Запечений брі під пряним соусом з журавлини
Не знаю, як Вам, а мені часом набридає одноманітна домашня їжа. Хочеться чогось цікавого, більш екстравагантного і в той же час простого. Сьогодні я пропоную Вам запекти сир брі та приправити його пряним соусом з журавлини. Ідеальний апетайзер для пошуновувачів сирів, ягідної кислинки та прянощів.
Отже нам знадобляться:
- 350 г свіжої журавлини
- 1 скл. цукру
- 0,5 скл. яблучного оцту
- 2 апельсини
- 1 ч.л. меленого імбиру
- 6 шт. гвоздики
- 1 ч.л. кориці
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 1 упаковка сиру брі
Почнімо із соусу. Відразу попереджу, що готується він повільно, тож розраховуйте на 3-4 години.
Промийте журавлину та помістіть її у каструльку.
Вичавіть сік з апельсинів та додайте його до журавлини.
Додайте у каструлю усі інгредієнти, окрім крохмалю та брі Перемішайте та накрийте кришкою.
Варіть на слабкому вогні протягом 3-4 годин, час від часу помішуючи соус. Він не має кипіти.
За пів години до закінчення приготування, додайте до соусу крохмаль та перемішайте. Це надасть страві більш густу консистенцію.
Розігрійте духовку до 180 градусів.
Візьміть невеличку дечку або жаростійкий посуд. Якщо берете дечку – застеліть її пергаментом та злегка змастіть оливковою олією. Викладіть у посуд брі.
Запікайте сир протягом 15 хв. Опісля – викладіть на тарілку та полийте соусом із журавлини.
Смачного!
- 350 г свіжої журавлини
- 1 скл. цукру
- 0,5 скл. яблучного оцту
- 2 апельсини
- 1 ч.л. меленого імбиру
- 6 шт. гвоздики
- 1 ч.л. кориці
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
- 1 упаковка сиру брі
- Промийте журавлину та помістіть її у каструльку.
- Вичавіть сік з апельсинів та додайте його до журавлини.
- Додайте у каструлю усі інгредієнти, окрім крохмалю та брі :) Перемішайте та накрийте кришкою.
- Варіть на слабкому вогні протягом 3-4 годин, час від часу помішуючи соус. Він не має кипіти.
- За пів години до закінчення приготування, додайте до соусу крохмаль та перемішайте. Це надасть страві більш густу консистенцію.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Візьміть невеличку дечку або жаростійкий посуд. Якщо берете дечку - застеліть її пергаментом та злегка змастіть оливковою олією. Викладіть у посуд брі.
- Запікайте сир протягом 15 хв. Опісля - викладіть на тарілку та полийте соусом із журавлини.
Схожі записи
Categories: Tasty Recipes