Різдвяне шоколадне печиво

Різдвяне шоколадне печиво

Не знаєте чим прикрасити святковий стіл, а усі ідеї вже вичерпано? Не турбуйтесь, сьогодні приготуємо красиве шоколадне печиво, рецепт якого не потребує надзвичайних вмінь та інгредієнтів. Тут лише шоколад, красива посипка, ваніль тощо. Головне, що вигляд та смак такого печива оцінять не лише дорослі, а й дітки.

Різдвяне шоколадне печиво

Отже, нам знадобляться:

  • 2 плитки чорного шоколаду
  • 1 скл. борошна
  • 1/4 скл. какао
  • дрібка солі
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста
  • 1/2 скл. розтопленого вершкового масла
  • 1/2 скл. цукру
  • 1 яйце
  • 1,5 ч.л. екстракту ванілі
  • кольорова посипка

Різдвяне шоколадне печиво

Подрібніть шоколад та розтопіть його на водяній бані або у мікрохвильовці, або просто у каструлюці на невеликому вогні.

Різдвяне шоколадне печиво
В окремій мисці збийте розтоплене масло, яйце, та цукор. Додайте розтоплений шоколад і ваніль, добре перемішайте.

Різдвяне шоколадне печиво

Окремо змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль.

Різдвяне шоколадне печиво

Додайте їх до шоколадно-яєчної маси і добре перемішайте. Дайте тісту “відпочити” протягом 20 хв.

Коли тісто “відпочине”, розділяйте його рівномірними частинками (я це роблю за допомогою ложечки для морозива) і робіть з них кульки. Кульки викладайте на рівну поверхню та злегка притискайте їх пальцями, аби у Вас утворились кружечки.

Різдвяне шоколадне печиво

В окрему тарілочку насипте кольорову посипку.

Різдвяне шоколадне печиво

Кладіть на неї кожен кружечок., аби посипка чіплялась до тіста. Кружечки викладайте на дечку, застелену пергаментом.

Різдвяне шоколадне печиво

Коли Ви прикрасете усе печиво – відправляйте його у розігріту до 170 градусів духовку на 12-15 хв.

Різдвяне шоколадне печиво

Готове печиво не має бути сухим, воно підсохне в процесі охолодження. До речі, не поспішайте знімати його з дечки, адже гаряче печиво може поламатись. Зачекайте з 15 хв і насолоджуйтесь святковими смаколиками.

Різдвяне шоколадне печиво

Смачного!

Різдвяне шоколадне печиво
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Інгредієнти
  • 2 плитки чорного шоколаду
  • 1 скл. борошна
  • ¼ скл. какао
  • дрібка солі
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста
  • ½ скл. розтопленого вершкового масла
  • ½ скл. цукру
  • 1 яйце
  • 1,5 ч.л. екстракту ванілі
  • кольорова посипка
Інструкції
  1. Подрібніть шоколад та розтопіть його на водяній бані або у мікрохвильовці.
  2. В окремій мисці збийте розтоплене масло, яйце, та цукор. Додайте розтоплений шоколад і ваніль, добре перемішайте.
  3. Окремо змішайте сухі інгредієнти: борошно, розпушувач, сіль. Додайте їх до шоколадно-яєчної маси і добре перемішайте. Дайте тісту "відпочити" протягом 20 хв.
  4. Коли тісто "відпочине", розділяйте його рівномірними частинками (я це роблю за допомогою ложечки для морозива) і робіть з них кульки. Кульки викладайте на рівну поверхню та злегка притискайте їх пальцями, аби у Вас утворились кружечки.
  5. В окрему тарілочку насипте кольорову посипку. Кладіть на неї кожен кружечок., аби посипка чіплялась до тіста. Кружечки викладайте на дечку, застелену пергаментом.
  6. Коли Ви прикрасете усе печиво - відправляйте його у розігріту до 170 градусів духовку на 12-15 хв.
  7. Готове печиво не має бути сухим, воно підсохне в процесі охолодження. До речі, не поспішайте знімати його з дечки, адже гаряче печиво може поламатись. Зачекайте з 15 хв і насолоджуйтесь святковими смаколиками.

 

Categories: Tasty Recipes

  • Krysia

    Здається що ті печенька можна їсти в сирому вигляді)))
    Вітаю з новим роком та Різдвом! смачної куті та чудової атмосфери за вашим святковим столом!

    • kateArt

      дякую, взаємно :) Нехай усі свята минуть затишно та радісно :)