Рис аль форно з томатами та моцарелою

Рис аль форно з томатами та моцарелою

Буває, гортаю італійські сайти з рецептами. Бо ж італійська кухня досить проста, смачна та невибаглива. На тих сайтах насправді багато цікавого, я часом гублюсь. Але продовжую старанно зберігати різні страви. Нарешті я зібралась, переклала в гуглі рецепт та приготувала оцей смачний запечений рис з томатами та моцарелою.

Рис аль форно з томатами та моцарелою

Нам знадобляться:

  • 250 г рису для різотто (я використовую арборіо)
  • 0,5 склянки білого сухого вина
  • 1,5 скл. овочевого бульйону
  • 150 г сиру моцарела
  • 30 г вершкового масла (порізаного на кубики)
  • 1/2 цибулини
  • 500 мл томатного пюре (passata pomodoro)
  • 50 г тертого пармезану
  • 1 зубчик часника
  • орегано
  • оливкова олія

Рис аль форно з томатами та моцарелою

Підготуйте рис для різотто ( я розповідала про це вже детально ось тут): розігрійте пательню, покладіть туди рис та, постійно помішуючи, нагрійте його. Додайте до рису вина, дайте випаруватись алкоголю. Опісля – залийте рис бульйоном та готуйте його до стану аль-денте, постійно помішуючи. В кінцевому результаті рис має залишитись практично без рідини.

Рис аль форно з томатами та моцарелою

Окремо приготуйте соус. Ви можете придбати вже готове томатне пюре (в сільпо воно продається у консерваціях під назвою passata pomodoro) або подрібнити томати у блендері.

Очистіть цибулю та часник, дрібно поріжте їх. Розігрійте у пательні оливкову олію та обсмажте цибулю і часник протягом 5 хв до золотистого кольору.

Додайте томатне пюре, трішки води і готуйте соус протягом 15-20 хв. на середньому вогні, час від часу помішуючи його. Додайте сіль та орегано на смак.

Рис аль форно з томатами та моцарелою

Наріжте на кубики моцарелу. Кілька кубиків відкладіть для прикраси.

Змішайте рис із соусом, пармезаном та моцарелою.

Злегка змастіть олією жаростійку форму для випічки. Викладіть у неї страву. Зверху на рис викладіть кілька кубиків масла та моцарели.

Рис аль форно з томатами та моцарелою

Випікайте страву протягом 20-25 хв у розігрітій до 200 градусів духовці.

Рис аль форно з томатами та моцарелою

Смачного!

Рис аль форно з томатами та моцарелою

Рис аль форно з томатами та моцарелою

Рис аль форно з томатами та моцарелою
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Кухня: італійська
Інгредієнти
  • 250 г рису для різотто (я використовую арборіо)
  • 0,5 склянки білого сухого вина
  • 1,5 скл. овочевого бульйону
  • 150 г сиру моцарела
  • 30 г вершкового масла (порізаного на кубики)
  • ½ цибулини
  • 500 мл томатного пюре (passata pomodoro)
  • 50 г тертого пармезану
  • 1 зубчик часника
  • орегано
  • оливкова олія
Інструкції
  1. Підготуйте рис для різотто: розігрійте пательню, покладіть туди рис та, постійно помішуючи, нагрійте його. Додайте до рису вина, дайте випаруватись алкоголю. Опісля - залийте рис бульйоном та готуйте його до стану аль-денте, постійно помішуючи. В кінцевому результаті рис має залишитись практично без рідини.
  2. Окремо приготуйте соус. Ви можете придбати вже готове томатне пюре (в сільпо воно продається у консерваціях під назвою passata pomodoro) або подрібнити томати у блендері.
  3. Очистіть цибулю та часник, дрібно поріжте їх. Розігрійте у пательні оливкову олію та обсмажте цибулю і часник протягом 5 хв до золотистого кольору.
  4. Додайте томатне пюре, трішки води і готуйте соус протягом 15-20 хв. на середньому вогні, час від часу помішуючи його. Додайте сіль та орегано на смак.
  5. Наріжте на кубики моцарелу. Кілька кубиків відкладіть для прикраси.
  6. Змішайте рис із соусом, пармезаном та моцарелою.
  7. Злегка змастіть олією жаростійку форму для випічки. Викладіть у неї страву. Зверху на рис викладіть кілька кубиків масла та моцарели.
  8. Випікайте страву протягом 20-25 хв у розігрітій до 200 градусів духовці.

Рис аль форно з томатами та моцарелою

Categories: Tasty Recipes