Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Люблю кінець весни за помірне тепло і молоді овочі та фрукти. На ринку з’являється таке розмаїття свіжих кольорів, що натхнення ну просто не може не прийти. Дивишся на молоді продукти і хочеться готувати, готувати, готувати…

Цей рецепт я тримала цілий рік, тож коли на ринку врешті з’явився свіжий румбамбар, я не могла собі дозволити залишитись байдужою. Свята минули, а у мене на балконі красивий червоний пучок ревеню. Всередині хвилююче очікування і думка “хоч би все вийшло, хоч би все вийшло”. І… результат перевершує очікування, тому пропоную відразу перейти до рецепту, а рештою вражень поділитись в кінці запису :)

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Нам знадобляться:

  • пучок румбамбару (+- 400 грам)
  • 0,5 скл. олії
  • 3/4 скл. цукру
  • 1 + 1/4 скл. борошна
  • 1 скл. волоських горіхів або мигдалю
  • 1 ч.л. розпушувача тіста
  • щипотка солі
  • пакетик ванільного цукру
  • 2 яйця
  • 1/4 скл. йогурта

Для десертного крему:

  • 100 г горіхів кеш’ю
  • цедра з половинки лимона
  • 1 ч.л. меду
  • 2 ч.л. солодкого лікеру (наприклад бейліз) (за бажанням)

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Залийте кип’яченою водою горіхи кеш’ю на 2-3 години.

Подрібніть у блендері волоський горіх. Змішайте його в окремій мисці з сухими інгредієнтами: борошном, сіллю, розпушувачем.

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

В інший мисочці збийте міксером на великій швидкості олію та цукор.

Додайте по одному яйця та збийте їх до білої піни.

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Додайте ванільний цукор, йогурт та сухі інгредієнти з іншої миски. Збийте до однорідної консистенції.

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Помийте румбабмбар.

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

 

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Відберіть кілька найкрасивіших штучок для прикраси

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Решту – довільно поріжте. Можна слайсами, полосками чи маленькими шматочками.

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Румбамбар для прикраси я порізала на полоски, а решту – на шматочки.

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Візьміть форму 20х30, дещо присипте її борошном. Викладіть порізаний на шматочки румбамбар. Залийте його тістом, рівномірно розприділяючи останнє по всій поверхні.

Викладіть зверху полоски румбамбару.

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Відправляйте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на режим “конвекція” на 30-35 хв. Форму ставити на 2 рівень знизу.

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

За цей час приготуйте крем для подачі. Злийте воду з кеш’ю. Помістіть у блендер горіхі, цедру, мед та лікер. Увімкніть блендер на 2-3 хв. та подрібніть до однорідності.

Майте на увазі, що румбамбар досить кислий, тому готовий пиріг бажано присипати цукром або цукровою пудрою.

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Смачного!

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

 

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

А тепер про мою духову шафу Pyramida F 84 EIX-P LUXE, адже цього разу вона майже довела мене до сліз радості :)

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

У мене останнім часом не складалось з випічкою. Було багато браків через власну неуважність, неправильний вибір режимів тощо. Про це я навіть напишу окремий пост, але зараз не про це. Цього разу я не полінувалась і прочитала уважно інструкцію до духовки та практичні рекомендації щодо приготування страв.

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Що цікаво, в інструкції я знайшла лайфхак – духова шафа розігрівається швидше у режимі конвекції, чим заощаджує Вам час та гроші за електроенергію. Я вирішила не перемикати режим та протестувати його на своїй випічці. І тут у мене сталась естетична ейфорія. Пиріг вже за 30 хвилин пропікся просто ідеально і виглядав наче на картинці. Навіть бабця прибігла і спитала чи в неї на духовці є такий режим :)

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Я залишилась дуже задоволеною, адже після ряду невдач такий результат викликає бурю емоцій і велику радість.

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Словом, такий рівномірно випечений пиріг у мене вийшов, мабуть, вперше, а техніка Pyramida залишила дуже приємні враження щодо якості продукту.

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida F 84 EIX-P LUXE)

Весняний пиріг з румбамбаром (готую у духовій шафі Pyramida Pyramida F 84 EIX-P LUXE)
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Інгредієнти
  • пучок румбамбару (+- 400 грам)
  • 0,5 скл. олії
  • ¾ скл. цукру
  • 1 + ¼ скл. борошна
  • 1 скл. волоських горіхів або мигдалю
  • 1 ч.л. розпушувача тіста
  • щипотка солі
  • пакетик ванільного цукру
  • 2 яйця
  • ¼ скл. йогурта
  • 100 г горіхів кеш'ю
  • цедра з половинки лимона
  • 1 ч.л. меду
  • 2 ч.л. солодкого лікеру (наприклад бейліз) (за бажанням)
Інструкції
  1. Залийте кип'яченою водою горіхи кеш'ю на 2-3 години.
  2. Подрібніть у блендері волоський горіх. Змішайте його в окремій мисці з сухими інгредієнтами: борошном, сіллю, розпушувачем.
  3. В інший мисочці збийте міксером на великій швидкості олію та цукор.
  4. Додайте по одному яйця та збийте їх до білої піни.
  5. Додайте ванільний цукор, йогурт та сухі інгредієнти з іншої миски. Збийте до однорідної консистенції.
  6. Помийте румбабмбар. Відберіть кілька найкрасивіших штучок для прикраси, решту - довільно поріжте. Можна слайсами, полосками чи маленькими шматочками.
  7. Румбамбар для прикраси я порізала на полоски, а решту - на шматочки.
  8. Візьміть форму 20х30, дещо присипте її борошном. Викладіть порізаний на шматочки румбамбар. Залийте його тістом, рівномірно розприділяючи останнє по всій поверхні.
  9. Викладіть зверху полоски румбамбару та відправляйте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на режим "конвекція" на 30-35 хв. Форму ставити на 2 рівень знизу.
  10. За цей час приготуйте крем для подачі. Злийте воду з кеш'ю. Помістіть у блендер горіхі, цедру, мед та лікер. Увімкніть блендер на 2-3 хв. та подрібніть до однорідності.
  11. Майте на увазі, що румбамбар досить кислий, тому готовий пиріг бажано присипати цукром або цукровою пудрою.

 

Categories: Tasty Recipes

  • kateArt

    дякую за відгук)