Зимове ароматне печиво
Є такий азербайджанський письменник – Ельчін Сафарлі. Пише непогано, але, зазвичай дуже емоційно, по-жіночому. Я читаю його, коли хочеться чогось затишного, коли хочеться згорнутись під коциком. Саме в такі моменти мені видається ідеальною його книга “Щоденник Східного кулінара”. Це такий собі збірник коротеньких рецептів-історій від чоловіка у зрілому віці, який живе разом зі своєю собакою у Стамбулі. У цій книжці є теплі емоції, Босфор, мила рутина і, звісно, непогані рецепти.
Сьогодні я вирішила спробувати “Зимове печиво” з цієї книжки. Рецепт – дуже домашній та ароматний, якраз натякає на свята, що невпинно стають ближчими. А ще, після його приготування, руки пахнуть мускатним горіхом та корицею
- 200 г розм’якшеного вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 ст.л. молока
- 2 яйця або 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю розведеного у 4 ст.л. кип’яченої води
- 2 скл. борошна
- 1,5 скл. вівсяних пластівців
- 3 скл. мелених волоських горіхів
- мелений імбир, мелений мускатний горіх, кориця, чорний перець, перемелені 3 бутончики гвоздики
Просійте борошно, додайте до нього спеції. Я додала 3/4 ч.л. імбиру, багато кориці (бо ж дуже її люблю), щипотку перцю, шипотку мускатного горіху та подрібнені у ступці 3 бутончики гвоздики.
Збийте міксером до однорідної маси масло з цукром. Додайте молоко та яйця або крохмаль, перемішайте.
Змішайте борошно з цією масою. Додайте вівсяні пластівці та горіхи. Перемішайте і поставте тісто у холодильник на 10 хв.
За цей час розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть пергаментом дечку. Дістаньте тісто та викладіть печиво за допомогою столової ложки, лишаючи між порціями трохи місця. 1 печиво = 1 столова ложка тіста, але Ви можете робити їх і більшими.
Випікати це смачне печиво необхідно близько 15 хвилин.
Смачного!
- 200 г розм'якшеного вершкового масла
- 100 г цукру
- 2 ст.л. молока
- 2 яйця або 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю розведеного у 4 ст.л. кип'яченої води
- 2 скл. борошна
- 1,5 скл. вівсяних пластівців
- 3 скл. мелених волоських горіхів
- мелений імбир, мелений мускатний горіх, кориця, чорний перець, перемелені 3 бутончики гвоздики
- Просійте борошно, додайте до нього спеції. Я додала ¾ ч.л. імбиру, багато кориці (бо ж дуже її люблю), щипотку перцю, шипотку мускатного горіху та подрібнені у ступці 3 бутончики гвоздики.
- Збийте міксером до однорідної маси масло з цукром. Додайте молоко та яйця або крохмаль, перемішайте.
- Змішайте борошно з цією масою. Додайте вівсяні пластівці та горіхи. Перемішайте і поставте тісто у холодильник на 10 хв.
- За цей час розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть пергаментом дечку. Дістаньте тісто та викладіть печиво за допомогою столової ложки, лишаючи між порціями трохи місця. 1 печиво = 1 столова ложка, але Ви можете робити їх і більшими.
- Випікати печиво близько 15 хвилин.
Схожі записи
Categories: Без категорії