ситний салат з нутом, кукурудзою та перцем

Ситний салат з нутом, кукурудзою та перцем

Багато моїх знайомих не знають що таке нут і з чим його їдять :) А це, між іншим, дуже поживний та потужний білковий продукт. Про те, що він особливо смачний, в залежності від приготування – я мовчу.

Зазвичай, у мене нут довго відлежується у кладовій, адже готується він дещо довше за сочевицю. Але, коли я до нього добираюсь… у мене на кухні з’являються щонайменше дві-три страви з цього інгредієнта. Ну а сьогодні готуватимемо салат.

ситний салат з нутом, кукурудзою та перцем

Нам знадобляться:

  • 1 склянка відвареного нуту (+- 0,5 склянки сухого, який доведеться відварити)
  • 1 склянка консервованої кукурудзи
  • 1 середній червоний солодкий болгарський перець
  • 1/3 склянки адигейського сиру
  • 1/4 склянки сметани або йогурту
  • зелень за бажанням
  • сіль, асафетида, перець, куркума (на смак)

ситний салат з нутом, кукурудзою та перцем

Промийте нут, залийте його водою на кілька годин та відваріть до готовності

Змішайте сметану або йогурт зі спеціями (позаяк сметани у мене було мало, я змішала її з йогуртом :))

Промийте червоний перець, почистіть його від насіння та поріжте на квадратики

Поріжте на невеликі кубики адигейський сир

Змішайте у мисці усі інгредієнти та подавайте на стіл

Смачного!

ситний салат з нутом, кукурудзою та перцем

Ситний салат з нутом, кукурудзою та перцем
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Інгредієнти
  • 1 склянка відвареного нуту (+- 0,5 склянки сухого, який доведеться відварити)
  • 1 склянка консервованої кукурудзи
  • 1 середній червоний солодкий болгарський перець
  • ⅓ склянки адигейського сиру
  • ¼ склянки сметани або йогурту
  • зелень за бажанням
  • сіль, асафетида, перець, куркума (на смак)
Інструкції
  1. Промийте нут, залийте його водою на кілька годин та відваріть до готовності
  2. Змішайте сметану або йогурт зі спеціями
  3. Промийте червоний перець, почистіть його від насіння та поріжте на квадратики
  4. Поріжте на невеликі кубики адигейський сир
  5. Змішайте у мисці усі інгредієнти та подавайте на стіл

 

 

Categories: Tasty Recipes