Рецепт житньої галети з яблуками, горіхами і чорносливом

Житня галета з яблуками, горіхами та чорносливом

Вітаю солодкоїжки! Як щодо здорового десерту, який гарно посмакує у таку мряку? Сьогодні готуватимемо просту житню галету з яблуками, чорносливом та горіхами!

Рецепт житньої галети з яблуками, горіхами і чорносливом

Я дуже люблю цей рецепт за простоту, швидкість, корисність та смак. Сьогодні вдома стався рекорд – за пів годинки після приготування, від випічки залишилось лише 2 шматочки. Мабуть, це про щось свідчить :)

Рецепт житньої галети з яблуками, горіхами і чорносливом

Нагрійте духовку до 190 градусів.

Рецепт житньої галети з яблуками, горіхами і чорносливом

Змішайте усі сухі інгредієнти для тіста: борошно, сіль, соду, висівку та цукор.

Рецепт житньої галети з яблуками, горіхами і чорносливом

Додайте до суміші олію та окріп. Замісіть тісто та дайте йому трішки охолонути. Тісто має вийти поастичним.

Помийте та залийте кропом чорнослив.

Помийте та очистіть яблука. Поріжте їх на скибки або кубики.

Змішайте яблука, чорнослив, горіхи, цукор та корицю.

Відріжте потрібний шматочок паперу для випічки. Розкатайте на ньому тісто. Перенесіть тісто з папером на дечку.

Рецепт житньої галети з яблуками, горіхами і чорносливом

Присипте тісто цукром та викладіть начинку. Загорніть краї галети та посипте начинку цукром.Порада – не посипайте верх галети горіхами, вони швидко пригорають.

Рецепт житньої галети з яблуками, горіхами і чорносливом

Випікайте галету в духовці 35 хвилин.

Смачного!

Рецепт житньої галети з яблуками, горіхами і чорносливом

Житня галета з яблуками,горіхами та чорносливом
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Інгредієнти
  • 1 скл. житнього борошна
  • 1 скл. борошна
  • 0,5 скл. висівок
  • 0,5 скл. олії
  • 0,5 скл. окропу
  • 1 ст.л. цукру
  • 0,5 ч.л. соди
  • щипотка солі
  • 1 скл. горіхів
  • 125 г сорночливу
  • 4 середніх яблука
  • 1 ст.л. цукру
  • кориця на смак
Інструкції
  1. Нагрійте духовку до 190 градусів.
  2. Змішайте усі сухі інгредієнти для тіста: борошно, сіль, соду, висівку та цукор.
  3. Додайте до суміші олію та кріп. Замісіть тісто та дайте йому трішки охолонути. Тісто має вийти пластичним.
  4. Помийте та залийте окропом чорнослив.
  5. Помийте та очистіть яблука. Поріжте їх на скибки або кубики.
  6. Змішайте яблука, чорнослив, горіхи, цукор та корицю.
  7. Відріжте потрібний шматочок паперу для випічки. Розкатайте на ньому тісто. Перенесіть тісто з папером на дечку.
  8. Присипте тісто цукром та викладіть начинку. Загорніть краї галети та посипте начинку цукром.Порада - не посипайте верх галети горіхами, вони швидко пригорають.
  9. Випікайте галету в духовці 35 хвилин.

Рецепт житньої галети з яблуками, горіхами і чорносливомРецепт житньої галети з яблуками, горіхами і чорносливом

Categories: Tasty Recipes