Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

Останнім часом не так часто вдається щось приготувати, а вже хочеться… Сьогодні у нас рубрика “рецепти від шефа” і ще одне різото від мого знайомого Андреа. На цей раз готуватимемо італійську страву з цибулею порей, яблуками та горіхами. І це смачно, повірте :)

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

Для 2 порцій нам знадобляться:

  • 200 г рису для різотто
  • 1/2 стебла цибулі порей
  • 1 – 1 ,5 середнього яблука
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 8 горіхів
  • овочевий бульйон (1 цибулина, 1 морквина, 2 картоплини, корінь селери, 2 часточки часника, перець горошок, лавровий лист тощо)
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • оливкова олія
  • 30 г вершкового масла
  • 50 г сиру горгонзола, 40 г тертого пармезану

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

Помийте та очистіть овочі для бульйону. Залийте їх холодною водою, додайте перець та лавровий лист, прикрийте кришкою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, підсоліть і варіть протягом години.

Помийте цибулю порей та наріжте її тонкими слайсами.

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

Очистіть горіхи та подрібніть у блендері (в оригіналі Андреа каже робити це у м’ясорубці).

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

 

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

Помийте яблука. Від шкірки їх чистити не потрібно. Розріжте навпіл та видаліть кісточки. Опісля – наріжте на слайси. Яблука покладіть у окрему миску та залийте водою. У воду додайте 1 ст.л. лимонного соку, аби яблука не потемнішали.

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

Розігрійте пательню, додайте оливкову олію та готуйте на слабкому вогні цибулю порей протягом 5 хв.

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

Збільшіть вогонь, додайте рис, перемішайте та готуйте його, постійно помішуючи протягом 1-2 хв.

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

Додайте до рису вино, перемішайте, дайте йому випаруватись.

Додайте до рису овочевий бульйон (так аби той вкривав рис на 2 см). Посоліть. Готуйте протягом 15 хв, постійно помішуючи та додаючи бульйон, якщо потрібно (я додавала двічі).

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

За 4 хв. до завершення готування страви, додайте до рису половину горіхів та горгонзолу, порізану на кубики.

Коли рис приготується до стану “аль-денте”, вимикайте вогонь. Додайте масло та пармезан, перемішайте.

Злийте воду з яблук і додайте їх до рису. Акуратно перемішайте страву та накрийте кришкою на 1 хв.

Спробуйте чи не потрібно додати ще солі до нашого різотто. Розкладіть страву по тарілках і прикрасьте залишками горіхів.

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

Смачного!

п.с. Андреа каже різати яблука на слайси, але, як на мене, це забагато і на вигляд не так вже й естетично. Наступного разу я б різала яблука на кубики чи полоски. Словом, усе залежить від Вас :)

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

Рецепти від шефа: різото з цибулею порей, яблуками та горіхами
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Кухня: італійська
Інгредієнти
  • 200 г рису для різотто
  • ½ стебла цибулі порей
  • 1 - 1 ,5 середнього яблука
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 8 горіхів
  • овочевий бульйон (1 цибулина, 1 морквина, 2 картоплини, корінь селери, 2 часточки часника, перець горошок, лавровий лист тощо)
  • ½ склянки білого сухого вина
  • оливкова олія
  • 30 г вершкового масла
  • 50 г сиру горгонзола, 40 г тертого пармезану
Інструкції
  1. Помийте та очистіть овочі для бульйону. Залийте їх холодною водою, додайте перець та лавровий лист, прикрийте кришкою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, підсоліть і варіть протягом години.
  2. Помийте цибулю порей та наріжте її тонкими слайсами.
  3. Очистіть горіхи та подрібніть у блендері (в оригіналі Андреа каже робити це у м'ясорубці)
  4. Помийте яблука. Від шкірки їх чистити не потрібно. Розріжте навпіл, та видаліть кісточки. Опісля - наріжте на слайси. Яблука покладіть у окрему миску та залийте водою. У воду додайте 1 ст.л. лимонного соку, аби яблука не потемнішали.
  5. Розігрійте пательню, додайте оливкову олію та готуйте на слабкому вогні цибулю порей протягом 5 хв.
  6. Збільшіть вогонь, додайте рис, перемішайте та готуйте його, постійно помішуючи протягом 1-2 хв.
  7. Додайте до рису вино, перемішайте, дайте йому випаруватись.
  8. Додайте до рису овочевий бульйон (так аби той вкривав рис на 2 см). Посоліть. Готуйте протягом 15 хв, постійно помішуючи та додаючи бульйон, якщо потрібно (я додавала двічі).
  9. За 4 хв. до завершення готування страви, додайте до рису половину горіхів та горгонзолу, порізану на кубики.
  10. Коли рис приготується до стану "аль-денте", вимикайте вогонь. Додайте масло та пармезан, перемішайте.
  11. Злийте воду з яблук і додайте їх до рису. Акуратно перемішайте страву та накрийте кришкою на 1 хв.
  12. Спробуйте чи не потрібно додати ще солі до нашого різотто. Розкладіть страву по тарілках і прикрасьте залишками горіхів.

Рецепти від шефа: різотто з цибулею порей, яблуками та горіхами

 

Categories: Tasty Recipes, рецепти від шефа