гранола з ягодами, blackberry granola, сніданок, здоровий сніданок

Смачний та корисний сніданок: горіхово-вівсяна запіканка з ягодами

Сьогодні я поставила будильник на 7:30, щоб встигнути приготувати смачний та корисний сніданок і встигнути на йогу. Коротше, на йогу не встигла :) Зате запіканка вийшла просто фантастичною, чому я дуже тішусь.

IMG_0827

Чесно кажучи, останнім часом я не сильно встигала слідкувати за харчуванням, через постійний брак часу. Зранку ти прокидаєшся пізніше, адже хочеться виспатись, потім спізнюєшся, напоспіх випиваєш чай, і, можливо, встигаєш з`їсти не дуже смачну булочку. Одним словом, організм втомився і почав вимагати повноцінний сніданок, приготований з любов`ю. І якраз вчасно мені натрапив на очі цей чудовий рецепт. Отже…

 

Нам знадобляться:

  • 1 склянка вівсянки
  • 1 склянка рублених горіхів (в оригінальному рецепті вказані горіхи-пекан, я ж додала кеш`ю)
  • 1/2 склянки рубленого мигдалю
  • 1/2 склянки кокосової стружки
  • 1/4 ч.л. солі
  • 1/4 ч.л. кориці
  • 2 ст.л. + 1/4 ч.л. оливкової олії
  • 1/3 склянки меду
  • 3-4 склянки ягід або пачка заморожених ягід

 

для поливки:

  • вершки або молоко або йогурт
  • кремовий сир типу маскарпоне або ж просто творог
  • 1/4 ч.л. ванільного цукру
  • 2 ч.л. меду

IMG_0817-5

 

Спосіб приготування:

  • Розігріти духовку до 175 °
  • Порубати горіхи та мигдаль. Змішати у мисочці усі інгредієнти, крім ягід
  • Промийте ягоди і викладіть їх у форму (у мене це жароміцна мисочка, діаметром +- 25 см), викладіть зверху вівсяно-горіхову масу і відправляйте у духовку на 25-35 хв, доки запіканка не підрум`яниться
  • Для поливки я узяла простой творог “Добряна”, розтерла його у блендері, додала ванільний цукор, мед та нежирні вершки. Якщо Ви готуєте більш дієтичний варіант, то можна додавати і знежирене молоко або йогурт. В оригінальному рецепті використовувались маскарпоне і кокосове молоко.
  • Дістаємо з духовки запіканку та кропимо поливкою, або ж наливаємо скільки душа бажає :)

IMG_08222

 

Результат

40 хв. і 4 дуже смачні та ситні порції. Я свою не змогла доїсти :) З ягід я додала заморожену смородину, хоча в оригінальному рецепті використовувалась лохина. Однак, гадаю, що така запіканка буде однаково смачною і з вишнями, і з яблуком, і з ін. фруктами.

Смачного!

IMG_08352

Смачний та корисний сніданок: горіхово-вівсяна запіканка з ягодами
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 1 склянка вівсянки
  • 1 склянка рублених горіхів (в оригінальному рецепті вказані горіхи-пекан, я ж додала кеш`ю)
  • ½ склянки рубленого мигдалю
  • ½ склянки кокосової стружки
  • ¼ ч.л. солі
  • ¼ ч.л. кориці
  • 2 ст.л. + ¼ ч.л. оливкової олії
  • ⅓ склянки меду
  • 3-4 склянки ягід або пачка заморожених ягід
Інструкції
  1. Розігріти духовку до 175 °
  2. Порубати горіхи та мигдаль. Змішати у мисочці усі інгредієнти, крім ягід
  3. Промийте ягоди і викладіть їх у форму (у мене це жароміцна мисочка, діаметром +- 25 см), викладіть зверху вівсяно-горіхову масу і відправляйте у духовку на 25-35 хв, доки запіканка не підрум`яниться
  4. Для поливки я узяла простой творог "Добряна", розтерла його у блендері, додала ванільний цукор, мед та нежирні вершки. Якщо Ви готуєте більш дієтичний варіант, то можна додавати і знежирене молоко або йогурт. В оригінальному рецепті використовувались маскарпоне і кокосове молоко.
  5. Дістаємо з духовки запіканку та кропимо поливкою, або ж наливаємо скільки душа бажає :)

IMG_0839

 

Categories: Tasty Recipes, Без категорії

  • Lily

    омномном, завтра спробую – тим більше, шо у мене теж є така червона формочка і я її джуе люблю, але рідко в ній шось печу)

    • Kate

      о, у мене з нею та сама ситуація :))

  • Дуже приємний блог з цікавими рецептами:-) щиро рада, що є хороші україномовні фудблогери. Успіхів!

    • Kate

      Дуже дякую за такий приємний відгук :) Безмежно тішусь тому, що людям подобаються мої записи :)

  • Pingback: Що таке суперфуди | Tasty World()