Кондитерські ецепти з фото: Полуничний пиріг із пісочного тіста зі штрейзелем

Полуничний пиріг із пісочного тіста зі штрейзелем

Усі вже встигли поласувати вдосталь полуницею? Сподіваюсь, що так :) Цьогоріч мої “ягідні проби” були не надто вдалими, тож, поекспериментувавши кілька разів з трускавками, я облишила свої пориви створити щось красиве та смачне. Однак, нещодавно мені трапився рецепт, який вже з опису обіцяв бути дійсно хорошим. І він мене не підвів.

Кондитерські ецепти з фото: Полуничний пиріг із пісочного тіста зі штрейзелем  Це пиріг із пісочного тіста, з простими інгредієнтами і простий у виконанні. Якщо Ви бажаєте приготувати гарний смаколик і потішити себе та близьких, то цей рецепт точно стане Вам у нагоді. До речі, не обов’язково начинку робити із полуниці. Сюди можна додавати будь-які ягоди. Скоро ж розпочинається сезон афинів :)

Кондитерські ецепти з фото: Полуничний пиріг із пісочного тіста зі штрейзелем

Отже, нам знадобляться:

  • форма 20х30 см
  • 320 г борошна
  • 200 г холодного вершкового масла
  • 130 г цукру
  • щипотка солі
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 2-3 ст.л. холодної води

Для начинки:

  • 400 г полуниці
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. борошна

Для посипки (штрейзелю) :

  • 100 г цукру
  • 70 г вершкового масла
  • 100 г борошна

Наріжте масло на кубики, додайте до боршна та розімніть руками до крихти.

Додайте ванільний цукор, цукор, щипотку солі, воду та замісіть туге тісто. Залиште його в холодильнику на 30 хв.

Кондитерські ецепти з фото: Полуничний пиріг із пісочного тіста зі штрейзелем

Полуницю промийте, видаліть хвостики та поріжте її на середні шматочки (кубики).

Кондитерські ецепти з фото: Полуничний пиріг із пісочного тіста зі штрейзелем

Додайте до полуниці борошно, цедру, цукор та перемішайте.

Щоб зробити крихту – змішайте руками або у блендері цукор, масло та борошно. У мене крихта спершу злиплась в однорідну масу, тож я натерла її на звичайній великій терці.

Застеліть форму пергаментом, викладіть у неї тісто та рівномірно розрівняйте його по дну.

Викладіть полуницю. Вона попередньо може пустити сік, його варто злити.

Кондитерські ецепти з фото: Полуничний пиріг із пісочного тіста зі штрейзелем

Посипте полуничний слой крихтою.

Кондитерські ецепти з фото: Полуничний пиріг із пісочного тіста зі штрейзелем

Запікайте пиріг у розігрітій до 190 градусів дузовці протягом 30 хв.

Кондитерські ецепти з фото: Полуничний пиріг із пісочного тіста зі штрейзелем

Смачного!

П.С. доки я фотографувла результати своєї кулінарії, формочку тихенько атакували :) Добре, що вона була вже пуста.

Кондитерські ецепти з фото: Полуничний пиріг із пісочного тіста зі штрейзелем

Полуничний пиріг із пісочного тіста зі штрейзелем
 
Час підготовки
Час готування
Загальний час
 
Тип рецепту: випічка
Інгредієнти
  • форма 20х30 см
  • 320 г борошна
  • 200 г холодного вершкового масла
  • 130 г цукру
  • щипотка солі
  • 1 ч.л. ванільного цукру
  • 2-3 ст.л. холодної води
  • 400 г полуниці
  • 1 ч.л. лимонної цедри
  • 2 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. борошна
  • 100 г цукру
  • 70 г вершкового масла
  • 100 г борошна
Інструкції
  1. Наріжте масло на кубики, додайте до боршна та розімніить руками до крихти.
  2. Додайте ванільний цукор, цукор, щипотку солі, воду та замісіть туге тісто. Залиште його в холодильнику на 30 хв.
  3. Полуницю промийте, видаліть хвостики та поріжте її на середні шматочки (кубики).
  4. Додайте до полуниці борошно, цедру, цукор та перемішайте.
  5. Щоб зробити крихту - змішайте руками або у блендері цукор, масло та борошно. У мене крихта спершу злиплась в однорідну масу, тож я натерла її на звичайній великій терці.
  6. Застеліть форму пергаментом, викладіть у неї тісто та рівномірно розрівняйте його по дну.
  7. Викладіть полуницю. Вона попередньо може пустити сік, його варто злити.
  8. Посипте полуничний слой крихтою. Запікайте пиріг у розігрітій до 190 градусів дузовці протягом 30 хв.

 

 

Categories: Без категорії