліть дечку пергаментом та викладіть сочники швом донизу, надаючи їм заокруглену форму банана. Залишайте між сочниками місце, навіть більше, ніж на моєму фото, адже вони виростуть :)
- Випікайте сочники у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин.
- Дайте охолонути готовим сочникам та посипте їх цукровою подруою.
Recipe by Кулінарний блог Tasty World at https://www.tastyworld.com.ua/sochnyky-za-retseptom-sirozhynoyi-mamy/
3.5.3208