Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

А я продовжую свою співпрацю із Pyramida і мені неабияк приємно, що ця компанія підтримує мене практично від початку існування цього блоґу. Це був дуже сильний поштовх для мене, адже коли я лише робила свої перші кроки в кулінарії і моя аудиторія складала до 30 осіб на день, ця компанія повірила в мою справу і підтримала її своєю продукцією (а саме тоді вона мені була дійсно дуже потрібна).

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Помалу змінились рецепти, фотографії, бачення, а Pyramida залишилась перевіреною та надійною технікою, якій я довіряю. Тепер я перейшла на індукцію IH 6410 U і активно її тестую, тож потрохи розповідатиму Вам про свої враження. Сьогодні пропоную приготувати простий і дуже насичений шоколадний мус, рецепт якого мені подарував на день народження італійський шеф Андреа Фійола (і рецепти якого Ви вже могли бачити у цьому блозі).

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Нам знадобляться:

  • 130 г чорного шоколаду
  • 15 г вершкового масла
  • 2 ст.л. кави
  • 1 жовток
  • 2 білки
  • шоколадна стружка та цукрова пудра для декорування

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Заваріть каву, поламайте на шматочки шоколад.

Розтопіть шоколад на водяній бані. Останню я зробила за допомогою мисочки та каструлі – набрала у каструлю воду, поставила її на меншу конфорку та увімкнула 9 ступінь нагріву. Далі я поклала шоколад у миску та поставила її на каструлю. Якщо у Вас скляна мисочка, тоді важливо її поставити ще на ненагріту каструлю, аби вона не тріснула. Коли вода у каструльці почала закипати – я зменшила нагрів до 7.

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Додайте до шоколаду масло, порізане на кубики. Зачекайте, доки воно розтане, перемішайте і зніміть миску з бані.

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Додайте до шоколадної маси 2 ст.л. кави, перемішайте. Зачекайте з 2 хв, після чого додайте до суміші 1 жовток і також ретельно усе перемішайте.

Відокремте жовтки та білки. Білки збийте до густих піків. Аби білки збились бездоганно – миска, у якій Ви це робите має бути сухою, а в білки не має потрапити ані краплі жовтків.

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Акуратно та поступово викладайте білки до основної шоколадної маси та обережно перемішуйте лопаткою, наче загортаючи суміш від низу до верху.

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Викладіть мус у формочки, прикрийте фольгою та помістіть у холодильник на 3 години.

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Я використала 2 великі силіконові форми, але в кінцевому результаті десерт виходить дуже ситним, тому розраховуйте менші порції.

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Готовий мус викладіть на тарілку, присипте цукровою пудрою та шоколадними крихтами (останні я зробила за допомогою ножа для чистки моркви).

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Тепер трішки розповім про індукційну варочну поверхню Pyramida IH 6410 U.

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Так склалось, що вже майже рік я користуюсь індукцією.  Принцип цієї системи полягає у тому, що нагрівається лише посуд, а сама робоча панель залишається холодною або теплою.

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

 

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Спершу ми встановили поверхню однієї польської фірми (я, звісно, хотіла відразу встановити перевірену Pyramida, але хлопець захотів спробувати щось інше). Словом, та польська індукція постійно вимикалась, зависала і нерівномірно прогрівала посуд. Незручності ще ті :( Коли мені нарешті приїхала Pyramida, я довго не могла звикнути, що усе працює стабільно, швидко і страви нарешті смажаться рівномірно.

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Щодо звикання після газової плити – усе відбулось доволі просто та безболісно. Варочна поверхня керується легко та інтуїтивно – на сенсорній панелі є кнопки, за допомогою яких Ви можете увімкнути чи вимкнути поверхню, обрати потрібну конформку та відрегулювати ступінь її нагріву (від 0 до 9). Якщо потрібно швидко щось скип’ятити, то краще обрати 9, для помірного смаження я встановлюю 7, бульйони довгого приготування – 3-4.

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Насправді позитивних вражень багато і вони наразі продовжують поповнюватись, тож про інші нюанси та особливості розповідатиму у подальших записах. А якими поверхнями користуєтесь Ви і які у Вас враження?

І мало не забула, смачного! :)

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)

Шоколадний мус (готую на індукційній варочній поверхні Pyramida IH 6410 U)
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: десерт
Інгредієнти
  • 130 г чорного шоколаду
  • 15 г вершкового масла
  • 2 ст.л. кави
  • 1 жовток
  • 2 білки
  • шоколадна стружка та цукрова пудра для декорування
Інструкції
  1. Заваріть каву, поламайте на шматочки шоколад.
  2. Розтопіть шоколад на водяній бані. Останню я зробила за допомогою мисочки та каструлі - набрала у каструлю воду, поставила її на меншу конфорку та увімкнула 9 ступінь нагріву. Далі я поклала шоколад у миску та поставила її на каструлю. Якщо у Вас скляна мисочка, тоді важливо її поставити ще на ненагріту каструлю, аби вона не тріснула. Коли вода у каструльці почала закипати - я зменшила нагрів до 7.
  3. Додайте до шоколаду масло, порізане на кубики. Зачекайте, доки воно розтане, перемішайте і зніміть миску з бані.
  4. Додайте до шоколадної маси 2 ст.л. кави, перемішайте. Зачекайте з 2 хв, після чого додайте до суміші 1 жовток і також ретельно усе перемішайте.
  5. Відокремте жовтки та білки. Білки збийте до густих піків. Аби білки збились бездоганно - миска, у якій Ви це робите має бути сухою, а в білки не має потрапити ані краплі жовтків.
  6. Акуратно та поступово викладайте білки до основної шоколадної маси та обережно перемішуйте лопаткою, наче загортаючи суміш від низу до верху.
  7. Викладіть мус у формочки, прикрийте фольгою та помістіть у холодильник на 3 години. Я використала 2 великі силіконові форми, але в кінцевому результаті десерт виходить дуже ситним, тому розраховуйте менші порції.
  8. Готовий мус викладіть на тарілку, присипте цукровою пудрою та шоколадними крихтами (останні я зробила за допомогою ножа для чистки моркви).

 

Categories: Tasty Recipes, рецепти від шефа