Сливовий джем, варення зі сливи

Сливовий джем

Сьогодні зранку пишуть мені із Львівського телебачення, мовляв, запрошуємо до нас на ефір поговорити про закрутки. А що я? Я не можу. Я лише з два дні тому вперше в житті приготувала джем. Хоча, тоді ж я подумала, що вже пора вчитись стерилізувати банки та робити консервації. Я надто люблю аджику, а на ринку якраз дуже спокусливі ціни на перець та помідори. Можна було б потішити друзів…

Та повернімось до джему. На ринку ж є ще й слива. І я продовжую витискати з неї усі соки :)

Сливовий джем, варення зі сливи

Для приготування джему зі сливи нам знадобляться:

Сливовий джем, варення зі сливи

  • 1 кг слив
  • паличка кориці
  • 2 ч.л. меленої кориці
  • 2 гвоздики
  • 0,5 скл. меду або цукру

Помийте сливу, очистіть від кісточки, наріжте на четвертинки.

Сливовий джем, варення зі сливи

Помістіть сливу у каструлю з товстим дном, додайте корицю, гвоздику, цукор та готуйте на маленькому вогні з 3-4 години, доки слива не набуде бажаної консистенції.

Сливовий джем, варення зі сливи

За 3 години готування спробуйте джем і за бажання додайте цукру. Зберігайте у холодильнику протягом 2 тижнів.

Сливовий джем, варення зі сливи

Мені джем найкраще смакував, коли постояв день у холодильнику: смак став більш насиченим, а кислинка не такою сильною.

Сливовий джем, варення зі сливи

Також, за бажання, Ви можете надати сливі певну текстуру – готовий джем можна розім’яти виделкою або перетерти у блендері. Я зі своїм нічого не робила, як на мене вийшло і так гарно.

Сливовий джем, варення зі сливи

Позаяк, джем я готувала вперше, то для мене було питанням чи вартує сюди додавати воду, адже різні статті говорили мені різне. Словом, я знайшла інформацію, що в цьому і полягає фішка джему  – у нього не потрібно додавати води, він готується за рахунок карамелізації соків із фруктів.

Наостанок скажу, що із 1 кг слив вийшло +- 0,5 л джему.

Сливовий джем, варення зі сливи

Смачного!

Сливовий джем, варення зі сливи

Сливовий джем
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 1 кг слив
  • палочка кориці
  • 2 ч.л. меленої кориці
  • 2 гвоздики
  • 0,5 скл. меду або цукру
Інструкції
  1. Помийте сливу, очистіть від кісточки, наріжте на четвертинки.
  2. Помістіть сливу у каструлю з товстим дном, додайте корицю, гвоздику, цукор та готуйте на маленькому вогні з 3-4 години, доки слива не набуде бажаної консистенції.

 

Categories: Tasty Recipes