Рецепти від шефа: гарбузовий крем-суп з каштанами

Рецепти від шефа: гарбузовий крем-суп з каштанами

Під час своїх весняних подорожей я познайомилась з шеф-кухарем Андреа Фійола з Італії. Він тоді ще не знав про мої кулінарні пристрасті і був, м’яко кажучи, здивований моєю реакцією на слово “шеф”. Я по-дитячому зраділа і вигукнула : “Ваууу!!!!! Круууууто!!!”.

Рецепти від шефа: гарбузовий крем-суп з каштанами

Андреа багато років працював у ресторанах Італії, після подорожей осів у Лондоні, але зараз знову повернувся додому. Менше з тим, ми досі списуємось та обмінюємось рецептами. Нещодавно Андреа написав, що його друг подарував йому величезний гарбуз, що він приготував вже 3 різні страви і вже дивитись на нього не може.

Звісно, я відразу попросила ці рецепти і порадила йому приготувати шоколадно-гарбузові брусочки, які вже фігурували тут минулого року. Андреа сказав, що шматок брусочків навіть з’їв його кіт) Я ж приготувала його крем-суп з гарбузом та каштанами. На щастя, останні нарешті стали доволі доступними у Львові.

Рецепти від шефа: гарбузовий крем-суп з каштанами

На 3 порції нам знадобляться:

  • Овочі для бульйону (цибуля, часник, морква, картопля, селера, кабачок. Словом, усе, що знайдете в холодильнику)
  • 400 г гарбузової м’якоті
  • 2 середні картоплини
  • 10 каштанів
  • 1 цибулина
  • олія (бажано оливкова)
  • лавровий лист

Помийте та почистіть овочі для бульйону. Я використала 1 цибулину, 2 зубчики часника, 1 моркву, 2 картоплини, 1 корінь селери та її зелень, 3 горошини чорного перцю, лавровий лист. Можна додавати будь-які овочі на свій смак, наприклад помідори, болгарський перець, кабачок тощо.

Залийте овочі холодною водою, поставте на вогонь, прикрийте кришкою та доведіть до кипіння.

Рецепти від шефа: гарбузовий крем-суп з каштанами

Додайте до бульйону сіль, зменшіть вогонь та готуйте його протягом години. Після чого – зніміть з вогню та процідіть.

Помийте та відваріть каштани протягом 30-40 хвилин. Опісля – злийте воду з каштанів та почистіть їх від шкірки, доки вони не охолонули. Якщо Вам ліньки чистити шкарлупу, Ви можете розрізати каштани навпіл та дістати м’якоть за допомогою чайної ложечки.

Помийте цибулю, картоплю та гарбуз. Нашинкуйте цибулю. Почистіть та поріжте на шматочки картоплю і гарбуз. Поріжте каштани.

Рецепти від шефа: гарбузовий крем-суп з каштанами

Розігрійте у кастрюлі на невеликому вогні олію. Додайте цибулю та обсмажте її до золотистого кольору.

Додайте гарбуз, картоплю та каштани. Перемішайте та обсмажте овочі 1-2 хв.

Рецепти від шефа: гарбузовий крем-суп з каштанами

Додайте овочевий бульйон, лавровий лист та сіль. (кількість бульйону залежить від Вашого смаку. Я додала таку кількість, щоб вкрити овочі)

Готувати суп 20-30 хвилин на слабкому вогні. Після чого забрати лавровий лист та подрібнити страву блендером.

Розлити суп у тарілки. Прикрасити кількома краплями оливкової олії та перцем.

Рецепти від шефа: гарбузовий крем-суп з каштанами

Також до супу можна приготувати ще кілька каштанів у духовці. Для цього візьміть сирі каштани, очистіть їх від шкірки, наріжте тонкими слайсами. Запікайте їх у духовці при 100 градусах протягом 5-10 хвилин. Ці каштани можна приправити корицею.

Смачного!

Рецепти від шефа: гарбузовий крем-суп з каштанами

 

Рецепти від шефа: гарбузовий крем-суп з каштанами
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Автор:
Тип рецепту: перші страви
Кухня: італійська
Інгредієнти
  • Овочі для бульйону (цибуля, часник, морква, картопля, селера, кабачок. Словом, усе, що знайдере в холодильнику)
  • 400 г гарбузової м'якоті
  • 2 середні картоплини
  • 10 каштанів
  • 1 цибулина
  • олія (бажано оливкова)
  • лавровий лист
Інструкції
  1. Помийте та почистіть овочі для бульйону. Я використала 1 цибулину, 2 зубчики часника, 1 моркву, 2 картоплини, 1 корінь селери та її зелень, 3 горошини чорного перцю, лавровий лист. Можна додавати будь-які овочі на свій смак, наприклад помідори, болгарський перець, кабачок тощо.
  2. Залийте овочі холодною водою, поставте на вогонь, прикрийте кришкою та доведіть до кипіння.
  3. Додайте до бульйону сіль, зменшіть вогонь та готуйте його протягом години. Після чого - зніміть з вогню та процідіть.
  4. Помийте та відваріть каштани протягом 30-40 хвилин. Опісля - злийте воду з каштанів та почистіть їх від шкірки, доки вони не охолонули. Якщо Вам ліньки чистити шкарлупу, Ви можете розрізати каштани навпіл та дістати м'якоть за допомогою чайної ложечки.
  5. Помийте цибулю, картоплю та гарбуз. Нашинкуйте цибулю. Почистіть та поріжте на шматочки картоплю і гарбуз. Поріжте каштани.
  6. Розігрійте у кастрюлі на невеликому вогні олію. Додайте цибулю та обсмажте її до золотистого кольору.
  7. Додайте гарбуз, картоплю та каштани. Перемішайте та обсмажте овочі 1-2 хв.
  8. Додайте овочевий бульйон, лавровий лист та сіль. (кількість бульйону залежить від Вашого смаку. Я додала таку кількість, щоб вкрити овочі)
  9. Готувати суп 20-30 хвилин на слабкому вогні. Після чого забрати лавровий лист та подрібнити страву блендером.
  10. Розлити суп по тарілкам. Прикрасити кількому краплями оливкової олії та перцем.
  11. Також до супу можна приготувати ще кілька каштанів у духовці. Для цього візьміть сирі каштани, очистіть їх від шкірки, наріжте тонкими слайсами. Запікайте їх у духовці при 100 градусах протягом 5-10 хвилин. Ці каштани можна приправити корицею.

Рецепти від шефа: гарбузовий крем-суп з каштанами

Categories: Tasty Recipes, Без категорії, рецепти від шефа