Лазанья зі шпинатом та грибним соусом
Prep time: 20 хвилин
Cook time: 35 хвилин
Total time: 55 хвилин
Інгредієнти
  • 12 листків тіста для лазаньї
  • 450 г печериць
  • 400 г творогу
  • 2 пучки шпинату
  • 350 г сиру суоугуні
  • 3,5 скл. молока
  • ¼ скл. борошна
  • 1 цибулина
  • 3 часточки часнику
  • 1 ч.л. сушеного базиліку
  • ½ ч.л. сушеного орегано
  • олія або вершкове масло
  • щипотка мускатного горіху
  • сіль, перець
Інструкції
  1. Почнемо із соусу. Добре помийте гриби, почистіть їх та поріжте на невеликі шматочки або слайси.
  2. Помийте, очистіть та дрібно поріжте цибулю.
  3. Розігрійте олію або розтопіть у пательні масло. Обсмажте на середньому вогні цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби. Смажте з 2 хвилини, після чого вичавіть до них часник. Перемішайте та смажте протягом 3 хв. Гриби пустять сік.
  4. Додайте борошно до грибів, перемішайте і знову смажте з 2 хвилини. Опісля - влийте 3 склянки молока, зменшіть вогонь та перемішайте.
  5. Додайте сіль, перець, мускатний горіх та тушкуйте суміш, доки вона дещо не загусне (до 10 хвилин).
  6. Відокремте листя шпинату від гілочок, добре промийте його та поріжте смужками.
  7. Візьміть ще одну пательню, розтопіть на ній вершкове масло та обсмажте шпинат, доки той не зменшиться у розмірах.
  8. В окремій мисці змішайте творог та пів склянки молока. Додайте шпинат та перемішайте.
  9. Натріть на великій терці сулугуні.
  10. Візьміть форму (у мене 35 х 23), змажте її дно невеликою кількістю соуса та викладіть перший слой тіста для лазаньї.
  11. Знову змажте 1 слой соусом, викладіть творог зі шпинатом.
  12. Посипте творог сулугуні та викладіть зверху 2 слой тіста.
  13. Далі усе по схемі: соус, творог зі шпинатом, сулугуні.
  14. Прикрийте лазанью 3 слоєм, змажте сооусом та посипте залишками сулугуні.
  15. Відправте страву на 35-45 хв у розігріту до 180 градусів духовку.
  16. Тут є ще один нюанс - сулугуні досить швидко смажиться та вкривається скоринкою. Ви можете прикрити лазанью фольгою, а наприкінці готування зняти її. Особисто я просто переставила страву на рівень нижче за 10 хвилин до завершення готування.
Recipe by Кулінарний блог Tasty World at https://www.tastyworld.com.ua/lazanya-zi-shpynatom-ta-grybnym-sousom/