Запечений брі під соусом з журавлини

Запечений брі під пряним соусом з журавлини

Не знаю, як Вам, а мені часом набридає одноманітна домашня їжа. Хочеться чогось цікавого, більш екстравагантного і в той же час простого. Сьогодні я пропоную Вам запекти сир брі та приправити його пряним соусом з журавлини. Ідеальний апетайзер для пошуновувачів сирів, ягідної кислинки та прянощів.

Запечений брі під соусом з журавлини

Отже нам знадобляться:

  • 350 г свіжої журавлини
  • 1 скл. цукру
  • 0,5 скл. яблучного оцту
  • 2 апельсини
  • 1 ч.л. меленого імбиру
  • 6 шт. гвоздики
  • 1 ч.л. кориці
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 упаковка сиру брі

Запечений брі під соусом з журавлини

Почнімо із соусу. Відразу попереджу, що готується він повільно, тож розраховуйте на 3-4 години.

Запечений брі під соусом з журавлини

Промийте журавлину та помістіть її у каструльку.

Запечений брі під соусом з журавлини

Вичавіть сік з апельсинів та додайте його до журавлини.

Запечений брі під соусом з журавлини

Додайте у каструлю усі інгредієнти, окрім крохмалю та брі :) Перемішайте та накрийте кришкою.

Запечений брі під соусом з журавлини

Варіть на слабкому вогні протягом 3-4 годин, час від часу помішуючи соус. Він не має кипіти.

За пів години до закінчення приготування, додайте до соусу крохмаль та перемішайте. Це надасть страві більш густу консистенцію.

Розігрійте духовку до 180 градусів.

Візьміть невеличку дечку або жаростійкий посуд. Якщо берете дечку – застеліть її пергаментом та злегка змастіть оливковою олією. Викладіть у посуд брі.

Запікайте сир протягом 15 хв. Опісля – викладіть на тарілку та полийте соусом із журавлини.

Запечений брі під соусом з журавлини

Смачного!

Запечений брі під соусом з журавлини

Запечений брі під соусом з журавлини
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: апетайзер
Інгредієнти
  • 350 г свіжої журавлини
  • 1 скл. цукру
  • 0,5 скл. яблучного оцту
  • 2 апельсини
  • 1 ч.л. меленого імбиру
  • 6 шт. гвоздики
  • 1 ч.л. кориці
  • 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
  • 1 упаковка сиру брі
Інструкції
  1. Промийте журавлину та помістіть її у каструльку.
  2. Вичавіть сік з апельсинів та додайте його до журавлини.
  3. Додайте у каструлю усі інгредієнти, окрім крохмалю та брі :) Перемішайте та накрийте кришкою.
  4. Варіть на слабкому вогні протягом 3-4 годин, час від часу помішуючи соус. Він не має кипіти.
  5. За пів години до закінчення приготування, додайте до соусу крохмаль та перемішайте. Це надасть страві більш густу консистенцію.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів.
  7. Візьміть невеличку дечку або жаростійкий посуд. Якщо берете дечку - застеліть її пергаментом та злегка змастіть оливковою олією. Викладіть у посуд брі.
  8. Запікайте сир протягом 15 хв. Опісля - викладіть на тарілку та полийте соусом із журавлини.

Запечений брі під соусом з журавлини

Categories: Tasty Recipes

  • Krysia

    мммм…варто зазначити, що до запікання підходить також камемберт. Його теж часто запікають панерованого в булці тертій (але в мене ще жодного разу не вийшло вдало то зробити) Коли буде пост про непальську кухню?))
    хочеться яскравих кольорів і гарячих страв!)