Запечена цвітна капуста із медово-соєвим соусом

Запечена цвітна капуста із медово-соєвим соусом

За вікном практично весна, організм налаштовується на нові ритми і просить більш легку їжу. Нещодавно я відкрила для себе новий рецепт із цвітної капусти, який гарно смакуватиме в якості перекусу, закуски чи вечері. Сама капуста обвалюється у панірувальних сухарях, запікається в духовці і подається разом з медово-соєвим соусом.

Якщо Ви дбаєте про дієтичне харчування, то сухарі сміливо можна замінити висівками. Що ж до меду, то, у цьому рецепті, він піддається легкій термічній обробці. В цьому випадку натуральний мед втрачатиме свої корисні властивості, тож я використала штучний мед, який знайшла на найближчому ринку. Але годі слів, ділюсь рецептом.
Запечена цвітна капуста із медово-соєвим соусом

Нам знадобляться:

  • невелика цвітна капуста
  • 1 склянка панірувальних сухарів
  • 2 яйця
  • 6 ст.л. штучного меду
  • 1,5 ст.л. соєвого соусу
  • 3 шматочки часника
  • 6 ст.л. води
  • 0,5 ст.л. кукурудзяного крохмалю

Запечена цвітна капуста із медово-соєвим соусом

Розігрійте духовку до 200 градусів у стандартному режимі.

Промийте цвітну капусту та розріжте на невеликі суцвіття.

Підготуйте дві мисочки: в одній збийте яйця (можете додати до них дрібку солі за бажанням), а в іншу висипте сухарі.

Застеліть дечку пергаментом та злегка покропіть його олією.

Занурюйте суцвіття цвітної капусти в мисочку з яйцем, після чого обвалюйте у сухарях, і викладайте на пергамент.

Запечена цвітна капуста із медово-соєвим соусом

Коли завершите процедуру обвалювання, відправляйте дечку у духовку на 15-20 хв, доки капуста не підрум’яниться.

За цей час приготуйте соус: змішайте мед з соєвим соусом та вичавіть у цю суміш часник.

В окремій мисці змішайте воду з крохмалем, додайте до соусу та добре перемішайте.

Соус перелийте в невелику каструлю та поставте на середній вогонь, постійно помішуючи суміш, доки вона не почне густішати. Опісля – зніміть соус з вогню та дайте йому охолонути.

Готову капусту можна подавати в окремих мисках з соусом, або ж відразу полити ним страву.

Запечена цвітна капуста із медово-соєвим соусом

Смачного!

Запечена цвітна капуста із медово-соєвим соусом

Запечена цвітна капуста із медово-соєвим соусом
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • невелика цвітна капуста
  • 1 склянка панірувальних сухарів
  • 2 яйця
  • 6 ст.л. штучного меду
  • 1,5 ст.л. соєвого соусу
  • 3 шматочки часника
  • 6 ст.л. води
  • 0,5 ст.л. кукурудзяного крохмалю
Інструкції
  1. Розігрійте духовку до 200 градусів у стандартному режимі.
  2. Промийте цвітну капусту та розріжте на невеликі суцвіття.
  3. Підготуйте дві мисочки: в одній збийте яйця (можете додати до них дрібку солі за бажанням), а в іншу висипте сухарі.
  4. Застеліть дечку пергаментом та злегка покропіть його олією.
  5. Занурюйте суцвіття цвітної капусти в мисочку з яйцем, після чого обвалюйте у сухарях, і викладайте на пергамент.
  6. Коли завершите процедуру обвалювання, відправляйте дечку у духовку на 15-20 хв, доки капуста не підрум'яниться.
  7. За цей час приготуйте соус: змішайте мед з соєвим соусом та вичавіть у цю суміш часник.
  8. В окремій мисці змішайте воду з крохмалем, додайте до соусу та добре перемішайте.
  9. Соус перелийте в невелику каструлю та поставте на середній вогонь, постійно помішуючи суміш, доки вона не почне густішати. Опісля - зніміть соус з вогню та дайте йому охолонути.
  10. Готову капусту можна подавати в окремих мисках з соусом, або ж відразу полити ним страву.

 

Categories: Tasty Recipes