Кіш зі шпинатом та творогом (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE) |
Prep time: 30 хвилин
Cook time: 40 хвилин
Total time: 1 година 10 хвилин
- 2 склянки борошна
- 0,5 склянки висівок
- 0,5 склянки окропу
- 0,5 склянки олії
- 0,5 ч.л. соди
- щипотка солі
- 2 великих пучки шпинату
- 2 зубчики часнику
- 250 г творогу
- 200 г 15% вершків
- сіль, перець, базилік, олія, мускатний горіх
- У окремій мисочці замісіть тісто: змішайте борошно з висівками,содою та сіллю. Додайте окроп та олію, гарно перемішайте та дайте масі трошки охолонути.
- За цей час починайте мити шпинат. Його багато, а листочки варто вимивати ретельно, щоб у готовій страві Вам не трапився пісок.
- Покладіть тісто у форму (діаметр моєї - 29см) та розрівняйте його руками. Тісто не має бути дуже тонким, але й не має бути грубим, особливо на краєчках. Зайве тісто приберіть за допомогою склаки. Поставте форму з тістом у холодильник.
- Великі листки шпинату наріжте на полоски.
- Нагрійте у пательні оливкову олію (можете замінити вершковим маслом або іншою олією). Наріжте часник, обсмажте в олії. Коли часник віддасть свій аромат та почне темнішати, приберіть його з пательні.
- Додайте шпинат та протушкуйте його, доки він не зменшиться в об'ємі.
- В окремій мисочці розімніть творог, додайте вершки, шпинат, сіль, перець, щипотку меленого мускатного горіху, свіжий або сушений базилік та добре перемішайте.
- Дістаньте форму з тістом із холодильника та викладіть у неї масу. Залишкаи тіста, які ми обрізали скалкою, можна розкатати та прикрасити ними верх кіша.
- Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте кіш у стандартному режимі протягом 30-40 хв.
Recipe by Кулінарний блог Tasty World at https://www.tastyworld.com.ua/kish-zi-shpynatom-ta-tvorogom-gotuyu-u-duhovij-shafi-pyramida-f-84-eix-p-luxe/
3.5.3208