Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Минулого тижня я розповіла про свого знайомого шеф-кухаря, який час від часу постачає мені смачні рецепти. Сьогодні я розкажу як готувати різотто з гарбузом за рецептом від Андреа. Якщо не відхилятись від інструкцій, то виходить дуже смачно. Повірте, я готувала це різотто 2 дні поспіль :)

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Нам знадобляться:

  • овочі для бульйону (1 цибулина, 1 морквина, 2 картоплини, корінь селери, 2 часточки часника, перець горошок, лавровий лист тощо)
  • 200 г рису для різото
  • 300 г гарбуза
  • 1/2 цибулини
  • 1/2 склянки білого сухого вина
  • розмарин
  • 30 г вершкового масла
  • 50 г пармезану
  • оливкова олія

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Помийте та очистіть овочі для бульйону. Залийте їх холодною водою, додайте перець та лавровий лист, прикрийте кришкою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, підсоліть і варіть протягом години.

Помийте гарбуз та цибулю, очистіть їх від шкірки. Дрібно поріжте половинку цибулини. Гарбуз поріжте на кубики.

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Нагрійте в глибокій пательні або невеликій каструлі оливкову олію (2 ст.л.). Обсмажте у ній цибулю на середньому вогні. Додайте гарбуз та смажте його протягом хвилини, після чого додайте кілька черпачків бульйону, так аби він вкривав гарбуз.

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Додайте гілочку розмарину, зменшіть вогонь і готуйте гарбуз протягом 20 хв. Після цього – заберіть з суміші розмарин.

Нагрійте на середньому вогні ще одну пательню. Висипте у неї рис. Помішуйте його, доки він не стане гарячим. Будье обережними на даному етапі. Нам важливо не спалити рис, він просто має стати гарячим.

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Додайте у рис вино та дайте йому випаруватись.

Додайте до рису гарбуз, сіль та бульйон. Готуйте різото протягом 15 хвилин, постійно помішуючи. Час від часу доливайте бульйон, аби він вкривав рис (я додавала по черпачку два рази).

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Не перетримайте різотто на вогні, рис має бути “аль-денте” (недоварений). Не хвилюйтесь стосовно нього, адже коли Ви вимкнете вогонь, страва продовжить готуватись за рахунок температури.

Подрібніть у ступці розмарин. Натріть пармезан. Додайте у різотто розмарин, вершкове масло та пармезан.

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Накрийте кришкою та дайте йому постояти кілька хвилин. Після чого -подавайте на стіл

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

 

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Смачного!

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Страва досить проста і водночас вишукана. Я відчувала у ній цілу мелодію смаків, а тонка кислинка від білого вина завжди викликає в мені бурю емоцій :) А Ви куштували різотто? Яке саме? Діліться ідеями у коментарях!

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: другі страви
Кухня: італійська
Інгредієнти
  • овочі для бульйону (1 цибулина, 1 морквина, 2 картоплини, корінь селери, 2 часточки часника, перець горошок, лавровий лист тощо)
  • 200 г рису для різото
  • 300 г гарбуза
  • ½ цибулини
  • ½ склянки білого сухого вина
  • розмарин
  • 30 г вершкового масла
  • 50 г пармезану
  • оливкова олія
Інструкції
  1. Помийте та очистіть овочі для бульйону. Залийте їх холодною водою, додайте перець та лавровий лист, прикрийте кришкою, доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, підсоліть і варіть протягом години.
  2. Помийте гарбуз та цибулю, очистіть їх від шкірки. Дрібно поріжте половинку цибулини. Гарбуз поріжте на кубики.
  3. Нагрійте в глибокій пательні або невеликій каструлі оливкову олію (2 ст.л.). Обсмажте у ній цибулю на середньому вогні. Додайте гарбуз та смажте його протягом хвилини, після чого додайте кілька черпачків бульйону, так аби він вкривав гарбуз.
  4. Додайте гілочку розмарину, зменшіть вогонь і готуйте гарбуз протягом 20 хв. Після цього - заберіть з суміші розмарин.
  5. Нагрійте на середньому вогні ще одну пательню. Висипте у неї рис. Помішуйте його, доки він не стане гарячим. Будье обережними на даному етапі. Нам важливо не спалити рис, він просто має стати гарячим.
  6. Додайте у рис вино та дайте йому випаруватись.
  7. Додайте до рису гарбуз, сіль та бульйон. Готуйте різото протягом 15 хвилин, постійно помішуючи. Час від часу доливайте бульйон, аби він вкривав рис (я додавала по черпачку два рази).
  8. Не перетримайте різотто на вогні, рис має бути "аль-денте" (недоварений). Не хвилюйтесь стосовно нього, адже коли Ви вимкнете вогонь, страва продовжить готуватись за рахунок температури.
  9. Подрібніть у ступці розмарин. Натріть пармезан. Додайте у різотто розмарин, вершкове масло та пармезан. Накрийте кришкою та дайте йому постояти кілька хвилин. Після чого -подавайте на стіл

Рецепти від шефа: різотто з гарбузом

Categories: Tasty Recipes, рецепти від шефа