Ароматне зимове печиво

Зимове ароматне печиво

Є такий азербайджанський письменник – Ельчін Сафарлі. Пише непогано, але, зазвичай дуже емоційно, по-жіночому. Я читаю його, коли хочеться чогось затишного, коли хочеться згорнутись під коциком. Саме в такі моменти мені видається ідеальною його книга “Щоденник Східного кулінара”. Це такий собі збірник коротеньких рецептів-історій від чоловіка у зрілому віці, який живе разом зі своєю собакою у Стамбулі. У цій книжці є теплі емоції, Босфор, мила рутина і, звісно, непогані рецепти.

Ароматне зимове печиво

Сьогодні я вирішила спробувати “Зимове печиво” з цієї книжки. Рецепт – дуже домашній та ароматний, якраз натякає на свята, що невпинно стають ближчими. А ще, після його приготування, руки пахнуть мускатним горіхом та корицею :)

Ароматне зимове печиво  Нам знадобляться:

  • 200 г розм’якшеного вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 ст.л. молока
  • 2 яйця або 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю розведеного у 4 ст.л. кип’яченої води
  • 2 скл. борошна
  • 1,5 скл. вівсяних пластівців
  • 3 скл. мелених волоських горіхів
  • мелений імбир, мелений мускатний горіх, кориця, чорний перець, перемелені 3 бутончики гвоздики

Ароматне зимове печиво

Просійте борошно, додайте до нього спеції. Я додала 3/4 ч.л. імбиру, багато кориці (бо ж дуже її люблю), щипотку перцю, шипотку мускатного горіху та подрібнені у ступці 3 бутончики гвоздики.

Збийте міксером до однорідної маси масло з цукром. Додайте молоко та яйця або крохмаль, перемішайте.

Ароматне зимове печиво

Змішайте борошно з цією масою. Додайте вівсяні пластівці та горіхи. Перемішайте і поставте тісто у холодильник на 10 хв.

За цей час розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть пергаментом дечку. Дістаньте тісто та викладіть печиво за допомогою столової ложки, лишаючи між порціями трохи місця. 1 печиво = 1 столова ложка тіста, але Ви можете робити їх і більшими.

Ароматне зимове печиво

Випікати це смачне печиво необхідно близько 15 хвилин.

Ароматне зимове печиво

Смачного!

Ароматне зимове печиво

Зимове ароматне печиво
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Інгредієнти
  • 200 г розм'якшеного вершкового масла
  • 100 г цукру
  • 2 ст.л. молока
  • 2 яйця або 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю розведеного у 4 ст.л. кип'яченої води
  • 2 скл. борошна
  • 1,5 скл. вівсяних пластівців
  • 3 скл. мелених волоських горіхів
  • мелений імбир, мелений мускатний горіх, кориця, чорний перець, перемелені 3 бутончики гвоздики
Інструкції
  1. Просійте борошно, додайте до нього спеції. Я додала ¾ ч.л. імбиру, багато кориці (бо ж дуже її люблю), щипотку перцю, шипотку мускатного горіху та подрібнені у ступці 3 бутончики гвоздики.
  2. Збийте міксером до однорідної маси масло з цукром. Додайте молоко та яйця або крохмаль, перемішайте.
  3. Змішайте борошно з цією масою. Додайте вівсяні пластівці та горіхи. Перемішайте і поставте тісто у холодильник на 10 хв.
  4. За цей час розігрійте духовку до 180 градусів. Застеліть пергаментом дечку. Дістаньте тісто та викладіть печиво за допомогою столової ложки, лишаючи між порціями трохи місця. 1 печиво = 1 столова ложка, але Ви можете робити їх і більшими.
  5. Випікати печиво близько 15 хвилин.

 

Categories: Без категорії