Гарбузовий кекс з шоколадним ганашем
За вікном вже геть холодно, настрій потихеньку перемикається у святковий режим, а мій коханий гарбуз завершує свій сезон Щоб знайти компроміс і витиснути із одного з улюблених інгредієнтів по-максимуму, я приготувала чарівний гарбузовий кекс з різдвяно-новорічним настроєм.
Взагалі, я планувала вкрити ганашем лише верхню чатсину своєї випічки, однак поливки виявилось багато, тож я не пошкодувала її і повністю вкрила кекс шоколадом.
Я знову використала гарбузове пюре, яке надає кексику м`якість. А от суміш спецій і шоколад додали нотку новорічного настрою. В результаті випчіка вийшла такою, що нарізай багато шматочків, заварюй каву чи какаю, вмикай різдвяні пісенькі Сінатри, і, ховаючись під коциком у м`якому кріслі, читай казки. Одним словом, кекс дуже затишний.
Я прихильник натуральних виробів, але для випічки використала саме силіконову форму. Не знаю чи є гарні об`ємні альтернативи, але мені здається,що саме з силікону можна отримати і безболісно витягнути виріб ідеальної форми.
- 2 яйця
- 1 склянка гарбузового пюре
- 1 склянка цукру
- ½ склянки рослинної олії
- ¼ склянки чистого йогурта (без ароматизаторів)
- 1 пакетик ванільного цукру
- ¼ ч.л. кориці
- ¼ ч.л. прянощів pumpkin pie spice
- ¼ ч.л. молотого духмяного перцю
- ¼ ч.л. меленої гвоздики
- 1.5 склянки борошна
- 1 пакетик порошку для печива
- 1 щипотка солі
- 1 склянка шоколадних пластівців
- Розігріти духовку до 175 градусів
- У великій мисці добре збити яйця з цукром
- Додати гарбузове пюре, олію, йогурт, ванільний цукор, корицю, перець, гвоздику, pumpkin pie spice та збити до однорідної маси
- Додати борошно, щипотку солі, порошок для печива і збити до однорідності
- Додати шоколадні пластівці і перемішати
- Випікати 40-50 хв, готовність перевіряти, проколюючи кекс сірничком або дерев`яною зубочисткою. Якщо кекс готовий - після такої операції вони мають бути сухими.
- Дайте кексу охолонути та полийте його шоколадним ганашем
Рецепт прянощів pumpkin pie spice і гарбузового пюре можна знайти у попередньому пості з шоколадно-гарбузовими брусочками.
Із ганашем усе просто: якщо Ви хочете вкрити кексик повністю – візьміть 2 плитки чорного шоколаду, якщо хочете полити лише верхівку і частково бокові сторони – сміливо купуйте 1 плитку. Шоколад дрібно порубайте ножем або подрібніть у блендері і покладіть у мисочку. Нагрійте +- 100 грам вершків (20% жирності), але до кипіння не доводьте. Потрохи виливайте вершки до шоколаду, ретельно усе перемішуючи. Коли маса стане однорідною – можете поливати кексик. Не відкладайте цей процес у довгу скриньку – наш шоколад потихеньку застигає і перетворюється на помадку
Смачного!
Схожі записи
Categories: Tasty Recipes, Без категорії