Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер

Простий і надзвичайно смачний десерт – вишневий коблер

А я продовжую готувати рецепти американської кухні і сьогодні розповім про легкий і дуже смачний пиріг, який органічно вписався в наше меню і тепер супроводжує кожен візит гостей. Пропоную Вам також відкрити для себе щось новеньке і спробувати вишневий коблер.

Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер

Коблер – це ніщо інше, аніж фруктова начинка та пісочне тісто, причому начинка викладається першою, а тісто йде у якості другого шару та у формі невеликих грудок. Я наразі спробувала приготувати лише вишневий варіант, але цей пиріг готують і з чорниць, і з персиків, і з інших фруктів.

Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер

До речі, рецепт я вперше побачила у одному з улюблених блогів It`s al dente, а потім він почав натрапляти мені на очі у пінтересті, щоправда у інших варіацціях.

Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер

Але зараз я пропоную приготувати саме вишневий коблер і для цього нам знадобляться:

  • 400 г вишні без кісточок
  • 130 г цукру
  • пакетик ванільного цукру
  • 1 ст.л. кукурудзяного або картопляного крохмалю
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста
  • 100 г холодного вершкового масла
  • дрібка солі
  • 100 – 150 мл молока

Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер

Якщо Ви використовуєте заморожену вишню – розморозьте її і сік не зливайте.

Змішайте цукор, ванільний цукор та крохмаль. Перемішайте разом з вишнею.

Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер

Вишневу суміш викладіть у форму для випічки та відправте у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хв., аби вишня прогрілась.

За цей час готуємо тісто. Змішайте борошно, розпушувач та сіль.

Масло поріжте на кубики, додайте до борошна та розітріть у крихту.

Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер

Вливайте у тісто молоко тонкою цівкою, акуратно перемішуючи суміш за допомогою ложки. Тут важливо не роздусити структуру з крихт, тож кількість молока має бути такою, аби тісто трималось разом, залишаючись дещо крихким. Загалом 100 мл молока має вистачити.

Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер

Дістаньте з духовки вишню та, за допомогою ложки, викладіть зверху тісто у формі півкуль.

Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер

Злегка посипте пиріг цукром та випікайте протягом 20-30 хв у духовці при 200 градусах, доки коблер не підрум’яниться.

Дайте пирогу трохи охолонути. Він гарно смакує теплим з морозивом.

Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер

Смачного!

Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер

Простий і надзвичайно смачний десерт - вишневий коблер
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Кухня: американська
Інгредієнти
  • 400 г вишні без кісточок
  • 130 г цукру
  • пакетик ванільного цукру
  • 1 ст.л. кукурудзяного або картопляного крохмалю
  • 200 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача для тіста
  • 100 г холодного вершкового масла
  • дрібка солі
  • 100 - 150 мл молока
Інструкції
  1. Якщо Ви використовуєте заморожену вишню - розморозьте її і сік не зливайте.
  2. Змішайте цукор, ванільний цукор та крохмаль. Перемішайте разом з вишнею.
  3. Вишневу суміш викладіть у форму для випічки та відправте у розігріту до 200 градусів духовку на 10 хв., аби вишня прогрілась.
  4. За цей час готуємо тісто. Змішайте борошно, розпушувач та сіль.
  5. Масло поріжте на кубики, додайте до борошна та розітріть у крихту.
  6. Вливайте у тісто молоко тонкою цівкою, акуратно перемішуючи суміш за допомогою ложки. Тут важливо не роздусити структуру з крихт, тож кількість молока має бути такою, аби тісто трималось разом, залишаючись дещо крихким. Загалом 100 мл молока має вистачити.
  7. Дістаньте з духовки вишню та, за допомогою ложки, викладіть зверху тісто у формі півкуль.
  8. Злегка посипте пиріг злегка цукром та випікайте протягом 20-30 хв у духовці на 200 градусах, доки коблер не підрум'яниться.
  9. Дайте пирогу трохи охолонути. Він гарно смакує теплим з морозивом.

 

Categories: Tasty Recipes, Без категорії

  • Redbekka

    смачно як виглядає:))) це нагадало мені крабл или крамболь, як говорили француженки:) це те саме – трішки маслу, трішки – борошна і фрукт:)

    • kateArt

      ага, тільки у крамбл ніби не додають молока. Але теж смачно)

  • Marta Kharaton

    Доброго дня, а з вишнями у власному соці вийде, як думаєте?

    • kateArt

      Доброго) Мало б вийти)

      • Marta Kharaton

        Дякую! буду пробувати!