Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Чізкейк з ягодами

Вже друге літо поспіль я готую чудовий чізкейк з ягодами. Його рецепт дуже простий, а вигляд – вражаючий. От дивишся на нього, і виникає три бажання: безмежно довго фотографувати цей смаколик, приготувати ще кілька таких або ж швиденько його з’їсти. Хоча ні, вчора мої друзі сказали, що він настільки гарний, що їсти його шкода :)

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Ще одна особливість цього тортика – його рецепт мій власний. Колись я побачила картинку випічки, прикрашену різними ягодами і в моїй уяві, чомусь, вималювався, власне, чізкейк. Вже згодом, шляхом невеличких експериментів, плід моєї уяви лежав на столі і тішив око.

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Ще один бонус цього торта – він  готується без випічки і без яєць, тому підійде і вегетаріанцям.

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Цього року з ягід я використала чорницю, малину та черешню. Також я прикрасила торт чотирма гілочками м’яти. Минулого року в моєму чізкейку був ще агрус. Він виглядає серед червоних і синіх ягід досить фактурно та гарно відтіняє цю соковиту гаму. Одним словом, усе залежить від Вашого смаку та вподобань, тут головне дати волю творчості :)

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Але ближче до справи, що ж нам потрібно для приготування такого чізкейку з розрахунку на форму діаметром 21 см:

  • 400 г творога
  • 250 г пісочного печива (я беру півтори пачки “до кави”)
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г 20% вершків
  • 50 г води
  • 100 г цукру
  • 2 ч.л. агар-агару
  • ягоди
  • печиво савоярді для обрамлення та варення або мед, щоб його приклеїти

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Подрібніть печиво до стану борошна (я це роблю у блендері). Розтопіть масло, змішайте з печивом та викладіть його у форму, злегка притрамбовуючи. Верх коржа бажано лишити трішечки рихлуватим. Я десь читала, що таким чином творог краще фіксується зі слоєм печива. Поставте форму у холодильник на 1 годину.

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Подрібніть творог у блендері, додавши 4 ст.л. кип’яченої води або молока. Подрібніть добре, щоб творог став суцільною масою без комочків.

Трішки збийте 50 г вершків, додайте творог та збийте усе в однорідну масу.

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Змішайте в окремій каструльці решту вершків, 50 г води, цукор та агар-агар. Скип’ятіть цю масу, постійно помішуючи. Коли суміш закипить – зніміть її з вогню та продовжуйте помішувати. Маса повинна дещо загуснути і нагадувати за консистенцією кисіль.

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

 

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Влийте масу з вершків та агар-агару тоненькою цівкою в сирну масу, одночасно збиваючи її міксером. Сильно не зволікайте з цим пунктом, адже агар-агар доволі швидко гусне. Опісля – дістаньте з холодильника наш корж та викладіть на нього сирну масу. Відправте торт в холодильник ще на 20 хв.

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Підготуйте ягоди: промийте їх та дістаньте з них кісточки. Розріжте печиво савоярді на рівні половинки, змастіть нижню частину медом або варенням (я змащувала малиновим варенням) та приклейте по колу до нашого торта.

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Насипте на сирний слой ягоди. Я спершу досить щільно наиспала чорницю, потім черешню, малину, знову трохи чорниці, і нарешті м’яту. Прикрашаємо чізкейк стрічкою та ставимо в холодильник ще на якийсь час.

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Минулого року я готувала цей торт без агар-агару. Просто збивала вершки, цукор та творог. Виходило теж дуже смачно, але тут треба вважати на кількість вершків, щоб маса не вийшла рідкою.

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

В результаті, торт виходить дуже ніжним та повітряним. Він насправді тане у роті. Я вчора не полінувалась запхати його в туристичний холодильник і завітати до друзів в гості. Ознакою успіху стало те, що усі мовчали, тому що були зайняті поїданням чізкейка. Смачного :)

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Чізкейк з ягодами
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 400 г творога
  • 250 г пісочного печива (я беру півтори пачки "до кави")
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г 20% вершків
  • 50 г води
  • 100 г цукру
  • 2 ч.л. агар-агару
  • ягоди
  • печиво савоярді для обрамлення та варення або мед, щоб його приклеїти
Інструкції
  1. Подрібніть печиво до стану борошна (я це роблю у блендері).
  2. Розтопіть масло, змішайте з печивом та викладіть його у форму, злегка притрамбовуючи. Верх коржа бажано лишити трішечки рихлуватим. Я десь читала, що таким чином творог краще фіксується зі слоєм печива.
  3. Поставте форму у холодильник на 1 годину.
  4. Подрібніть творог у блендері, додавши 4 ст.л. кип'яченої води або молока. Подрібніть добре, щоб творог став суцільною масою без комочків.
  5. Трішки збийте 50 г вершків, додайте творог та збийте усе в однорідну масу.
  6. Змішайте в окремій каструльці решту вершків, 50 г води, цукор та агар-агар. Скип'ятіть цю масу, постійно помішуючи. Коли суміш закипить - зніміть її з вогню та продовжуйте помішувати. Маса повинна дещо загуснути і нагадувати за консистенцією кисіль.
  7. Влийте масу з вершків та агар-агару тоненькою цівкою в сирну масу, одночасно збиваючи її міксером. Сильно не зволікайте з цим пунктом, адже агар-агар доволі швидко гусне. Опісля - дістаньте з холодильника наш корж та викладіть на нього сирну масу. Відправте торт в холодильник ще на 20 хв.
  8. Підготуйте ягоди: промийте їх та дістаньте з них кісточки.
  9. Розріжте печиво савоярді на рівні половинки, змастіть нижню частину медом або варенням (я змащувала малиновим варенням) та приклейте по колу до нашого торта.
  10. Насипте на сирний слой ягоди. Я спершу досить щільно наиспала чорницю, потім черешню, малину, знову трохи чорниці, і нарешті м'яту. Прикрашаємо чізкейк стрічкою та ставимо в холодильник ще на якийсь час.

 

Tasty World: рецепт чудового ягідного чізкейка

Categories: Tasty Recipes