гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.ua

Сезонні рецепти: гарбузово-шоколадні брусочки

На цей рецепт я натрапила зовсім випадково у соцмережі Pinterest. Мені дуже сподобався вигляд цієї випічки, тож я практично відразу побігла на ринок за інгредієнтами. Відразу скажу, що за останні 2 місяці я готувала гарбузові брусочки разів 5-6 і усі ці рази вони таємниче зникали з кухні впродовж кількох годин. Містика :)

гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.ua

Перед приготуванням варто завчасно підготувати два інгредієнти: прянощі pumpkin pie spice та гарбузове пюре. З останнім все просто: очистіть 200-250 г гарбуза від шкірки та м`якоті і відваріть. Коли виделка буде легко входити у шматочки гарбуза – вимикайте вогонь. Після чого – злийте воду, пропюруйте гарбуз у блендері та дайте йому охолонути.

Гарбуз вариться швидко, тож уся процедура займе не більше 10 хв.

гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.ua

Підготуйте баночку для зберігання прянощів, адже наступний крок -приготування pumpkin pie spice (а в даних пропорціях суміші вистачить на кілька разів)

В окремій сухій мисочці змішайте:

  • 2 ч.л. кориці
  • 2 ч.л. мускатного горіху
  • 2 ч.л. меленого імбиру
  • 1,5 ч.л. меленого духмяного перцю

усе просто :)

гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.ua

 

Сезонні рецепти: гарбузово-шоколадні брусочки
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Інгредієнти
  • ½ склянки розтопленого масла
  • 1 яйце
  • ¾ склянки гарбузового пюре
  • 1 склянка тростинного цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 2 ч.л. прянощів pumpkin pie spice (рецепт див. вище)
  • 1 ч.л. кориці
  • 1¼ склянки борошна
  • 1¼ склянки шоколадних пластівців
Інструкції
  1. Розігрійте духовку до 175 градусів, форму для випічки (у мене 20х30) застеліть пергаментом
  2. Розтопіть масло у мікрохвильовці або на паровій бані
  3. Дайте маслу трішки охолонути, перш ніж додати яйце (інакше воно може згорнутись). Додайте яйце, гарбузова пюре, цукор, ваніль, прянощі, корицю та збийте міксером до однорідної маси
  4. Додайте борошно та добре перемішайте
  5. Вмішайте шоколадні пластівці (але лишіть жменьку для посипки)
  6. Викладіть масу у форму, злегка розрівняйте лопаткою
  7. Посипте масу рештою шоколадних пластівців та відправляйте її у духовку
  8. Випікати 25-30 хв.

гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.ua

Що ж до шоколаду – його я купую на краківському ринку за ціною 6-8 грн за сто грам. Зазвичай я беру круглі пластівці (вони виглядають гарніше), але цього разу їх розкупили, тож довелось використовувати стружку.

гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.ua

Я довго намагалась зрозуміти як можна описати смак цих брусочків і що саме вони мені нагадують. Нарешті я зрозуміла  – брусочки подібні на соковитий шоколадний пряник! Дуже смачний соковитий шоколадний пряник :)

гарбузово-шоколадні брусочки | TastyWorld.com.uaАвтор оригінального рецепту стверджує, що брусочки найкраще смакують на 2-3 день, адже тоді вони стають більш насиченими та м`якими. Як я вже згадувала вище, перевірити це можливості немаю – брусочки настільки смачні, що їх з`їдають за кілька годин :)

До речі, коли готуватимете цей рецепт – не розрізайте відразу наш гарбузовий пиріг. Дайте йому охолонути впродовж 30 хв., щоб мати змогу акуратно і красиво розрізати його на частини.
Смачного!

Categories: Tasty Recipes

  • Pingback: Гарбузовий кекс з шоколадним ганашем | Tasty World()

  • Feedme.Com.ua

    Приглашаем на уникальный кулинарный сервис!
    Feedme.com.ua – это первый сервис получения заказов на приготовление блюд через интернет!
    Теперь каждый человек, который любит готовит, может получать еще и дополнительный заработок!
    Для этого достаточно:
    1. Зарегистрироваться на Сервисе,
    2. Добавить блюда, которые вы умеете готовить,
    3. Получать заказы от людей с Вашего города!
    Тут готовят и продают борщ, суп, салаты, закуски, шницели, отбивные, котлеты, торты, печенье, кексы, суши, пиццы, консервацию и многое другое.
    Кулинары по всей Украине уже присоединяются к нам!
    Регистрируйтесь и Вы – feedme.com.ua!
    Готовь и зарабатывай!

  • Yura Borovski

    Привіт:) Придбали ми класний гарбуз) Смачний та великий, тому буду з нього я ще довго щось виробляти) Спробували брусочки, але я щось трохи намудрував з рецептом, на початку опису “Очистіть 200-250гр гарбуза”, от я і очистив 300гр :), ну думаю норм, зайвим точно не буде:) Але вже в інгрідієнтах вказана пропорція 3/4 склянки, тобто 150гр ) виходить у мене вдвічі більше. Тому я вирішив додати трохи більше муки ну і я використав звичайний цукор. Також, ми не мали форми для випічки і виляли масу просто в деко, тому брусочки у нас тоненькі) і в середині вони не такі, на фото видно, то я мабуть дав забагато муки ну і практики мало:) Але! Які вони смачні! А особливо, коли стають повністю кімнатної температури. Дуже цікавий смак, я нічого раніше не куштував подібного! Чудова річ до молока та кави. Буду готувати ще! Кльовий рецепт) Просто, та дуже смачно! Рекомендую) Дякую Катю!
    https://uploads.disquscdn.com/images/7456cafc594b659add6934de1e0ac0c7819a9d38b54ea0b0e363db000e6329f1.jpg
    https://uploads.disquscdn.com/images/2f0d8eb7e8255d532058a9356a3e847fe555c1bab4c5ec855024f03c56a39925.jpg
    https://uploads.disquscdn.com/images/1a46f88380e21ca7e3ab0fcb94a51e9bec0a101d683f6e852b8f0a076ccaabe2.jpg
    https://uploads.disquscdn.com/images/10380e3bafccc9964c24b7dc6417d3b41271899a5ff7f2db90cbacda1d92b7e5.jpg

    • kateArt

      привіт! Класні брусочки і фото класні! і по-моєму, нічим не відрізняються від моїх, окрім товщини :)
      Відколи у мене закінчився тростинний цукор, я також додаю білий, так що то не біда :)

      • Yura Borovski

        Дякую:) І я підтверджую той факт, що на слідуючий день, вони реально смачніші! Дуууже смачно :)