Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Нещодавно ми з друзями вигулювали ввечері собак (так, так, у мене з’явилась собака :)) і мій приятель Сірьожа забіг до батьків. Повернувся він звідти з чарівним відерцем з пиріжками, яке передала його мама. Це були сочники з бананом і який то був смак – словами не передати! Хрусткі і водночас м’які, з ніжним творогом та шматочками банану.

Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Я відразу попросила рецепт і вже за кілька днів експериментувала з ним у себе вдома. Можливо, мої сочники вийшли не настільки красивими, як у Сірьожиної мами, мені бракує практики. Однак я зрозуміла одне – цей рецепт готувати небезпечно, адже половиною пиріжків я ні з ким не поділилась і з’їла їх сама)       Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Отже для 12 сочників нам знадобляться:

  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г сметани
  • 50 г цукру
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста
  • щипотка солі

для начинки:

  • 1 банан
  • 200 г творога
  • 50 г цукру
  • 1 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. кокосової стружки
  • маленький пакетик ванільного цукру
  • цукрова пудра для посипки

Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Збийте з цукром розм’якшене вершкове масло.

Додайте сметану та сіль, перемішайте.

Змішайте борошно з розпушувачем та додайте до основної маси. Замісіть тісто руками. Тісто вийде середньої м’якості, але воно не має бути тугим.

Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Накрийте миску з тістом харчовою плівкою та залиште у холодильнику на 20-30хв.

Розімніть виделкою банан у пюре, залишаючи цілі шматочки.

Творог розітріть у блендері до однорідної маси. Можете додати до нього кілька столових ложок кип’яченої води або молока. Але не перестарайтесь, сиркова маса має бути густою.

Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Змішайте усі інгредієнти для начинки: банан, творог, стружку, цукор, ванільний цукор та борошно.

Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Дістаньте тісто з холодильника та розділіть на 12 частин.

Розкатайте кожну частинку до овальної форми. Ви можете розкатати тісто більше чи менше, від цього залежтиме  товщина Вашого готового сочника. Я розкатувала тісто десь до 3мм.

Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Аби тісто не прилипало до дошки, на якій Ви його розкатуєте, посипайте її час від часу борошном. Але не перестарайтесь, Вам ще потрібно буде зліпити самі сочники.

Викладіть начинку на кожну частинку розкатаного тіста.

Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Зчіпіть краї тіста. Якщо шов вийде широким, то для красивого вигляду його можна акуратно підрізати.

Застеліть дечку пергаментом та викладіть сочники швом донизу, надаючи їм заокруглену форму банана. Залишайте між сочниками місце, навіть більше, ніж на моєму фото, адже вони виростуть :)

Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Випікайте сочники у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин.

Дайте охолонути готовим сочникам та посипте їх цукровою подруою.

Смачного і дякую Сірьожиній мамі за смачний рецепт!

Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

П.С. Якщо розділяти тісто на 12 частин, то сочники виходять досить великими (насправді, як стандартні пиріжки). Я більше люблю мініатюрну солодку випічку, тому наступного разу спробую розділити пропорції на 24 частинки.

Сочники з бананом за рецептом Сірьожиної мами

Сочники за рецептом Сірьожиної мами
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Інгредієнти
  • 200 г борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 100 г сметани
  • 50 г цукру
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста
  • щипотка солі
  • 1 банан
  • 200 г творога
  • 50 г цукру
  • 1 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. кокосової стружки
  • маленький пакетик ванільного цукру
  • цукрова пудра для посипки
Інструкції
  1. Збийте з цукром розм'якшене вершкове масло.
  2. Додайте сметану та сіль, перемішайте.
  3. Змішайте борошно з розпушувачем та додайте до основної маси. Замісіть тісто руками. Тісто вийде середньої м'якості, але воно не має бути тугим.
  4. Накрийте миску з тістом харчовою плівкою та залиште у холодильнику на 20-30хв.
  5. Розімніть виделкою банан у пюре, залишаючи цілі шматочки.
  6. Творог розітріть у блендері до однорідної маси. Можете додати до нього кілька столових ложок кип'яченої води або молока. Але не перестарайтесь, сиркова маса має бути густою.
  7. Змішайте усі інгредієнти для начинки: банан, творог, стружку, цукор, ванільний цукор та борошно.
  8. Дістаньте тісто з холодильника та розділіть на 12 частин.
  9. Розкатайте кожну частинку до овальної форми. Ви можете розкатати тісто більше чи менше, від цього залежтиме товщина Вашого готового сочника. Я розкатувала тісто десь до 3мм.
  10. Аби тісто не прилипало до дошки, на якій Ви його розкатуєте, посипайте її час від часу борошном. Але не перестарайтесь, Вам ще потрібно буде зліпити самі сочники.
  11. Викладіть начинку на кожну частинку розкатаного тіста.
  12. Зчіпіть краї тіста. Якщо шов вийде широким, то для красивого вигляду його можна акуратно підрізати.
  13. Застеліть дечку пергаментом та викладіть сочники швом донизу, надаючи їм заокруглену форму банана. Залишайте між сочниками місце, навіть більше, ніж на моєму фото, адже вони виростуть :)
  14. Випікайте сочники у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-30 хвилин.
  15. Дайте охолонути готовим сочникам та посипте їх цукровою подруою.

 

Categories: Tasty Recipes, Без категорії

  • Yura Borovski

    Катю привіт! Дякую за чудовий рецепт, обожнюю сочники, завжди хотів їх приготувати, от нарешті дійшли руки. Мої вийшли гарненькі, як для першого разу :) Але я використовував домашню сметану з просто космічним рівнем жирності і тому тісто не хотіло розкочуватися до нормальних розмірів і було дуже жирним, тому довелося додати до вже існуючої маси приблизно 80-100гр. муки і тільки тоді я зміг з ним хоч щось робити. І не зважаючи на мої маніпуляції , тісто вийшло таким як у тебе в описі, хрустке та м’яке, дуже смачно! Дякую тобі, що ділишся з нами чудовими рецептами і окреме дякую за дуже зручну мобільну версію твого блогу, дуже зручно з телефону слідувати за рецептом :) Ну і трішки фото того що вийшло.
    https://uploads.disquscdn.com/images/1d09ed7673bef265ac44705801f65bc958f47f5ef5a0de5a71207ba8cb7409f0.jpg
    https://uploads.disquscdn.com/images/ae8ec88dfb078e319c7a66a9b1248d916a62c6f0a3a769367e9cb9e8d17d4aa2.jpg
    https://uploads.disquscdn.com/images/8dd54301ed0ae57887ae838e00e1778ceae302d1f06c07cc84b393a798bf05bd.jpg
    https://uploads.disquscdn.com/images/7d7bf0bf178a2bbaab87d0cbf5707c089cdc951002f785f0260a83b598abc82e.jpg

    • kateArt

      Привіт :) Ваші сочники просто неймовірні і однозначно виглядають набагато крутіше і акуратніше за мої :) Дякую за такий класний відгук, він дуже зворушливий для мене. Ви не уявляєте, як я тішусь, коли людям подобається і приносить користь те, що я роблю. Я дуже рада, що сочники Вам сподобались :) Треба виставити в блог ще подібний рецепт пирога з пісочного тіста, сметани і бананів :)

      • Yura Borovski

        Дякую за комплімент в адресу моїх сочників) Перші три мали не дуже апетитний вигляд, але я це швидко виправив – я їх одразу з’їв :)) А пісочне тісто я дуже люблю, тому пиріг, обов’язковий до публікування! :) І пироги я ще не пік) І взагалі в мене тут список що я ще маю приготувати, на черзі лимонний кекс, морквяні оладки, huevos rancheros і ще багато всього з попередніх публікацій) Тому я надіюсь це не останній мій коментар. І загалом, приготувати хочеться все. Тому що все легко сприймається, легко та детально написано, якісні фото і є впевненність, що в тебе це от 100% вийде. І все в грамах) і на Українській і підсумовуючи – дуже якісно і з душею) Блог класний і до нього хочеться повертатися а це – головне і я тебе з цим вітаю!

        • kateArt

          Дякую ^_^